breaking news Νέο

Παραγωγικότητα, καινοτομία και είσοδος στην ψηφιακή εποχή στο επίκεντρο συνάντησης Γιαννακάκη, Στουπή, Κασίμη

Παραγωγικότητα, καινοτομία και είσοδος στην ψηφιακή εποχή στο επίκεντρο συνάντησης Γιαννακάκη, Στουπή, Κασίμη

Κατόπιν υποβληθέντος αιτήματος από μεριάς της Αγροτικής Καινοτομίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των στελεχών της εταιρείας Χρήστου Γιαννακάκη (Προέδρου) και Νίκου Στουπή (Διευθύνοντος Συμβούλου) με το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χαράλαμπο Κασίμη, στην έδρα του Υπουργείου.

Οι δύο εκπρόσωποι -στα θεσμικά πλαίσια κοινού ενδιαφέροντος για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας- παρουσίασαν την εταιρεία, ανέλυσαν τους στόχους και τα οράματά της, καθώς και τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της -ιδιαίτερα όσον αφορά την ανάπτυξη του συστήματος της ευφυούς γεωργίας σε εκτάσεις και καλλιέργειες- και τα εντυπωσιακά συμπεράσματα που συνάγονται από την εφαρμογή της, τα οποία συνοψίζονται σε μείωση του κόστους παραγωγής, βελτίωση του εισοδήματος των αγροτών και λιγότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση. Επίσης, αναφέρθηκαν στον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων της για το μέλλον.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πορεία υλοποίησης του Μέτρου 2 της Συμβουλευτικής. Ανταλλάχθηκαν εποικοδομητικές απόψεις για την αποτελεσματικότητα υλοποίησής του και τονίσθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη να συνδυαστεί όλο αυτό το πρόγραμμα με τα αναμενόμενα «προϊόντα» από την υλοποίηση του έργου της ψηφιοποίησης της Ελληνικής Γεωργίας, που από κοινού τα Υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Αγροτικής Ανάπτυξης υποστηρίζουν και προωθούν. Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά τη συνάντηση, οι κ.κ. Γιαννακάκης και Στουπής τόνισαν :

«Μετά τη συνάντηση και τα όσα είπαμε είμαστε πιο αισιόδοξοι ότι μπορούμε να έχουμε στο άμεσο προσεχές μέλλον ένα γρήγορο τρέξιμο του μέτρου της Συμβουλευτικής στα υψηλά μάλιστα προβλεπόμενα ποσά χρηματοδότησης του χωρίς περικοπές. Ευχαριστούμε το κ. Γενικό που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας για συνάντηση μαζί του και αφιέρωσε ικανοποιητικό χρόνο για μια σε βάθος ουσιαστική συζήτηση που ακουμπούσε την καρδιά του προβλήματος της Ελληνικής Γεωργίας, αυτό της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας, της ποιότητας και της εξωστρέφειας.

Θεωρώ ότι και ο ίδιος – από αυτά που άκουσε – έχει να δει και με μια άλλη ματιά πράγματα που τον απασχολούν και υπηρετεί όσον αφορά το Εθνικό Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης στο οποίο επικεντρώνεται την περίοδο αυτή εν όψει και της Νέας ΚΑΠ. Ευελπιστούμε και το αίτημα μας, που έχουμε υποβάλλει από το Γενάρη, για μια επαφή και με τον κ. Υπουργό, να γίνει αποδεκτό και να βρεθεί χρόνος πραγματοποίησης της».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής