breaking news Νέο

ΟΑΕΔ : Αναρτήθηκαν οι πίνακες κατάταξης των 8.933 ανέργων για τα οκτάμηνα της κοινωφελούς εργασίας

ΟΑΕΔ : Αναρτήθηκαν οι πίνακες κατάταξης των 8.933 ανέργων για τα οκτάμηνα της κοινωφελούς εργασίας

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ, τη Δευτέρα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του (oaed.gr) τόσο ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων, όσο και ο αντίστοιχος με τα ονόματα όσων αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα για την «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένων και της κατάρτισης, σε 56 δήμους και 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η κατάρτιση και των δύο πινάκων έγινε με βάση τα κριτήρια της αντίστοιχης δημόσιας πρόσκλησης, όπως αυτή είχε εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφορικού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ. Πλέον, όσοι άνεργοι έχουν συμπεριληφθεί στον οριστικό πίνακα κατάταξης των επιτυχόντων θα πρέπει να προβούν στις εξής δύο ενέργειες :

Πρώτη ενέργεια, να μεταβούν στο ΚΠΑ2, στο οποίο και είναι εγγεγραμμένοι, εντός πέντε εργάσιμων.

Δεύτερη ενέργεια, να παραλάβουν από το ΚΠΑ2 το συστατικό σημείωμα για την υπόδειξή τους στους επιβλέποντες φορείς.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη δράση, διάρκειας οκτώ μηνών, απευθύνεται σε 8.933 ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ και στοχεύει στην επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων και των ευάλωτων ομάδων με την αγορά εργασίας και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους. Οι αμοιβές των ωφελουμένων από το πρόγραμμα έχουν διαμορφωθεί με βάση τον νέο αυξημένο κατώτατο μισθό (650 ευρώ μεικτά) και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και τους εργαζόμενους έως 25 ετών.

Τέλος, να αναφερθεί ότι η εν λόγω δράση συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινωνικούς φορείς.

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής