breaking news Νέο

Μαθήματα Ιστορίας από την Μ. Ευθυμίου στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ στις 10, 11 και 12 Μαΐου

Μαθήματα Ιστορίας από την Μ. Ευθυμίου στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ στις 10, 11 και 12 Μαΐου

Η αγαπημένη όλων μας ΜΑΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ Καθηγήτρια του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ξανά κοντά μας στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ στις 10, 11 και 12 Μαΐου σ’ έναν κύκλο μαθημάτων με θέμα:

"Η Επανάσταση του 1821. Ένα περίπλοκο πολεμικό, κοινωνικό και διπλωματικό γεγονός"

Δέκα ώρες διδασκαλίας του θέματος αυτού, όπου θ’ αντιμετωπισθούν πλευρές της ελληνικής Επανάστασης που αναδεικνύουν την πολυπλοκότητα των πολιτικών και πολεμικών γεγονότων που την συνόδευσαν, την αιτία των νικών και των ηττών της, τους εμφύλιούς της πολέμους, τα αδιέξοδα και τις απαντοχές της.

Κι όλα αυτά σ’ ένα τριήμερο μάθημα με την Μαρία Ευθυμίου, έναν άνθρωπο που φωτίζει την ιστορική γνώση και μνήμη των ανθρώπων, μια μοναδική «μεταφράστρια» των ιστορικών στιγμών και των πόθων των Ελλήνων και γι αυτό η συνάντηση μαζί της είναι μια πολύ ουσιαστική και λαμπερή στιγμή για όλους.

Η Καθηγήτρια Μαρία Ευθυμίου θα είναι στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ στις 10, 11, και 12 Μαΐου για να δωρίσει με τη χάρη της ακριβά γεγονότα της ιστορίας μας.

Χαίρεσαι να την ακούς, χαίρεσαι να την βλέπεις, χαίρεσαι να ζεις μαζί της στιγμές πνευματικής έντασης. Ένα δώρο στην πόλη μας από τις άγνωστες δυνάμεις που συνεχίζουν γενναιόδωρα να προσφέρουν ελπίδες σε όλους μας.

Τα μαθήματα –που προσφέρονται δωρεάν από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Δ. Ευθυμίου- και αποτελούν μέρος των εκδηλώσεων του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο και θα πραγματοποιηθούν στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ στην οδό Θεσσαλονίκης 67 στη ΒΕΡΟΙΑ.

Κόστος συμμετοχής 15 €

Το κόστος αφορά αποκλειστικά τα έξοδα διοργάνωσης των μαθημάτων.

Η κ. Ευθυμίου προσφέρει τα μαθήματα άνευ οποιασδήποτε αμοιβής.

Ωράριο μαθημάτων

Παρασκευή και Σάββατο: 5.30 μμ - 9.00 μμ.

Κυριακή: 9.30 πμ. – 13.00 μμ.

Δηλώσεις συμμετοχής απαραίτητες στο mail:  ekkokkistirioideon@gmail.com 
 

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6972440721, 6973332783

και στο facebook:  Εκκοκκιστηριο ΙΔΕΩΝ

 

ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ

Θεσσαλονίκης 67 / ΒΕΡΟΙΑ 591 31

mail: ekkokkistirioideon@gmail.com

www.ekkokkistirio.gr


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής