breaking news Νέο

Απόστολος Τζιτζικώστας : «Χτίζουμε μία Περιφέρεια, στην οποία θέλεις να ζεις και να δημιουργείς»

Απόστολος Τζιτζικώστας : «Χτίζουμε μία Περιφέρεια, στην οποία θέλεις να ζεις και να δημιουργείς»

Αποκλειστική συνέντευξη στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιος, Απόστολος Τζιτζικώστας, με το συνδυασμό «Αλληλεγγύη», ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της επόμενης Κυριακής, 26 Μαϊου 2019. Ο κ. Τζιτζικώστας μιλά για το μέχρι σήμερα έργο του, το όραμά του για την επόμενη τετραετία, και την εκλογική μάχη που έρχεται.

 

Κύριε Τζιτζικώστα, πως αποτιμάτε το έργο της παράταξής σας και τη συμβολή της στην ανάπτυξη της περιοχής και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της;

 

Την αποτίμηση θα την κάνουν οι συμπολίτες μας. Εμείς όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε και πιστεύω τα καταφέραμε να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη τους και να υλοποιήσουμε όλα αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε. Περισσότερα από 1.000 μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα είτε ολοκληρώθηκαν, είτε υλοποιούνται αυτή τη στιγμή και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες σε όλους τους τομείς: στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στον τουρισμό και τον πολιτισμό, στο περιβάλλον, στο οδικό δίκτυο, στην επιχειρηματικότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη, στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης όπως και αντιπλημμυρικά.

Για παράδειγμα στην Ημαθία, μεταξύ πολλών άλλων έργων, ολοκληρώσαμε: Τα έργα στον οδικό άξονα Πατρίδα – Νάουσα, τον οποίο και παραδώσαμε στην κυκλοφορία. Την ανέγερση του 1ο Φιλίππειου Γυμνασίου και του 2ου ΓΕΛ Βέροιας. Την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Νάουσας. Τις εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων και ενίσχυσης των αναχωμάτων, καθώς και έργα ύδρευσης και αποχέτευσης σε Βεργίνα, Σέλι, Αλεξάνδρεια και Νάουσα. Δημιουργήσαμε επίσης το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, φροντίζοντας να παρέχουμε επιπλέον εφόδια στους άνεργους για να βρουν δουλειά και στους εργαζόμενους για να εξελιχθούν στην εργασία τους και να διεκδικήσουν όλοι ένα καλύτερο μέλλον. Υποστηρίζουμε ακόμα, την αναβάθμιση του Κέντρου Μέριμνας ΑμεΑ, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών σε Κίνδυνο και το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, όπως και το Κέντρο Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων του Δήμου Βέροιας. Χρηματοδοτήσαμε τη δημιουργία και τη λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας και ενισχύουμε το Κέντρο Αναφοράς και Παροχής Συμβουλευτικής της πόλης, το Κέντρο Υποστήριξης Ενηλίκων με Ψυχικές Διαταραχές, αλλά και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Και πέρα από αυτά που ήδη ολοκληρώσαμε, υλοποιούμε μια σειρά από σημαντικά έργα, μεταξύ των οποίων τα κυριότερα είναι: Η κατασκευή του νέου Μουσείου Βεργίνας, η οποία ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα. Η επέκταση και αναδιαρρύθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας. Οι εργασίες ανάπλασης και ανάδειξης της Βασιλικής Νεκρόπολης και του Ανακτόρου των Αιγών. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων σε Βέροια και Νάουσα. Η ασφαλτόστρωση και βελτίωση των αγροτικών δρόμων σε ολόκληρη την Ημαθία. Η παρέμβασή μας στη δημοτική οδό από Βέροια προς την Κουμαριά. Η αποκατάσταση της παλιάς Μητρόπολης και η διαμόρφωση του χώρου «Γεώργιος Κουτσαντάς» στα Ριζώματα. Πραγματοποιούμε επίσης, εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης, ασφαλτόστρωσης και ηλεκτροφωτισμού σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Ημαθίας.

Με αυτά και πάρα πολλά ακόμα έργα δυναμώνουμε την Ημαθία και κάνουμε καλύτερη τη ζωή και την καθημερινότητα όλων των πολιτών.

 

Γιατί να σας ψηφίσουν οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας στις περιφερειακές εκλογές;

 

Γιατί πραγματοποιήσαμε αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε. Γιατί υλοποιήσαμε, με σκληρή και μεθοδική δουλειά, ένα μεγάλο και σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και βέβαια στην Ημαθία. Γιατί έχουμε ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχέδιο για την επόμενη ημέρα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Γιατί πετύχαμε μικρές και μεγάλες νίκες για τον τόπο μας όπως: η πρωτιά σε όλη την Ελλάδα, για πέντε συνεχή χρόνια στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και την υλοποίηση έργων. Η πανελλαδική πρωτιά, για τρία συνεχή χρόνια, σε επισκέψεις τουριστών, το 2018 μάλιστα, το 28% του συνόλου των τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα, ήρθε στην Κεντρική Μακεδονία. Η πρωτιά στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων και η αύξηση κατά 50% συνολικά των εξαγωγών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσα στην κρίση. Και για ένα ακόμα λόγο, γιατί αποδείξαμε ότι ξέρουμε να διεκδικούμε περισσότερα, να συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς και να πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα που αλλάζουν τη καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής όλων των συμπολιτών μας, δημιουργώντας παράλληλα νέες αναπτυξιακές προοπτικές και δυνατότητες για τον τόπο μας.

 

Ποιο είναι το όραμά σας για την Κεντρική Μακεδονία τα επόμενα τέσσερα χρόνια;

Να χτίσουμε μια σύγχρονη και ανθρώπινη Κεντρική Μακεδονία. Σύγχρονη με νέες επενδύσεις, με δυναμική και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, με καινοτομία, με χώρο δημιουργίας και θέσεις εργασίας για τους νέους ανθρώπους, με υψηλού επιπέδου έρευνα στα πανεπιστήμια, με ισχυρό πρωτογενή τομέα και ένα σύγχρονο δίκτυο υποδομών που υποστηρίζει τις εξαγωγές, το εμπόριο, τον τουρισμό, την εφοδιαστική αλυσίδα, την εξωστρέφεια. Ανθρώπινη, με ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στα νοσοκομεία και τα σχολεία, με στήριξη της οικογένειας και πρόσβαση ακόμα περισσότερων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, με κοινωνική αλληλεγγύη, μέριμνα και φροντίδα για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Χτίζουμε μία Περιφέρεια στην οποία θέλεις να ζεις και να δημιουργείς, νοιώθοντας σιγουριά και αισιοδοξία για τη ζωή σου, το μέλλον, την οικογένειά σου.

 

Είστε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαΐου; Θεωρείτε ότι η Παράταξή σας μπορεί να εξασφαλίσει ισχυρή αυτοδυναμία από τον α' γύρο;

 

Η εμπιστοσύνη και η θετική υποδοχή των συμπολιτών μας σε όλα τα μέρη που επισκέπτομαι, όπως και πρόσφατα στην επίσκεψή μου στην Ημαθία, μου δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση. Από εκεί και πέρα δεν προτρέχουμε, οι εκλογές πραγματοποιούνται την Κυριακή 26 Μαΐου και εμείς αυτό που κάνουμε είναι να δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας, μέσα στην κοινωνία, σε κάθε χωριό και πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας. Θέλουμε οι συμπολίτες μας να ακούσουν το έργο που κάναμε σε όλους τους τομείς, καθώς και το ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχέδιό μας για την επόμενη ημέρα, με έμφαση στα έργα για τον άνθρωπο, στα έργα εκσυγχρονισμού των υποδομών μας, αλλά και στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας. Ο στόχος μας είναι να χτίσουμε μία σύγχρονη και ανθρώπινη Περιφέρεια στην οποία όλοι οι πολίτες θα νοιώθουν αισιοδοξία και σιγουριά για τη ζωή τους, την οικογένειά τους και το μέλλον.

 

Ελευθεριάδης Θόδωρος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής