breaking news Νέο

Κ.Βοργιαζίδης από τη Βεργίνα : «Επενδύουμε στον τουρισμό με σοβαρότητα και συγκριμένο σχέδιο»

  • Κ.Βοργιαζίδης από τη Βεργίνα : «Επενδύουμε στον τουρισμό με σοβαρότητα και συγκριμένο σχέδιο»
  • Κ.Βοργιαζίδης από τη Βεργίνα : «Επενδύουμε στον τουρισμό με σοβαρότητα και συγκριμένο σχέδιο»

Στη Βεργίνα βρέθηκαν το Σάββατο το απόγευμα 18 Μαΐου 2019, ο Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με γνώση», Κώστας Βοργιαζίδης, και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του. Στο «Δημόσιο Διάλογο» που αναπτύχθηκε με τους κατοίκους της περιοχής, η κουβέντα περιστράφηκε κυρίως γύρω από θέματα τουριστικής ανάπτυξης αλλά και ζητήματα καθημερινότητας.

 

Μιλώντας για το ζήτημα του τουρισμού, ο Δήμαρχος τόνισε ότι επί της διοίκησής του εφαρμόζεται ένα καλά οργανωμένο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης και προώθησης του τοπικού τουριστικού προϊόντος στο Δήμο Βέροιας το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένη στρατηγική και σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών. Όπως ενημέρωσε τους κατοίκους, τα τελευταία χρόνια δεκάδες ταξιδιωτικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές του κόσμου φιλοξενήθηκαν από την Αντιδημαρχία Τουρισμού με σκοπό να γνωρίσουν τον τόπο μας από κοντά ενώ τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, με «ναυαρχίδα» τη Βεργίνα, προβλήθηκαν οργανωμένα εντός κι εκτός χώρας, με απώτερο στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στο Δήμο Βέροιας.

 

«Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, υπήρξε η αύξηση των κρατήσεων στα τοπικά ξενοδοχεία κατά 53% όλα αυτά τα χρόνια, στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά το ζήτημα της τουριστικής ανάπτυξης αν κι ακόμα έχουν να γίνουν πολλά βήματα ώστε η περιοχή να καθιερωθεί και να αποτελέσει κορυφαίο προορισμό στην καρδιά της Μακεδονίας. Γνωρίζουμε όμως καλά τι πρέπει να κάνουμε, κάτι που αποτυπώνεται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας για την περίοδο 2019-2023 κι έχουμε πρόσφατα δημοσιεύσει. Εμείς επενδύουμε στον τουρισμό με σοβαρότητα και συγκριμένο σχέδιο, όχι με αερολογίες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βοργιαζίδης. Επίσης, τόνισε ότι τελευταία δυο χρόνια έχει γίνει άνοιγμα προς την Κίνα και στο πλαίσιο αυτό, τον Ιούνιο που έρχεται, η Βέροια πρόκειται να αδελφοποιηθεί με την «Παλαιά Πόλη» του Πεκίνου, το ιστορικότερο μέρος της Κίνας, υπογραμμίζοντας ότι «στόχος μας είναι να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια οι επισκέψεις Κινέζων στο Δήμο μας».

 

Επιπλέον, τα έργα και οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Βεργίνα κατά την προηγούμενη περίοδο παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Μανώλη Εμμανουηλίδη, ενώ ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι ο Δήμος έχει καταθέσει πρόταση και διεκδικεί χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου σε Βεργίνα – Παλατίτσια, ύψους 11.000.000 ευρώ. Τέλος, ο κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε ότι ξεκινούν σύντομα σημαντικές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα της Βεργίνας όπως η ανακατασκευή του δρόμου που περνά μπροστά από τους Βασιλικούς Τάφους και η ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου.

 

#συνεχίζουμε_μαζί_μπροστά


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής