breaking news Νέο

«Αντιμετώπιση παρεμπορίου: Υπάρχει ελπίδα;» : Ημερίδα της ΕΣΕΕ στην Αθήνα

«Αντιμετώπιση παρεμπορίου: Υπάρχει ελπίδα;» : Ημερίδα της ΕΣΕΕ στην Αθήνα

Σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 και ώρα 18:00, στο ξενοδοχείο Electra Metropolis στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί η ενημερωτική Ημερίδα της ΕΣΕΕ με τίτλο: «Αντιμετώπιση παρεμπορίου: Υπάρχει ελπίδα;».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς Παρεμβάσεων της ΕΣΕΕ για τα σημαντικά θέματα που αφορούν την πορεία της οικονομίας, το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα. Η Ημερίδα επιχειρεί να αποτυπώσει τις πολύπλευρες συνέπειες του παρεμπορίου, να αναδείξει τις σύγχρονες μορφές του φαινομένου και να συμβάλλει στο δημόσιο διάλογο για την καταπολέμησή του.

 

Τα θέματα που θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια της Ημερίδας είναι:

  • Οι συνολικές απώλειες λόγω του παρεμπορίου στην αγορά και στη φορολογική διοίκηση – Οι επιπτώσεις στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας
  • Η διεθνής και η εγχώρια διάσταση - Αιτίες εξάπλωσης και πρακτικές αντιμετώπισης
  • Κυβερνοχώρος και παρεμπόριο – Οι παγίδες για εμπόρους και καταναλωτές στο e-commerce και τα social media
  • Η διάρθρωση και η λειτουργία των παράνομων κυκλωμάτων στους διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας (ένδυση, υπόδηση, καύσιμα, τσιγάρα, ποτά)
  • Ο σχεδιασμός που απαιτείται, η συμβολή της ΕΣΕΕ και η απόδοση των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί

 

Θα παρέμβουν με ομιλίες ο πρ. ΓΓ Εμπορίου  κ. Δημήτρης Αυλωνίτης, ο Διευθυντής Καταπολέμησης παράνομου εμπορίου Ν/Α Ευρώπης της εταιρείας «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ» κ. Γιάννης Μαστροκώστας, ο Ειδικός Γραμματέας Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κ. Σταύρος Θωμαδάκης, ο πρ. Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Γιώργος Παπαπροδρόμου, και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρος Καφούνης.  Θα σχολιάσει η Γεν. Διευθύντρια της Ένωσης σηματούχων εταιρειών Ελλάδος και Κύπρου κ. Μαρία Μακρυδάκη.          


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής