breaking news Νέο

Μάγεψε ο «Μπούσουλας», με αξέχαστα έντεχνα τραγούδια Ελλήνων δημιουργών

Μάγεψε ο «Μπούσουλας», με αξέχαστα έντεχνα τραγούδια Ελλήνων δημιουργών

Mια συναυλία αλλιώτικη από τις άλλες, εκείνες με τα φανταχτερά ονόματα και τις ακριβοπληρωμένες παραστάσεις. Μια συναυλία δίχως χρήμα, γεμάτη πάθος, ψυχή και ανθρωπιά. Μια συναυλία για κάθε Ημαθιώτη διψασμένο για μαγικά ακούσματα από δικά του παιδιά, τα παιδιά του «Μπούσουλα», που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, στη μοναδική μουσική βραδιά, την περασμένη Τετάρτη, στο θέατρο Άλσους.

Με έναν κοινωνικό σκοπό, αυτόν της ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το Βεροιώτικο Μουσικό σχήμα των Μιχάλη Ρίζου (τραγούδι, κιθάρα), Κωστή, Ρίζου (πιάνο, keyboards, τραγούδι), Γιώργου Αθανασιάδη (ηλεκτρ. μπάσο), Χρήστου Δαμιανίδη (ηλεκτρ. κιθάρες) και Κώστα Ρίζου (τύμπανα, κρουστά) και της Μαρίας Θεοχαροπούλου, χάρισε στους τυχερούς, που επέλεξαν να μοιραστούν μαζί τους αυτή τη βραδιά, μοναδικές συγκινήσεις.

Γεμάτοι διάθεση και πάθος, ξετύλιξαν για τρεις ολόκληρες ώρες, μια σειρά από μουσικά στολίδια του έντεχνου ελληνικού πενταγράμμου από το χθες και το σήμερα.

Οι νεαρές, παθιασμένες φωνές του Μιχάλη και της Μαρίας μάγεψαν το κοινό από το πρώτο άκουσμα μέχρι την τελευταία νότα, αφού το πάθος που έβγαζαν στην ερμηνεία τους, ήταν ακούραστο και δεν άφηνε στιγμή το θεατή να ατονίσει.

Θερμά χειροκροτήματα ακολουθούσαν την κάθε ερμηνεία, από ένα κοινό που συμμετείχε ενεργά, δίνοντας ρυθμό και σιγοτραγουδώντας μαζί τους.

Ερμήνευσαν, μέσα από ένα πλούσιο έντεχνο ρεπερτόριο, τραγούδια των Μικρούτσικου, Λοίζου, Σαββόπουλου, Παπακωνσταντίνου, Περίδη, Μάλαμα, Ιωαννίδη, Χαρούλη, Πλιάτσικα, Στόκα και πολλών άλλων, ακούσματα άλλοτε απαλά, άλλοτε ροκ.

Μέσα από την ερμηνεία τους, αποκαλύφθηκαν οι δεξιότητες του Χρήστου σε εκπληκτικά σόλο με την ηλεκτρική του κιθάρα, του Κωστή που «κέντησε» κυριολεκτικά στα πλήκτρα και των δυο βετεράνων της μπάντας, του Γιώργου Αθανασιάδη και του Κώστα Ρίζου, που πάντα «έφηβοι εραστές της Μούσας», ακούραστα, μαγεύουν καιρό τώρα τις ψυχές μας.

Όσο για το μοναδικό κοινό που κατέκλυσε το Άλσος Μ. Μερκούρη από νωρίς, για να στηρίξει την προσπάθεια και να παρακολουθήσει τη συναυλία, ένα ζεστό κοινό, κάθε ηλικίας, με το χειροκρότημά και τη ζεστασιά του έκανε «μαγική» την τελευταία παράσταση του καλοκαιριού.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας, ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, με την υποστήριξη της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας. Η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ήταν εκεί και εύχεται σύντομα να απολαύσει και πάλι ακούσματα του «Μπούσουλα» Για τέτοιες προσπάθειες νομίζω πως τα συγχαρητήρια περισσεύουν….

Νίκος Δήμου


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής