breaking news Νέο

Τα ταμειακά διαθέσιμα στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Τα ταμειακά διαθέσιμα στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Στην άρνηση της ΚΕΔΕ, ύστερα από έκτακτη συνεδρίασή της, να μεταφέρουν οι Δήμοι τα ταμειακά διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, το απόγευμα της Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, όπως είπε, έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, στη 1.00 μ.μ., έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ κατά τον ίδιο «μπορεί να κληθούμε, ύστερα από αυτό, σε μια έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας».

Ακόμα, ο Δήμαρχος έκανε αναφορά και σ' ένα άλλο θέμα, που αφορά στην ηλεκτρονική δημοπρασία, η οποία πρόκειται να γίνει στο Δήμο το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Κάτι το οποίο ο κ. Βοργιαζίδης έκρινε ότι είναι προς τη θετική κατεύθυνση. «Βέβαια κάθε καινούργιο έχει τις καθυστερήσεις του, όπως συμβαίνει στο Δήμο και σε φορείς της Ελλάδος», πρόσθεσε.

Στην αναφορά του κ. Μπέκη ότι δημιουργείται μισή ώρα κόλασης καθημερινά (8.00-8.30 το πρωί) στον κόμβο της πλατείας Ωρολογίου από την κίνηση των οχημάτων και δη των απορριμματοφόρων του Δήμου και ότι θα πρέπει να υπάρξει αποσυμφόρηση, απαντώντας ο Αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Σιδηρόπουλος έκρινε ότι «μ' ένα συνδυασμό μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση».

Στο ερώτημα του κ. Ζήση Πατσίκα για το που βρίσκεται το έργο της γέφυρας Κούσιου, απαντώντας ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι «η μελέτη περιβαλλοντικών όρων είναι στο τελικό στάδιό της».

Σ' ό,τι αφορά στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, 37 τον αριθμό, το 1ο ήταν αυτό για το οποίο αφιερώθηκε αρκετή ώρα συζήτησης. Το οποίο και αφορούσε στο αίτημα (προτάσεις) ομάδας πολιτών (150 σε αριθμό) για τις πλατείες Ωρολογίου και Πλατάνων. «Συμφωνώ με τις προτάσεις σας, μέχρι που είδα τις υπογραφές αξιόλογων συναδέλφων και με χαρά θα δω προτάσεις για την αξιοποίηση των χώρων της Βέροιας», επεσήμανε ο κ. Σιδηρόπουλος.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής