breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Ισχυροί άνεμοι παρέσυραν πλωτό εστιατόριο!

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη βόρεια Ιταλία. Θύμα των καιρικών φαινομένων έπεσε κι ένα πλωτό εστιατόριο που παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους! Στην περιοχή Πεσιέρα ντελ Γκάρντα, στην επαρχία της Βερόνα, το πλωτό κατάστημα «La Barcaccia» έσπασε τα αγκυροβόλια και αποκολλήθηκε από τον προβλήτα του ποταμού Μίντσιο. Παρασυρόμενο από το ρεύμα του ποταμού , το πλωτό εστιατόριο σταμάτησε σε μια από τις γέφυρες του ποταμού.

*****

Πώς ήταν τα 7 θαύματα του κόσμου! Εντυπωσιάζει ο Κολοσσός της Ρόδου

Με εκπληκτικές ψηφιακές αναπαραστάσεις, η ασφαλιστική εταιρεία Budget Direct αποφάσισε να δείξει πως θα ήταν τα επτά θαύματα του κόσμου κατά την περίοδο της ακμής τους. Βέβαια, μόνο ένα από τα 7 θαύματα της αρχαιότητας στέκεται μέχρι και σήμερα και είναι η μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο. Τα υπόλοιπα έξι θαύματα καταστράφηκαν από πολέμους και φυσικές καταστροφές και την παρακμή των πολιτισμών που τα κατασκεύασαν. Τα επτά θαύματα του κόσμου είναι: Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας (2584-2561 π.Χ.), οι Κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας (8ος-6ος αιώνας π.Χ.), το Χρυσελεφάντινο άγαλμα του Ολυμπίου Διός (430 π.Χ.), ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο (356 π.Χ), το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού (353-351 π.Χ.), ο Κολοσσός της Ρόδου (292-280 π.Χ.) και ο Φάρος της Αλεξάνδρειας (280 π.Χ.).

Ο Κολοσσός της Ρόδου, μάλιστα, ήταν ένα τεράστιο σε διαστάσεις άγαλμα, το οποίο απεικόνιζε το θεό Απόλλωνα. Ανεγέρθηκε από το Χάρη το Λίνδιο, μαθητή του Λύσιππου, τον 3ο αιώνα π.Χ. Το Άγαλμα της Ελευθερίας, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, είχε το ίδιο περίπου μέγεθος με τον Κολοσσό της Ρόδου, αν και στηριζόταν σε υψηλότερη βάση. Η όψη του αγάλματος λέγεται ότι διακρινόταν από την είσοδο του λιμένα της Ρόδου.

Ο Κολοσσός, ενσάρκωση του παντεπόπτη και ζωοδότη Απόλλωνα, με τη μπρούντζινη επιδερμίδα του να αντανακλά το φως του ήλιου, πρέπει να εντυπωσίαζε τους επισκέπτες ως πειστική εικόνα του θεού. Όπως παρατηρεί ο Φίλων ο Βυζάντιος, ο γλύπτης Χάρης από τη Λίνδο είχε πετύχει το απίστευτο, κάνοντας το θεό του «πραγματικό θεό». Ο Χάρης είχε δημιουργήσει ένα «δεύτερο Απόλλωνα, που αντίκριζε τον πρώτο».

Το βάθρο του αγάλματος ήταν από λευκό μάρμαρο. Το ότι τα πόδια του Κολοσσού ήταν ενωμένα, σήμαινε ότι ο Χάρης έπρεπε να δώσει λύσεις σε αρκετά τεχνικά προβλήματα. Μετά την αγκύρωση των πελμάτων του αγάλματος στο βάθρο ύψους 12 μέτρων, ο Χάρης κατασκεύασε έναν τεράστιο σκελετό από πέτρινα υποστυλώματα και σιδερένιες ράβδους, πάνω στον οποίο προσαρμόστηκαν χυτά μπρούντζινα φύλλα. Η γιγαντιαία μορφή, που ολοκληρώθηκε σε 12 χρόνια, καλύφθηκε με μπρούντζινη επένδυση. Όταν απομακρύνθηκε ο βοηθητικός τεχνητός γήλοφος που περιέβαλλε το άγαλμα και ο Ήλιος αποκαλύφθηκε στους κατοίκους της Ρόδου, ο Χάρης πρέπει να άφησε ένα στεναγμό ανακούφισης. Είχε επίσης πάρει αποτελεσματικά μέτρα κατά του κινδύνου των ισχυρών ανέμων, που θα μαστίγωναν την εύθραυστη κατασκευή.

*****

Έφτιαξαν μπέργκερ 300 κιλών!

Οι Λιθουανοί έσπασαν το ρεκόρ του μεγαλύτερου μπέργκερ, φτιάχνοντας στην πρωτεύουσά τους ένα μπέργκερ,  του οποίου μόνο το μπιφτέκι ζύγιζε πάνω από 300 κιλά.

Σύμφωνα με τους σεφ που το έφτιαξαν, η Ευρώπη δεν έχει ξαναδεί τόσο τεράστιο μπέργκερ.

Για την παραγωγή του χρειάστηκαν πάνω από 20 ώρες και πάνω από 300 χοιρινού κρέατος, 34 κιλά ψωμιού και 100 λαχανικών, όπως είπε ο σεφ, πάνω στου οποίου την ιδέα χτίστηκε το γιγάντιο μπέργκερ.

Όταν ολοκληρώθηκε το μπέργκερ και «ανέβηκε» στη ζυγαριά, ο δείκτης πήγε στα 318 κιλά.

Το μεγαλύτερο μπέργκερ που έχει φτιαχτεί ποτέ στην Ευρώπη, ήταν στη Γερμανία και ζύγιζε έναν τόνο, ωστόσο, σύμφωνα με τους Λιθουανούς, εκείνο ήταν διαφορετικό, λόγω του ότι ήταν φτιαγμένο από μοσχαρίσιο κρέας, ενώ το δικό τους με χοιρινό.

Ο βασικός σεφ, πάντως, δήλωσε πως δε θα σταματήσει και του χρόνου θα φτιάξει το μπέργκερ που θα σπάσει το ρεκόρ Γκίνες. Τόνισε, ότι θα φτιάξει μπέργκερ που θα ζυγίζει 1,5 τόνο!


Πώς ήταν τα 7 θαύματα του κόσμου! Εντυπωσιάζει ο Κολοσσός της Ρόδου
Έφτιαξαν μπέργκερ 300 κιλών!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής