breaking news Νέο

Παραλειπόμενα από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας…

  • Παραλειπόμενα από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας…
  • Παραλειπόμενα από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας…

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας πραγματοποιήθηκε χθες, στις 15:00, στην ημερήσια διάταξη της οποίας υπήρχαν 32 τακτικά θέματα και η οποία – εκτός απροόπτου – ήταν η τελευταία πριν τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών της επόμενης Κυριακής, 26ης Μαϊου 2019.

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος, Κώστας Βοργιαζίδης, έφερε στην αναφορά του το θέμα που «έπαιξε» πανελλαδικά στα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ώρες και είχε να κάνει με τη «δηλητηρίαση» μαθητών από τα Τρίκαλα, κατά τη διάρκεια της εκδρομής τους στη Βεργίνα. Ο κ. Βοργιαζίδης έκανε γνωστό πως απέστειλε επιστολή στο συντάκτη του άρθρου (δημοσιεύεται σε άλλη μας στήλη), καλώντας τον να αποκαταστήσει την πραγματικότητα όχι μόνο στο δικό του μέσο, αλλά και σε όσα άλλα μέσα, σε πανελλαδικό επίπεδο, πήραν και αναπαρήγαγαν την ψεύτικη είδηση.

Την καθυστέρηση των ψεκασμών για τα κουνούπια επεσήμανε ο κ. Χρήστος Κούτρας, την οποία και απέδωσε στις... εκλογές, ζητώντας συνάμα την επίσπευση των ψεκασμών από την Περιφέρεια. Ειδάλλως, όπως είπε, αν δεν γίνουν (οι ψεκασμοί) μέχρι το τέλος Μαϊου, δυστυχώς το χάνουμε το... τρένο!

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης, με αφορμή το ότι η Ημαθία μένει εκτός νυμφώνος και πάλι στο ζήτημα της ίδρυσης Ανωτάτων Σχολών ή τμημάτων, στάθηκε σ' αυτό το ζήτημα, σημειώνοντας το οξύμωρο της παρουσίας τριών κυβερνητικών βουλευτών, που τώρα μετατράπηκαν σε πέντε, προσθέτοντας και τους κ.κ. Τόλκα και Θεοχαρόπουλο, που απέκτησαν χαρτοφυλάκιο στην κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Καγκελίδης, από την άλλη, έκανε αναφορά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι οποίες θα λάβουν χώρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Βασίλης Παπαδόπουλος, ενημέρωσε πως την Παρασκευή, στα Εβραϊκά Μνήματα, στον Προμηθέα, πρόκειται να διανεμηθούν οι κάδοι οικιακής κομποστοποίησης στους δικαιούχους, ενώ, όπως επεσήμανε, οι αιτήσεις υπήρξαν υπερδιπλάσιες, πλην όμως ο Δήμος, όπως τόνισε, κατάφερε να ανταποκριθεί σε όλες!

Ένα ευχάριστο γεγονός είχε να κομίσει ο πρόεδρος του ΝΠ ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας Στέργιος Διαμάντης. Όπως είπε, ολοκληρώθηκε το γήπεδο 5Χ5 στον Προμηθέα, το οποίο και μέσα στις επόμενες μέρες θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει η νεολαία της περιοχής. Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε πως ορίστηκε δικάσιμος στις 18 Ιουνίου, σχετικά με τις καταγγελίες στις οποίες είχε προβεί κατά του πρώην προέδρου του ΚΑΠΑ, Παύλου Παυλίδη.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βασίλης Λυκοστράτης, αναφέρθηκε στο νέο τουριστικό έντυπο του Δήμου, η παρουσίαση του οποίου έχει προγραμματισθεί να γίνει το απόγευμα της Τετάρτης, 22 Μαϊου, στην Εβραϊκή Συναγωγή.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής