breaking news Νέο

Βραβείο καινοτομίας στη διδασκαλία για το Μουσικό Σχολείο Βέροιας

  • Βραβείο καινοτομίας στη διδασκαλία για το Μουσικό Σχολείο Βέροιας
  • Βραβείο καινοτομίας στη διδασκαλία για το Μουσικό Σχολείο Βέροιας
  • Βραβείο καινοτομίας στη διδασκαλία για το Μουσικό Σχολείο Βέροιας
  • Βραβείο καινοτομίας στη διδασκαλία για το Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Με το 2ο βραβείο (silver), στην κατηγορία καινοτομία στη διδασκαλία, βραβεύθηκε το Μουσικό Σχολείο Βέροιας στα EducationLeadersAwards2019. Συμμετείχε στο διαγωνισμό με το βιβλίο – παραμύθι «Για μια όμορφη πόλη» και το τραγούδι «Σούπερ οκτώ» που περιλαμβάνει. H Τελετή Απονομής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, στις 20.00 στο συνεδριακό κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το βραβείο παρέλαβε ο υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και επιμελητής του βιβλίου κ. Κοτρίδης Ανδρέας.

Με ευρεία συμμετοχή και περισσότερους από 250 εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 17 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής τα EducationLeadersAwards2019 poweredbyRDCInformatics. Στην τελετή απονομής ανακοινώθηκαν οι νικητές των βραβείων που για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε η εταιρεία BoussiasCommunications με σκοπό να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στον χώρο της Εκπαίδευσης.

Την Τελετή Απονομής παρουσίασε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και πρώην υπουργός Παιδείας. Η ίδια αναφέρθηκε εκτενώς στα χαρακτηριστικά του 21ου αιώνα και τις αλλαγές που φέρνει (όπως η 4η βιομηχανική επανάσταση, η ρομποτική, η αυτοματοποίηση κ.ά.) οι οποίες κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και αλλάζουν την οικονομία και όλα τα επαγγέλματα. «Για να γίνουν όλα αυτά, για να μπορέσουμε ως χώρα να δούμε τα πλεονεκτήματα αυτής της νέας εποχής, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο εργαλείο είναι η παιδεία. Το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που είναι η ναυαρχίδα σε κάθε κοινωνία», τόνισε η Α. Διαμαντοπούλου, ενώ έκανε λόγο για τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Όπως επεσήμανε, «αυτό που θέλουμε στην προσπάθεια αυτή είναι να επιβραβεύσουμε αυτούς που καινοτομούν, που δημιουργούν και να τους κάνουμε πρότυπα γιατί έτσι, αλλάζουν οι κοινωνίες. Τα σωστά πρότυπα δημιουργούν πολλαπλασιαστικές δυνάμεις σε όλη την κοινωνία».

Στη συνέχεια, την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους της RDC Informatics, χορηγού τίτλου των EducationLeadersAwards, ο Διονύσης Κουτσαντώνης, Business Development Manager.

Στην Τελετή Απονομής, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότεροι από 250 εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και δημοσιογράφοι, παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν από κριτική επιτροπή υψηλού κύρους και επιστημοσύνης, οι βέλτιστες πρακτικές των εκπαιδευτικών οργανισμών και των επιχειρήσεων που διακρίθηκαν στις διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων. Η βραδιά έκλεισε με την πανηγυρική φωτογραφία των νικητών και την ανανέωση του ραντεβού για την επόμενη χρονιά. Στο site www.educationleadersawards.gr μπορείτε να δείτε τον πίνακα των νικητών, καθώς επίσης φωτογραφίες και το video της βραδιάς.

H Συγγραφική Ομάδα Μαθητών Μουσικού Σχολείου Βέροιας έγραψε και συνέθεσε δημιουργικά αυτό το εκπαιδευτικό υλικό για να ευαισθητοποιήσει άλλους μαθητές σε θέματα μετακίνησης και συμπεριφοράς στην πόλη. Τη Συγγραφική Ομάδα Μαθητών Μουσικού Σχολείου Βέροιας αποτελούν οι μαθητές: Γεωργίου Νάγια, Δημάκας Αλέξανδρος, Δημάκας Δημήτρης, Δημόπουλος Αργύρης, Ιωσηφίδου Άννα, Καλφόπουλος Εύφημος – Μερκούριος, Μπαντή Αλεξάνδρα, Παπαγιάννη Αλίκη.

Η δημόσια παρουσίαση του βιβλίου έγινε στις 31 Ιανουαρίου 2019, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας, σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας. Έχει διατεθεί δωρεάν στις βιβλιοθήκες των νηπιαγωγείων, των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων του Δήμου Βέροιας με σκοπό την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα μετακίνησης και συμπεριφοράς στην πόλη. Αντίτυπα του βιβλίου «Για μια όμορφη πόλη» μπορείτε να βρείτε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη “Θ. Ζωγιοπούλου” ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής