breaking news Νέο

Πλήθος κόσμου στην κεντρική πολιτική εκδήλωση του «Κινήματος Αλλαγής» στη Βέροια

  • Πλήθος κόσμου στην κεντρική πολιτική εκδήλωση του «Κινήματος Αλλαγής» στη Βέροια
  • Πλήθος κόσμου στην κεντρική πολιτική εκδήλωση του «Κινήματος Αλλαγής» στη Βέροια
  • Πλήθος κόσμου στην κεντρική πολιτική εκδήλωση του «Κινήματος Αλλαγής» στη Βέροια
  • Πλήθος κόσμου στην κεντρική πολιτική εκδήλωση του «Κινήματος Αλλαγής» στη Βέροια
  • Πλήθος κόσμου στην κεντρική πολιτική εκδήλωση του «Κινήματος Αλλαγής» στη Βέροια

Σε μια ατμόσφαιρα που έφερε στη ... μνήμη όλων παλιές καλές μέρες από το ένδοξο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ και την επιχειρούμενη προσπάθεια ανασύνταξης της ιστορικής παράταξης, με απώτερο στόχο να παίξει εκ νέου καταλυτικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, στη γεμάτη αίθουσα του «ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», η κεντρική εκδήλωση του «Κινήματος Αλλαγής», με ομιλητές τον υποψήφιο περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Χρήστο Παπαστεργίου, που ηγείται του συνδυασμού «Πράξεις για τη Μακεδονία» και το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝ.ΑΛ) Κώστα Σκανδαλίδη.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα, ο συντονιστής της ΝΕ Ημαθίας του ΚΙΝ.ΑΛ. Κώστας Ασλάνογλου, αφού πρώτα καλωσόρισε τον κόσμο, κάλεσε στο βήμα τέσσερις υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, για μια σύντομη τοποθέτηση. Ο λόγος για τις κυρίες Άσπα Γασπαδίνη/αρχιτέκτονα – πολεοδόμο καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Υπατία Κωνσταντινίδου/πολιτικό μηχανικό, Βάσω Μώραλη/δημοσιογράφο – δικηγόρο και Ευθύμιο Φωτεινό/αντιπρόεδρο ΕΑΣ Θεσσαλονίκης.

 

Χρ. Παπαστεργίου : «Ετοιμάζουμε το πολιτικό μας σπίτι, το ισχυρό ΚΙΝ.ΑΛ».

Παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά, ο Χρήστος Παπαστεργίου αναφέρθηκε κατ' αρχήν στο ρόλο, που καλείται να παίξει το ΚΙΝ.ΑΛ. στο απώτερο διάστημα στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

«Ετοιμάζουμε το πολιτικό μας σπίτι, όχι το ισχυρό ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος, που είναι στην καρδιά και στην ψυχή μας, αλλά το ισχυρό ΚΙΝ.ΑΛ του παρόντος και του μέλλοντος», τόνισε χαρακτηριστικά. Κατόπιν εξαπέλυσε βολές κατά του νυν περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, κάνοντας λόγο για «ανυπαρξία έργου και σχεδιασμού στην Περιφέρεια», την οποία, όπως είπε, χρησιμοποιεί ως πριγκιπάτο για προσωπικούς στόχους, αρνείται το διάλογο και δεν έχει να δώσει απαντήσεις», παρουσιάζοντας ακολούθως τους 8 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού του.

 

Κ. Σκανδαλίδης : «Επιστρέφουμε...»

Εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος έφερε πρώτα στην αναφορά του την προσπάθεια αναγέννησης του χώρου, στέλνοντας το μήνυμα «Επιστρέφουμε...».

Ο κ. Σκανδαλίδης υπήρξε κατηγορηματικός απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, επισημαίνοντας ότι από αυτές τις εκλογές απουσιάζει η Ευρώπη. Και αυτό, όπως είπε, είναι συνειδητή επιλογή των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

«Αναγκαία μια νέα διαπραγμάτευση για μείωση των πλεονασμάτων»

Ο ίδιος, προβαίνοντας ακόμα σ' ένα σχολιασμό για την οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως πηγαίνει στα βράχια, υποστηρίζοντας την ανάγκη για μια νέα διαπραγμάτευση και μείωση των πλεονασμάτων. Ο κ. Σκανδαλίδης, τέλος, παρατήρησε ότι από αυτή την εκλογική μάχη απουσιάζει το πολιτικό ήθος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά : «Όταν κατηγορεί ο ένας τον άλλον, δεν μπορούν να αναδειχθούν τα αληθινά προβλήματα».

 

Παρουσίες

Παρόντες στην εκδήλωση οι τέσσερις υποψήφιοι βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Μπρουσκέλης, Θόδωρος Παπακωνσταντίνου, Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, Μπάμπης Γκιόνογλου, οι πρώην δήμαρχοι Βέροιας, Ανδρέας Βλαζάκης και Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, υποστηρικτές και φίλοι της παράταξης.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σκανδαλίδης-Παπαστεργίου

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής