breaking news Νέο

Γιάννης Παπαγιάννης : «Απόλυτη προτεραιότητα στους αγρότες μας»

Γιάννης Παπαγιάννης : «Απόλυτη προτεραιότητα στους αγρότες μας»

"Σε όλες τις επισκέψεις που πραγματοποιούμε στις τοπικές κοινότητες του δήμου μας ακούμε έντονα παράπονα από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους για την αδιάφορη στάση της διοίκησης Βοργιαζίδη απέναντι τους όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτή η κατάσταση θα αλλάξει από την 1η Σεπτεμβρίου. Είμαστε ένας τόπος κατ' εξοχήν αγροτικός. Οι αγρότες μας χρειάζονται τη δημοτική αρχή έμπρακτα στο πλευρό τους. Χρειάζονται ένα Δήμαρχο που θα διεκδικεί για αυτούς στα κέντρα αποφάσεων, στην Αθήνα, δεν θα τους έχει εγκαταλλελειμένους. 

Για εμάς τα μεγάλα στοιχήματα είναι η βελτίωση της παραγωγής, η τόνωση της εξωστρέφειας, η αύξηση του εισοδήματος αγροτών και κτηνοτρόφων, η απασχόληση των νέων σε αγροτικές εργασίες ώστε να μείνουν εδώ, στον τόπο μας. 

Εκτιμώντας την κορυφαία σημασία της συμβουλευτικής στον πρωτογενή τομέα για την αύξηση της παραγωγής και της προώθησης των εξαγωγών των προϊόντων μας, προωθούμε άμεσα τη σύσταση Γραφείου Συμβουλευτικής για τους αγρότες, εντός της αυτοτελούς, πλέον, Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Παράλληλα ο Δήμος θα προχωρήσει στη διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων, ημερίδων και συνεδρίων με αναφορά στον πρωτογενή τομέα ώστε να δώσουμε ώθηση στο συνεδριακό τουρισμό, με προφανή οφέλη για τον τόπο. Δρομολογούμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού οδικού δικτύου ώστε να διευκολύνουμε αγρότες και κτηνοτρόφους στην καθημερινότητα τους. 

Η ευχερέστερη πρόσβαση των αγροτών στις καλλιέργειες τους εξασφαλίζεται μέσα από τις απαραίτητες ασφαλτοστρώσεις και άλλες, κομβικές παρεμβάσεις που δεν έγιναν τα τελευταία χρόνια. 

Ακόμη, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου με έργα ουσίας, όπως την υπογειοποίηση των δικτύων άρδευσης, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των αγροτών μας ώστε να εξασφαλίσουμε επάρκεια νερού στις καλλιέργειες. 

Δεσμευόμαστε επίσης, πως προχωρούμε το ταχύτερο δυνατό στην εγκατάσταση νέων, σύγχρονων γεμιστικών βυτίων σε κάθε τοπική κοινότητα ώστε να βοηθήσουμε τους δημότες μας στην καθημερινότητα τους. Αυτή η κατάντια για παράδειγμα, με το μοναδικό γεμιστικό στην Άμμο να καλύπτει χιλιάδες στρέμματα, σκουριασμένο και ασυντήρητο, θα σταματήσει. 

Οι αγρότες μας έχουν δικαίωμα για μια νέα Βέροια, με ευημερία, με αλληλεγγύη, με εθνική αξιοπρέπεια. Μαζί θα προχωρήσουμε σε μια καλύτερη, επόμενη ημέρα!"

 

Ιωάννης Μ.Παπαγιάννης

Υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας 

"Δικαίωμα για νέα Βέροια"


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής