breaking news Νέο

Ολοκληρώνεται ο ποδοσφαιρικός χάρτης της Ημαθίας

Ολοκληρώνεται ο ποδοσφαιρικός χάρτης της Ημαθίας

Την περασμένη Κυριακή 19 Μαΐου με τον αγώνα Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων - ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ενωσης μας, οι τελευταίες αγωνιστικές του οποίου διανθιστηκαν με επεισόδια και ανακοινώσεις διαμαρτυρίας ομάδων.

Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα των Τρικάλων που κατακτά τον τίτλο για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρονια.

Ξεκίνησε τον μαραθώνιο του πρωταθλήματος μέτρια, με την λήξη του πρώτου γύρου πήρε κεφάλι στον βαθμολογικό πινακα, διατηρήθηκε στην κορυφή μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του, αποκτώνταν το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας και παρότι ξεκίνησε την διαδικασία των πλεϊ οφ με το “αριστερό” χάνοντας στον πρώτο αγώνα στην έδρα της από την Νάουσα, τελικά κατάφερε να “κόψει” πρώτη το νήμα και να επανέλθει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, στο οποίο αγωνίζονταν και πριν εναν χρόνο την περίοδο 2017-2018 και απο το οποίο υποβιβάστηκε παρά την εξαιρετική πορεία που είχε κάνει στον πρώτο γύρο, τελείως άδοξα.

Στην Γ’ Εθνική θα συναντήσει την Νίκη Αγκαθιάς με την οποία φέτος διασταύρωσε το ξίφος της στα πλαίσια του κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων της Ημαθίας, οχι βέβαια και με τον πιο ειρηνικό τρόπο.

Και την νέα περίοδο λοιπόν η περιοχή μας θα έχει δύο εκπροσώπους στην Γ’ Εθνική, αφου την θέση της ΒΕΡΟΙΑΣ παίρνει ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων ενω αποκτά και παλι εκπρόσωπο στα επαγγελματικα πρωταθλήματα με τον προβιβασμό της ΒΕΡΟΙΑΣ στην Football League.

Οσον αφορά τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Α’ κατηγορίας της Ημαθίας θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμη να ολοκληρωθούν τα πλεϊ οφ της Β΄ κατηγορίας που βρίσκονται σε εξέλιξη και σήμερα Τετάρτη 22 Μαΐου διεξάγεται η προτελευταία αγωνιστικη, για να έχουμε την πλήρη εικόνα του.

Αυτή τη στιγμή είναι γνωστές οι 13 από τις 16 ομάδες, που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας την νέα περίοδο.

Οι 12 από αυτές αγωνίζονταν στην κατηγορία και την χρονιά που οδεύει προς το τέλος της και θα συνεχίσουν και την επομενη (από τις 16 ομάδες που συμμετείχαν φέτος στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας αποχωρούν τα Τρίκαλα που μετακομίζουν στην Γ’ Εθνικη και η Μαρίνα, το Κλειδί και η Αγία Βαρβάρα, που υποβιβάζονται και η νέα περίοδο θα τις βρει στην Β’ κατηγορία) και η ΑΕ Ποντίων που ναι μεν συμμετέχει στα πλεϊ οφ της Β’ κατηγορίας όμως κέρδισε ηδη και μαθηματικά την άνοδο της και επιστρέφει πανηγυρικά στην μεγάλη κατηγορία της Ενωσης μας στην οποία όπως είναι γνωστό έχει γράψει την δική της ιστορία.

Τις υπόλοιπες τρεις θέσεις τις διεκδικούν πέντε ομαδες: ο Λουτρός, η Κουλούρα και ο Σταυρός τα δύο εισιτήρια του 1ου ομίλου και ο Τριπόταμος, με τα Λευκάδια, το ένα που απομένει από τον 2ο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής