breaking news Νέο

Σε θέση μάχης οι δήμαρχοι για τα ταμειακά διαθέσιμα, αναμένεται σχετική τοποθέτηση και του Κ. Βοργιαζίδη

Σε θέση μάχης οι δήμαρχοι για τα ταμειακά διαθέσιμα, αναμένεται σχετική τοποθέτηση και του Κ. Βοργιαζίδη

Η νέα εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, φέρνει (και πάλι) τους Δημάρχους σε...θέση μάχης, ενώ σφοδρές υπήρξαν και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για «ανικανότητα» και «αστοχίες».

«Όπως και το 2015, έτσι και τώρα θα καλέσουμε το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνταχθεί με τη στάση αυτήν. Όσοι από τους Δήμους δεν συνταχθούν, όπως κάποιοι τότε, που μετριούνταν στα δάκτυλα του ενός χεριού, θα αναλάβουν ιστορική ευθύνη», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης. Αμέσως μετά τη συνεδρίασή της, η ΚΕΔΕ αποφάσισε να μην εφαρμόσει την εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου.

Πρόκειται αναντίρρητα για ένα ζήτημα, το οποίο δημιουργεί και προβάλλει η κυβέρνηση και που προσβάλλει την – συνταγματικά προστατευόμενη – διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ. Και το οποίο, όπως αναμένεται, θα είναι μέσα στις αναφορές του Δημάρχου Βέροιας, Κώστα Βοργιαζίδη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα (25/9), στην ατζέντα της οποίας υπάρχουν 37 θέματα στην ημερήσια διάταξη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής