breaking news Νέο

Κώστας Σαμανίδης : «Fake news» τα δημοσιεύματα για δηλητηρίαση μαθητών στη Βεργίνα

Κώστας Σαμανίδης : «Fake news» τα δημοσιεύματα για δηλητηρίαση μαθητών στη Βεργίνα

Τέλος στην παραφιλολογία των τελευταίων ημερών, που θέλει μαθητές από τα Τρίκαλα να υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση έπειτα από εκδρομή στη Βεργίνα, βάζει ο ίδιος ο Διευθυντής Α/θμιας εκπαίδευσης Τρικάλων, κατόπιν παρέμβασης του Προέδρου του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφέ και Κέντρων Διασκέδασης Βέροιας, Κώστα Σαμανίδη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα site των Τρικάλων, που στη συνέχεια αναπαράχθηκε από πολλά άλλα πανελλήνιας εμβέλειας, μαθητές Δημοτικού Σχολείου, που συμμετείχαν την Παρασκευή 10 Μαΐου σε εκδρομή στη Βεργίνα, υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση έπειτα από το γεύμα τους σε συγκεκριμένη ταβέρνα. Κατά την επιστροφή τους από την εκδρομή, 15 - 20 παιδιά εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, με την κατάσταση των τεσσάρων από αυτά να κρίνεται πιο σοβαρή και να χρειάζεται η νοσηλεία τους.

Η αναστάτωση που προκλήθηκε, έπειτα από τη δημοσιοποίηση του θέματος, στους καταστηματάρχες της περιοχής της Βεργίνας και του ευρύτερου δήμου Βέροιας, ήταν μεγάλη, καθώς έβλεπαν τα μαγαζιά τους να στοχοποιούνται και να δυσφημίζονται άνευ λόγου.

Σημειώνεται πως η Βεργίνα ήταν ένα από τα σημεία που επισκέφθηκαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της εκδρομής τους. Στο δημοσίευμα ωστόσο αναφέρεται ως αποκλειστικός προορισμός της εκδρομής. Αν και δεν γίνεται λόγος για ταβέρνα συγκεκριμένα στη Βεργίνα, ωστόσο αναφέρεται πως μετά την ξενάγησή τους στη Βεργίνα γευμάτισαν σε συγκεκριμένη ταβέρνα. Κάτι τέτοιο, όπως διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες, έκανε τον κόσμο να συνδέσει το περιστατικό με τη Βεργίνα.

Την... παρεξήγηση αλλά κυρίως την αναίτια δυσφήμιση, θέλησε να λύσει ο κ. Κώστας Σαμανίδης,

πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφέ και Κέντρων Διασκέδασης Βέροιας, έπειτα και από πολλά παράπονα που δέχθηκε από τους συναδέλφους του. Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Σαμανίδης με το Διευθυντή της Α/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Γιώργο Κωνσταντάκο, ο δεύτερος του επιβεβαίωσε πως οι μαθητές του εν λόγω σχολείου δεν γευμάτισαν σε ταβέρνα στη Βεργίνα, αλλά ούτε καν σε ταβέρνα των ορίων του δήμου Βέροιας. Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντάκος, οι μαθητές αγόρασαν και κατανάλωσαν σνακ, τόσο από τα Τρίκαλα, όσο και από διάφορα σημεία όπου πραγματοποίησαν στάση, καθ' όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Επίσης τονίζει πως, από τα 40 παιδιά που συμμετείχαν στην εκδρομή, τα μισά περίπου εμφάνισαν συμπτώματα, ενώ οι συνοδοί εκπαιδευτικοί δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής