breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Καλωσορίσατε στο Hoosesagg Museeum, το Μουσείο Τσέπης!

Κάθε λίγους μήνες, ένα καινούργιο συνονθύλευμα αντικειμένων εμφανίζεται στο παράθυρο της πόρτας στην οδό Imbergasslein (οδός Πιπερόριζας) αρ. 31, στη Βασιλεία της Ελβετίας. Στις αρχές της φετινής χρονιάς, το θέμα ήταν το Παρίσι ή, για την ακρίβεια, ο Πύργος του Άιφελ. Τον περασμένο Δεκέμβριο, ήταν αγαλματίδια των Τριών Μάγων με τα Δώρα. Τον Ιούλιο του 2018, πράσινες βελόνες πλεξίματος. Καλωσορίσατε στο Hoosesagg Museeum, το Μουσείο Τσέπης.

Δεν απαιτείται εισιτήριο για είσοδο. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει τίποτα, στο οποίο να εισέλθετε. Ολόκληρο το μουσείο χωράει στο 50×50 εκατοστών παράθυρο της πόρτας του σπιτιού της Ντάγκμαρ και του Ματίας Βεργκέατ -σπίτι 600 ετών- σε έναν στενό πεζόδρομο στην Παλιά Πόλη της Βασιλείας. Το ζεύγος Βεργκέατ, εδώ και 24 χρόνια, λειτουργεί αυτό που κατά τα φαινόμενα είναι το πιο μικρό μουσείο σε όλη την Ελβετία. Αν και πολλά από τα «εκθέματα» προέρχονται από τα πολυάριθμα αναμνηστικά του ζεύγους, η Ντάγκμαρ και ο Ματίας καλωσορίζουν τον οποιονδήποτε έχει μια συλλογή 30 και περισσότερων αντικειμένων, να τα υποβάλει προς εξέταση, κατά πόσον μπορούν να υποστηρίξουν μια θεματική έκθεση.

Η Ντάγκμαρ λατρεύει να συλλέγει αντικείμενα. Παιδούλα, άρχισε να μαζεύει κουδούνια, που οι συμπολίτες της κρεμούν σε γελάδια. «Μ’ αρέσει να συλλέγω, γιατί δεν μ’ αρέσει να πετάω πράγματα», λέει. Δεν έχει καταλογογραφήσει τα αντικείμενα της συλλογής της, αλλά υποθέτει ότι είναι μερικές χιλιάδες. «Κάθε ένα χωριστά δεν έχει και καμιά μεγάλη αξία, αλλά όλα μαζί κάνουν μια σπουδαία εικόνα», τονίζει.

Η επιμονή των περαστικών να δουν αυτή την εικόνα άρχισε, το 1995, να δίνει στα νεύρα της Ντάγκμαρ. Κόσμος που συμμετείχε σε τουρ στην πόλη, ανέβαινε τα σκαλιά της οδού Πιπερόριζας από το 1986, χρονιά κατά την οποία αυτή κι άντρας της, ο Ματίας, μετακόμισαν στον αρ. 31. Και σταματούσαν μπροστά από την πόρτα του σπιτιού. Η ζωγραφισμένη πρόσοψη του σπιτιού είναι σκέτη ομορφιά κι επιπλέον, η πρώτη μαμή στην ιστορία της πόλης, ζούσε εκεί. Δεν φτάνει αυτό : κάτω από τα προεξέχοντα δοκάρια του τρίτου ορόφου υπάρχει ένα πανέμορφο χρωματιστό άγαλμα του Άγιου Χριστόφορου με το μικρό Χριστούλη αγκαλιά.

*****

Η Microsoft κάνει το Word … πανέξυπνο!

Πέρυσι η Microsoft έφερε την τεχνητή νοημοσύνη στο PowerPoint με το νέο εργαλείο Ideas, που προτείνει στο χρήστη έξυπνες βελτιώσεις για τις παρουσιάσεις του. Τώρα η εταιρεία θα επεκτείνει την ίδια δυνατότητα και στο δημοφιλές πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου Word, δίνοντας στους χρήστες νέες ιδέες για τη βελτίωση και των κειμένων τους.

Το Ideas, που θα «δουλεύει» στο υπολογιστικό νέφος (cloud), πηγαίνει πέρα από την ήδη υπάρχουσα αυτόματη διόρθωση των λέξεων και τις αλλαγές στη γραμματική, προτείνοντας πιο κατάλληλες λέξεις και πιο ευανάγνωστες προτάσεις, ανάλογα με το κείμενο και τη χρησιμοποιούμενη γλώσσα, με στόχο ο χρήστης να γράφει με μεγαλύτερη ακρίβεια και καλύτερο στιλ.

Η ενσωμάτωση του «έξυπνου» εργαλείου στην online έκδοση του Word ανακοινώθηκε στη συνδιάσκεψη των προγραμματιστών της Microsoft στο Σιάτλ τη Δευτέρα. Το νέο εργαλείο, που θα αρχίζει να εφαρμόζεται πιλοτικά στο Word Online τον Ιούνιο και θα είναι ευρέως διαθέσιμο από φέτος το φθινόπωρο, θα βοηθά τους χρήστες να φτιάχνουν πίνακες μέσα στα κείμενά τους και θα προτείνει συνώνυμες λέξεις.

Το Ideas θα πληροφορεί επίσης το χρήστη πόσο περίπου χρόνο απαιτεί η ανάγνωση του κειμένου του, ενώ θα μπορεί να εξάγει τα σημεία-κλειδιά του κειμένου, κάτι πολύ χρήσιμο για τον αναγνώστη, ιδίως αν έχει να κάνει με ένα πολυσέλιδο κείμενο.

Πρόσφατα η Google ανακοίνωσε το δικό της εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για την online εφαρμογή επεξεργασίας κειμένων Google Docs.


Η Microsoft κάνει το Word … πανέξυπνο!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής