breaking news Νέο

Νέος υπουργός Τουρισμού ο Ημαθιώτης Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Νέος υπουργός Τουρισμού ο Ημαθιώτης Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ανέλαβε χθες τα καθήκοντά του ο νέος υπουργός Τουρισμού κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού, ο κ. Θεοχαρόπουλος  αναφέρθηκε στον πολυσήμαντο χαρακτήρα του  τουρισμού για την εθνική οικονομία και στη συμβολή του στην ανάπτυξη της χώρας.

Ο νέος υπουργός τόνισε ότι ο τουρισμός έχει καταλυτικό ρόλο και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την παραγωγική διαδικασία, ενώ υπογράμμισε ότι ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και βασίζεται στην αρμονική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Αναλυτικά ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε :

«Αποδέχθηκα την πρόταση του πρωθυπουργού γιατί είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι τώρα έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις και αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση ευρύτατων προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για να πάει η χώρα μπροστά.

Η συμμετοχή μου στην κυβέρνηση σηματοδοτεί πρώτον την προσήλωση όλων μας και κυρίως του Αλέξη Τσίπρα στην Προοδευτική Συμμαχία και δεύτερον την αναγκαιότητα αυτή η Προοδευτική Συμμαχία να προτάξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στην οποία ο τουρισμός έχει καθοριστικό ρόλο.

Η προγραμματική  διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μας.

Η κοινή μας βούληση για την προώθηση μίας ευρείας συμπαράταξης με συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων έθεσε τις βάσεις για την συμπόρευσή μας.

Στόχος μας μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό, την ακροδεξιά και τις συντηρητικές δυνάμεις σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Προχωράμε μαζί για μια ισχυρή δημοκρατική προοδευτική συμμαχία που θα δώσει εφικτές αριστερές λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας.

Προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα, αισιοδοξία και τόλμη».

 

Το νέο υπουργό καλωσόρισε η απερχόμενη υπουργός κυρία Έλενα Κουντουρά, η οποία κάνοντας έναν απολογισμό του έργου της, αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του ελληνικού τουρισμού κατά την τελευταία τετραετία και στα αλλεπάλληλα ρεκόρ που καταγράφηκαν, τόσο στις αφίξεις τουριστών, όσο και στα έσοδα για την εθνική οικονομία.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής