breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Αυτή η 250 GT SWB Berlinetta είναι η vintage Ferrari των ονείρων σου

Μία από τις πιο επιθυμητές Ferrari, η 250 GT SWB Berlinetta του 1962, θα είναι διαθέσιμη μέσω του οίκου RM Sotheby’s κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας στο Monterey της Καλιφόρνια, που θα διεξαχθεί στις 15 -17 Αυγούστου. Το coupe με κινητήρα V12 θα προσφερθεί χωρίς τιμή εκκίνησης και θα μπορούσε να είναι ανάμεσα στα πιο φθηνά συλλεκτικά αυτοκίνητα, που πωλούνται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Monterey Car, την τεράστια γιορτή των vintage αυτοκινήτων, που κορυφώνεται με το Pebble Beach Concours d’Elegance.

H Ferrari 250 GT SWB Berlinetta με αμάξωμα αλουμινίου από τη Scaglietti, ήταν ένα μοντέλο, που διατέθηκε αποκλειστικά στους κορυφαίους πελάτες της Ferrari εκείνη την περίοδο, ενώ είναι ο προκάτοχος του θρυλικού 250 GTO ως ένα από τα αυτοκίνητα υψηλής ταχύτητας, που θα μπορούσαν να οδηγηθούν στην πίστα, να κερδίσουν έναν αγώνα και στη συνέχεια να οδηγηθούν στο δρόμο.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με αριθμ. πλαισίου 3359 GT είχε μια μακρά και πλούσια ζωή, πρώτα στα χέρια πολλών Ιταλών ιδιοκτητών και στη συνέχεια στην ιδιοκτησία Βρετανών, Αμερικανών και Ευρωπαίων συλλεκτών. Συμμετείχε σε πολλαπλές vintage αγωνιστικές εκδηλώσεις από τη δεκαετία του 1970 έως τη δεκαετία του 1990, πριν από τη συνταξιοδότηση και την αποκατάστασή της το 2010. Μετά την αποκατάσταση, το αυτοκίνητο έλαβε την πιστοποίηση Ferrari Classiche, που σημαίνει ότι η ιταλική μάρκα το έχει αναγνωρίσει επίσημα ως ένα από τα κλασικά της.

Το αυτοκίνητο, εκτός από το αμάξωμα αλουμινίου, διαθέτει ένα σπορ εξωτερικό γκρι χρώμα Grigio Argento, ένα δερμάτινο εσωτερικό Red Connolly Vaumol, κινητήρα Tipo 168/61 V-12 και μηχανικό κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων.

*****

Παιδότοπος για γάτες!

Όσοι έχουν συντροφιά γάτες, είναι όλοι συνηθισμένοι με τον αχταρμά από παιχνιδάκια σκορπισμένα εδώ κι εκεί, στο πάτωμα σ’ όλο το σπίτι. Γιατί, λοιπόν, να μη δώσουμε στα αγαπημένα αιλουροειδή το δικό τους παιχνιδότοπο;

Αυτή την ανάγκη έρχονται να ικανοποιήσουν ο Μάικ Ουίλσον και η Μέγκαν Χάνεμαν από το Μίσιγκαν, ιδρυτές του CatastrophiCreations : σχεδίασαν αρθρωτά συστήματα, τα οποία τοποθετούνται στον τοίχο, για να ασκούνται τα τετράποδα. Ο «παιδότοπος» γατών μεταφέρεται από το πάτωμα στον τοίχο!

Γεφυρούλες που αιωρούνται, σκάλες, ξύστρες για ν’ ακονίζουν τα νύχια τους, αιώρες από καραβόπανο, το σύστημα μετατρέπει κάθε κάθετη επιφάνεια σε εσωτερικό παιχνιδότοπο για γατούλες. Επιπλέον, το σύστημα διαθέτει και γλαστρούλες για φυτά προσφιλή στις γάτες.

*****

Νεροτσουλήθρα 40 μέτρων από τη Royal Carribean

Η μεγαλύτερη νεροτσουλήθρα – πισίνα με κύματα στην Καραϊβική, προϊόν δουλειάς δύο χρόνων και επένδυσης 250 εκατομμυρίων δολαρίων για τη μεταμόρφωση μιας νήσου στις Μπαχάμες, που ανήκει σε εταιρεία κρουαζιέρων. Στο «υδάτινο πάρκο που εξάπτει», οι γενναίοι καλούνται να κατακτήσουν δύο πελώριους πύργους με 13 νεροτσουλήθρες. Η ριψοκίνδυνη κορυφή, με ύψος 40 μέτρα, είναι η μεγαλύτερη νεροτσουλήθρα στο βόρειο ημισφαίριο του Νέου Κόσμου.

Είναι μία από τις επτά τσουλήθρες που στριφογυρίζουν προς τα κάτω από ένα ζωηρόχρωμο πύργο, ο οποίος είναι και η κύρια ατραξιόν του πάρκου. Σωλήνες που συνδέονται, στηρίζουν πολλές πλατφόρμες, από τις οποίες ξετυλίγονται και άλλες τσουλήθρες.

Στο ίδιο στυλ, ένας χαμηλότερος πύργος «γεννά» έξι τσουλήθρες για περισσότερους του ενός τολμηρούς παιχνιδιάρηδες.

Το υδάτινο πάρκο είναι το πρώτο στη σειρά «New Perfect Day Island Collection» προορισμών σε ιδιωτικά μέρη, που προτείνει η Royal Carribean International σε όλον τον κόσμο. Οι περισσότερες λειτουργίες στη νήσο στις Μπαχάμες προσφέρονται ήδη στους επιβάτες της εταιρείας, αλλά κάποιες θα εγκαινιαστούν το Δεκέμβριο.

*****

Μια απίστευτη κατοικία ενσωματώνεται σε έναν τεράστιο βράχο

Ο Αμερικανός Frank Lloyd Wright έγραψε το βιβλίο για την οργανική αρχιτεκτονική και κρίνοντας από το τελευταίο έργο του αρχιτέκτονα Amey Kandalgaonkar, «House Inside a Rock», είμαστε σίγουροι ότι το έχει διαβάσει πολλές φορές.

Το «House Inside a Rock» είναι ένα τρισδιάστατο concept, που συγχωνεύει τους μνημειώδεις πέτρινους τάφους στην περιοχή Madain Saleh της Σαουδικής Αραβίας – εντάχθηκε στη λίστα των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 2008 – με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική, για να δημιουργήσει μια μοντέρνα κατοικία.

Η κατοικία διαθέτει μεγάλα επίπεδα από σκυρόδεμα, τοποθετημένα στην επιφάνεια ενός τεράστιου ογκόλιθου από ψαμμίτη, σχηματίζοντας κομψές, μινιμαλιστικές δομές. Οι καθαρές γραμμές του εξωτερικού, σε συνδυασμό με τις περίπλοκες λεπτομέρειες του σχηματισμού του βράχου, δημιουργούν μία οπτική ισορροπία.

Ο αρχιτέκτονας που εδρεύει στη Σαγκάη, αναπτύσσει μία πιο σύγχρονη ανάγνωση μέσω αυτής της αφαιρετικής μεθόδου, εισάγοντας ένα δεύτερο υλικό, που κόβει τον αρχικό βράχο, χωρίς την ισοπέδωση της οργανικής επιφάνειας, δημιουργώντας μία μοναδική κατοικία.


Παιδότοπος για γάτες!
Νεροτσουλήθρα 40 μέτρων από τη Royal Carribean
Μια απίστευτη κατοικία ενσωματώνεται σε έναν τεράστιο βράχο

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής