breaking news Νέο

Έως 31 Ιουλίου η ισχύς του προληπτικού ελέγχου επί των δαπανών των ΟΤΑ, από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Έως 31 Ιουλίου η ισχύς του προληπτικού ελέγχου επί των δαπανών των ΟΤΑ, από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Την έντονη αντίδραση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) προκάλεσε για μια ακόμη φορά η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να περιορίσει την ισχύ του προληπτικού ελέγχου επί των δαπανών των ΟΤΑ, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, έως τις 31 Ιουλίου 2019, ενώ με  διάταξη του άρθρου 58 § 1 του Ν. 4607/2019 (Α΄ 65), το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι θα δίνονταν παράταση μέχρι 31-12-2019.

 

Η κατάργηση του προληπτικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο επρόκειτο να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2019, ωστόσο μετά από πιέσεις των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΠΕΔ και ΚΕΔΕ, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών αποδέχθηκε το αίτημα τους για παράταση έως 31 -12 - 2019. Παρόλα αυτά, λίγες μέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές το ΥΠ.ΕΣ αιφνιδίασε την Τ.Α ανακοινώνοντας τον περιορισμό της μέχρι τις 31 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Η ΠΕΔ –ΚΜ είχε ήδη αποστείλει σχετικές επιστολές στον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, με αίτημα τη διατήρηση του προληπτικού ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί των δαπανών των Δήμων, ενώ σήμερα, με νέα επιστολή του προς τον κ. Χαρίτση τον υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλη Καλογήρου, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο πρόεδρος του οργάνου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου επανέρχεται στο θέμα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως, «είναι ακατανόητη αυτή η σύντμηση ακριβώς την στιγμή της κορύφωσης της προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών, - ακριβώς, δηλαδή, σε ημέρες κατά τις οποίες είναι πρακτικά ανέφικτη η σύγκληση συνεδριάσεων των συλλογικών αυτοδιοικητικών οργάνων».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής