breaking news Νέο

Επιστολή-απάντηση του Γ.Χειμωνίδη για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Επιστολή-απάντηση του Γ.Χειμωνίδη για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Κε Διευθυντά

Σας παρακαλώ δημοσιεύστε την επιστολή αυτή η οποία είναι μία απάντηση σε όσους ανερυθρίαστα ονομάζουν τα γεγονότα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού (1919-23) «Εθνοκάθαρση», αλλά και στους τελευταίους που τα γεγονότα της γενοκτονίας μας τα ονομάζουν «μυθεύματα».

Όσον αφορά στην στάση των Τούρκων πολιτικών απέναντι στην γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αυτή ήταν και συνεχίζει να είναι αρνητική. Το τελευταίο χρονικό διάστημα μάλιστα άρχισαν με διπλωματικό τρόπο να υποστηρίζουν ότι, αν τολμήσουν να την αναγνωρίσουν επίσημα τότε θα αμφισβητήσουν την ύπαρξη του δικού τους κράτους διότι αυτό στηρίχθηκε υπαρξιακά πάνω στα γεγονότα της δικής μας γενοκτονίας. Την απάντηση αυτή έδωσε Καθηγήτρια Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης Τουρκικής Καταγωγής σε τηλεοπτική εκπομπή στην ΕΤ3 αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, την οποία επιμελήθηκε και παρουσίασε η (ΠΟΠΣ) Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Συλλόγων Βόρειας Ελλάδας στις 19 του Μάη το 2017. Εμείς, με εξαίρεση μιας μειοψηφίας συμπολιτών μας, απαντούμε στο Τουρκικό Κράτος ότι, η αναγνώριση του λάθους από τον λανθάνοντα είναι μία πράξη συνέπειας. Η αυτοκριτική είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία τα οποία συνθέτουν την προσωπικότητα ενός ατόμου και κατ' επέκτασην ενός λαού. Η αδιαλλαξία έχει πάντα μία εύκολη αρχή αλλά το τέλος της πάντα είναι οδυνηρό για τον αδιάλλακτο. Η οφειλουμένη συγγνώμη, η οποία στην προκειμένη περίπτωση ταυτίζεται με την επίσημη αναγνώριση της γενοκτονάις μας, είναι η βάση της ύπαρξης και συνέχειας ενός κράτους το οποίο μάλιστα προσπαθεί να αποδείξει ότι λειτουργεί δημοκρατικά και γι' αυτό δικαιούται μια θέση μέσα στο δημοκρατικό γίγνεσθαι. Την ίδια στιγμή πληροφορούμε τους Τούρκους ότι η συγγνώμη την οποία οφείλουν στον Ποντιακό λαό, είναι το πρώτο από τα δημοκρατικά βήματα το οποίο επιβάλλεται να κάνουν, τώρα ίσως θα έπρεπε χθες, για να ελπίζουν ότι κάποια στιγμή στο μέλλον η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποφασίσει «ΟΜΟΦΩΝΑ» να τους δεχθεί μέσα στην οικογένειά της. Κατά συνέπεια υπενθυμίζουμε στο τουρκικό κράτος, στους πολιτικούς όχι στον λαό, την βασική τους υποχρέωση, δηλαδή την επίσημη αναγνώρση της γενοκτονίας μας, αυτής που απέφυγαν και συνεχίζουν να αποφεύγουν να κάνουν, εδώ και εκατό χρόνια, να την κάνουν έστω και τώρα με την θέλησή τους γιατί κάποια στιγμή θα υποχρεωθούν να την κάνουν χωρίς αυτήν.

Και για να απαντήσουμε στους διαφωνούντες συμπολίτες μας οι οποίοι επιμένουν να ονομάζουν την γενοκτονία του Ποντιακού λαού «εθνοκάθαρση» τους λέμε απλά ότι, μια «εθνοκάθαρση» η οποία γίνεται με την βία, με απειλές, εκφοβισμούς, εξορίες άμαχων πληθυσμών και δολοφονίες τότε αυτή είναι αδιανόητον να μην ονομάζεται γενοκτονία.

Τέλος όσον αφορά στον χαρακτηισμό των γεγονότων της γενοκτονίας μας «μυθεύματα» έναν χαρακτηρισμό τον οποίο ανακάλυψε κάποιος «Καιρίδης» υποψήφιος Ευρωβουλευτής στον προεκλογικό αγώνα του, του απαντούμε χρησιμοποιώντας το απόφθεγμα των προγόνων μας. «Είναι φρονιμότερον να μην μιλάς όταν δεν έχεις κάτι θετικό να πεις». Είναι μεγάλο λάθος και αυτό θα το αντιληφθούμε πολύ σύντομα, αν επιτρέψουμε σε κάποιους συμπολίτες μας να χρησιμοποιούν τέτοια γεγονότα στον προεκλογικό τους αγώνα. Είναι κρίμα να επιτρέπουμε στον οποιονδήποτε υποψήφιο να χρησιμοποιεί στον προεκλογικό του αγώνα γεγονότα που αφορούν στο Έθνος μας, το οποίο εκείνα τα άσχημα από κάθε άποψη χρόνια, έζησε μια από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες του.

Κλείνοντας την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να παρακαλέσω τις Ποντιακές Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους να εξωτερικεύσουν την αντίθεσή τους σε όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και κυρίως να μην επιτρέψουν την πολιτική να εισχωρήσει μέσα σε εθνικά θέματα.

 

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Γιώργος Χειμωνίδης

Συν/χος Εκπ/κος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής