breaking news Νέο

Τρεις νέες ηλεκτρονικές εφαρμογές παρουσίασε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Τρεις νέες ηλεκτρονικές εφαρμογές παρουσίασε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής η παρουσίαση τριών νέων ηλεκτρονικών εφαρμογών, που υλοποιούνται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Άγγελος Τόλκας, η εισαγωγή των νέων ψηφιακών εργαλείων στη διαδικασία της διαχείρισης της μεταναστευτικής πολιτικής στοχεύει μεταξύ άλλων στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τόσο για τους ενδιαφερόμενους, όσο και για τους εργαζόμενους των υπηρεσιών. Επιπλέον ενισχύει την προσπάθεια μείωσης της γραφειοκρατίας, ανάγει σε κεντρικό πυλώνα των διαδικασιών τη διαφάνεια και εξοικονομεί πόρους.

Ο υφυπουργός, επίσης, προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις προς την ίδια κατεύθυνση το ερχόμενο διάστημα, υπογραμμίζοντας πως : «Σύντομα, θα είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε επιπλέον πρωτοβουλίες, που έχουμε λάβει το τελευταίο δίμηνο και σε άμεσο χρόνο θα δούμε να υλοποιούνται και να αποφέρουν καρπούς. Καρπούς, στην κατεύθυνση της περαιτέρω καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, πολύ σημαντικής εξοικονόμησης δημοσίου χρήματος και τέλος εξαιρετικά σημαντικής εξοικονόμησης ανθρώπινων πόρων, δηλαδή χαμένου χρόνου εργασίας».

Οι τρεις νέες εφαρμογές που υλοποιεί το ΥΜΕΠΟ :

α) ηλεκτρονική πλατφόρμα ραντεβού για την επικοινωνία των αλλοδαπών, αλλά και των υπολοίπων πολιτών που συναλλάσσονται με τη Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής και τις υπηρεσίες μίας στάσης των αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας. Η πλατφόρμα αυτή ήδη λειτουργεί πιλοτικά στη ΔΑΜ Πειραιά, αναμένεται δε να εγκατασταθεί στις υπόλοιπες ΔΑΜ της Αττικής και να λειτουργήσει έως το τέλος Ιουνίου 2019 .

β) ηλεκτρονική εφαρμογή ανάγνωσης των ηλεκτρονικών αδειών διαμονής πολιτών τρίτων χωρών. Η εφαρμογή αυτή παρέχει τη δυνατότητα σε υπηρεσίες και πιστοποιημένους χρήστες να διαπιστώνουν, μέσω κινητού τηλεφώνου, τη γνησιότητα των ηλεκτρονικών αδειών διαμονής. Η εφαρμογή αυτή είναι πλέον επιχειρησιακά έτοιμη και διαθέσιμη στις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες συναλλάσσονται με πολίτες τρίτων χωρών, και θα διευκολύνει τις συναλλαγές.

γ) ηλεκτρονική πλατφόρμα για την on line υποβολή των αιτήσεων για την χορήγηση ή την ανανέωση των αδειών διαμονής. Η πλατφόρμα αυτή αναμένεται να εγκατασταθεί πιλοτικά στο πληροφοριακό σύστημα μετανάστευσης το Φθινόπωρο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής