breaking news Νέο

Eγκαινιάστηκε, παρουσία Τζιτζικώστα, το κέντρο δια βίου μάθησης της ΑΝΗΜΑ

  • Eγκαινιάστηκε, παρουσία Τζιτζικώστα, το κέντρο δια βίου μάθησης της ΑΝΗΜΑ
  • Eγκαινιάστηκε, παρουσία Τζιτζικώστα, το κέντρο δια βίου μάθησης της ΑΝΗΜΑ
  • Eγκαινιάστηκε, παρουσία Τζιτζικώστα, το κέντρο δια βίου μάθησης της ΑΝΗΜΑ

Τα εγκαίνια του κέντρου δια βίου μάθησης της ΠΚΜ, στο χώρο της «Αναπτυξιακής Ημαθίας», τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμονας, το πρωί της Τετάρτης 15ης Μαΐου. Παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος της ΑΝΗΜΑ Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, η περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Στέργιος Μουρτζίλας, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Στέφανος Αποστολίδης, ο διευθυντής του κέντρου σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Αραπάκης κ.α.

 

Στο ρόλο της ΑΝΗΜΑ αναφέρθηκε ο πρόεδρός της, περιφερειακός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος, Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, επισημαίνοντας ότι ο ρόλος του κέντρου δεν είναι ανταγωνιστικός για τα αντίστοιχα ιδιωτικά, αλλά υποβοηθητικός. «Θα φέρουμε ευρωπαϊκά προγράμματα που λιμνάζουν», τόνισε ο κ. Τεληγιαννίδης.  

 

Ο κ.Τζιτζικώστας στο λόγο του αναφέρθηκε στη σημασία της πετυχημένης δομής, της δεύτερης, μετά τις Σέρρες. «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μας να λειτουργούμε τέτοιου είδους κέντρα, που επιχειρούν προσθετικά προς τα ιδιωτικά ΚΕΚ και όχι ανταγωνιστικά. Στόχος μας να λειτουργήσουμε «χέρι-χέρι». Το επόμενο διάστημα θα ανοίξουμε αντίστοιχα κέντρα και στις άλλες περιφερειακές ενότητες, βοηθώντας τους νέους ανθρώπους να αποκτήσουν δεξιότητες χρήσιμες, για να τους εντάξουν στην αγορά εργασίας. Αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τα ευρωπαϊκά κονδύλια, είμαστε για πέμπτη συνεχή χρονιά πρώτη σε απορρόφηση στη χώρα μας. Αυτή τη στιγμή 1.000 μικρά και μεσαία έργα τρέχουν στην Κεντρική Μακεδονία, δημιουργώντας αναπτυξιακές προϋποθέσεις, ώστε να έρθουν επενδύσεις από το εξωτερικό. Οι υποδομές που ολοκληρώνουν, σε συνδυασμό με τη γεωστρατηγική σχέση της Μακεδονίας, θα παίξουν ένα σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο τα επόμενα χρόνια. Τους επόμενους μήνες θα δοθούν 130 εκ. ευρώ στις επιχειρήσεις της ΠΚΜ, για να αναπτυχθούν, δημιουργώντας θέσεις εργασίας στους συμπολίτες μας», είπε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας παράλληλα το σημαντικό έργο της ΑΝ.ΗΜΑ και ευχαριστώντας τον πρόεδρό της, κ. Τεληγιαννίδη, για το εξαιρετικό έργο που προσέφερε. «Αυτή η ομάδα της διοίκησης της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι κοντά σε όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ημαθίας», κατέληξε στο λόγο του ο περιφερειάρχης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής