breaking news Νέο

Ν.Ανδρουλάκης: «Μέσα από ένα ρεαλιστικό λόγο να αγκαλιάσουμε τον κόσμο της Δημοκρατικής Παράταξης»

Ν.Ανδρουλάκης: «Μέσα από ένα ρεαλιστικό λόγο να αγκαλιάσουμε τον κόσμο της Δημοκρατικής Παράταξης»

Περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησε χθες ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του υπό σύσταση νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης.

Αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης βρέθηκε στην πόλη της Αλεξάνδρειας και επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, το οποίο και χαρακτήρισε «υψηλού επιπέδου», αποδίδοντας συνάμα και τα συγχαρητήριά του στην τοπική κοινωνία. Επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Ανδρουλάκη υπήρξε η Βέροια, όπου μετέβη στο Δημαρχείο της πόλης και είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη, ενώ στον ίδιο χώρο (αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. Βέροιας) παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Την παρουσίαση του Νίκου Ανδρουλάκη στους εκπροσώπους του τύπου ανέλαβε να κάνει ο Τάσος Τόλιος, υπεύθυνος για το Δήμο Βέροιας (έχει συμφωνηθεί να γίνει κάτι αντίστοιχο με την παρουσία υποψηφίου στη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια, από τους Θόδωρο Δόδη και Νίκο Μπρουσκέλη αντίστοιχα), για τον οποίο είπε : «Χαίρομαι ιδιαίτερα που άνθρωποι σαν το Νίκο Ανδρουλάκη μπαίνουν επικεφαλής σε αυτή την προσπάθεια. Άνθρωποι σαν αυτόν θα μπορέσουν να επικοινωνήσουν με νέους ανθρώπους που είναι στις καφετέριες και να τους εξηγήσουν τι πάμε να κάνουμε».

 

«Μέσα από ένα ρεαλιστικό λόγο να αγκαλιάσουμε τον κόσμο της Δημοκρατικής Παράταξης»

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Ανδρουλάκης, έδωσε αρχικά το νόημα αυτής της προσπάθειας που πάει να γίνει. «Ξεκινάμε», είπε, «μια πορεία για να φτιαχτεί η Δημοκρατική Παράταξη, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει χαμηλή επιρροή». «Στόχος», τόνισε, «να αγκαλιάσουμε ξανά ανθρώπους, που πίστεψαν ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Εξαπατήθηκαν άνθρωποι από το ΣΥΡΙΖΑ και εμείς θέλουμε μέσα από ένα ρεαλιστικό λόγο να αγκαλιάσουμε τον κόσμο της Δημοκρατικής Παράταξης». Και συνέχισε λέγοντας : «Η κοινωνία έχει ένα στερεότυπο, ότι είμαστε όλοι το ίδιο. Γι' αυτό εμείς πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω και να δείξουμε ότι δεν είμαστε το ίδιο. Εμείς πρέπει να πείσουμε ότι προσφέρουμε μια διαφορετική επιλογή, ένα θεσμικό κόμμα που θα σέβεται το κράτος. Υπάρχει ένα ζήτημα Δημοκρατίας. Ο κόσμος πιστεύει ότι δεν έχουμε λύσεις. Αυτό πρέπει να ανατραπεί. Χρειάζεται μία άλλη πολιτική κουλτούρα, που θα εξοντώσει τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος. Το πολιτικό σύστημα να ζήσει μακριά από το κράτος. Η χώρα χρειάζεται πολιτικούς, που πιστεύουν στην αξιοκρατία. Πρέπει οι πολιτικοί να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το λαό, για να ανέλθουν στην εξουσία».

Κλείνοντας ο κ. Ανδρουλάκης, σημείωσε ότι «ο Ελληνισμός έχει αστείρευτες δυνάμεις. Έξω από την Ελλάδα είναι μία άλλη Ελλάδα. Εάν οργανωθούν οι δυνάμεις του Ελληνισμού μέσα και έξω, τότε η χώρα μας θα είναι πιο ισχυρή».

 

«Οι ιδέες μου ανήκουν στη Σοσιαλδημοκρατία»

Στο πεδίο των ερωταπαντήσεων, ο κ. Ανδρουλάκης, κληθείς από την «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» να εκφραστεί για το πως αυτοτοποθετείται ο ίδιος εντός του χώρου του, είπε : «Οι ιδέες μου ανήκουν στη Σοσιαλδημοκρατία. Η σοσιαλδημοκρατία μπορεί να φτιάξει κοινωνικό κράτος, ανεξάρτητη δικαιοσύνη, να φτιάξει τα θεμέλια ενός σύγχρονου κράτους».

Σε άλλο ερώτημα της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ» για το ποιό είναι το σχέδιο του στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι : «Εγώ είπα ότι πρώτα θα έπρεπε να πάμε σ' ένα ιδρυτικό συνέδριο σύστασης του φορέα. Όμως ακόμα κι έτσι, έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε αρχηγό και μετά να πάμε στην ίδρυση ενός ενιαίου φορέα και κάτω από αυτόν να υπάρχουν τα κόμματα. Τις αποφάσεις όμως πρέπει να τις παίρνει ο ενιαίος φορέας, γιατί αλλιώς θα έχουμε μία πολυκομματική βαβέλ».

Ερωτηθείς ακόμα ο κ. Ανδρουλάκης για το αν είναι πολλοί οι 10 υποψήφιοι διεκδικητές της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, είπε : «Θα μπορούσαν να είναι 3 ή και 20! Το ζήτημα είναι να πολιτικοποιηθεί η διαδικασία πέρα από τον αριθμό των υποψηφίων».

Τέλος στο ερώτημα γιατί ο κ. Ανδρουλάκης δεν επισκέφθηκε και τη Νάουσα, απάντησε: «Στο πρόγραμμα υπάρχει σήμερα και η Πέλλα και αυτό είναι σφιχτό».

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής