breaking news Νέο

Γιάννης Παπαγιάννης : «Στις 26 Μαϊου γυρίζουμε σελίδα»

Γιάννης Παπαγιάννης : «Στις 26 Μαϊου γυρίζουμε σελίδα»

Φίλες και φίλοι,

Στις 26 Μαΐου ο δήμος της Βέροιας αλλάζει σελίδα. Με τη δική σας βοήθεια, την εμπιστοσύνη, την εκτίμηση και τη ψήφο σας γυρίζουμε σελίδα.

Κλείνουμε έναν σκοτεινό κύκλο μιζέριας, εσωστρέφειας, ανυπαρξίας και παρακμής, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να γίνει και πάλι η Βέροια πραγματική Βασίλισσα του Βορρά. Ήρθε η ώρα της μεγάλης αλλαγής.

Εμείς, στο συνδυασμό ελπίδας και νίκης «Δικαίωμα για νέα Βέροια», προτάσσουμε τις αρχές και τις αξίες της διαφάνειας, της ισότιμης και ισόρροπης ανάπτυξης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της χρηστής διαχείρισης, των ίσων ευκαιριών.

Εγκαινιάζουμε μια νέα σχέση μεταξύ δημοτικής αρχής και δημοτών. Ο δήμος που οραματιζόμαστε δεν χωρίζει τους δημότες του σε α’ και β’ κατηγορίας. Αγωνιζόμαστε για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας. Στηρίζουμε έμπρακτα την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία, ενισχύουμε με τις δυνάμεις μας την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων μας.

Δημιουργούμε ένα δήμο της κοινωνικής αλληλεγγύης, της υποστήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, δεν αφήνουμε κανένα συνδημότη μας απροστάτευτο. Συγκροτούμε Ταμείο Αλληλεγγύης για τους απόρους, επεκτείνουμε τη λειτουργία του δημοτικού ιατρείου, θωρακίζουμε το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

 Στεκόμαστε στο πλευρό του επαγγελματικού κόσμου, των καταστηματαρχών, συμπράττουμε για την τόνωση της αγοράς. Επενδύουμε στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, ώστε να φέρουμε φρέσκο χρήμα στον τόπο και να ενισχύσουμε την αγορά εργασίας. Δίνουμε προτεραιότητα στην ανάδειξη της Βεργίνας, του λίκνου του Μακεδονικού Ελληνισμού, της Παναγίας Σουμελά, της Παναγίας Δοβρά, της παλιάς Μητρόπολης, βάζουμε στο κάδρο του ενδιαφέροντος το νεολιθικό οικισμό της Νέας Νικομήδειας.

Δίνουμε προτεραιότητα στις ξεχασμένες και εγκαταλελειμμένες τοπικές κοινότητες, με την πραγματοποίηση βασικών έργων υποδομής, όπως την άμεση εγκατάσταση δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, τη βελτίωση του τοπικού οδικού δικτύου. Υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχολικής στέγης, παραδίδουμε στην κοινωνία σχολεία σύγχρονα, ανθρώπινα, ασφαλή, λειτουργικά. Προχωρούμε άμεσα στην ανάπλαση και αποκατάσταση όλων των παιδικών χαρών του δήμου Βέροιας, στην πόλη αλλά και σε όλες τις τοπικές κοινότητες.

Δεσμευόμαστε για την έμπρακτη στήριξη και των τρίτεκνων οικογένειων του δήμου μας. Για εμάς, και οι τρίτεκνες οικογένειες είναι πολύτεκνες οικογένειες. Βάζουμε το δήμο μας στην ηλεκτρονική εποχή, διευκολύνουμε την καθημερινότητα του πολίτη. Κάνουμε το δήμο μας πιο καθαρό, με τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας και την υπογειοποίηση κάδων. Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της στάθμευσης με τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση δημοτικών οικοπέδων και με την παράδοση -επιτέλους-προς χρήση του πάρκινγκ κάτω από την Ελιά.

Δίνουμε λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα, εφαρμόζοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την προσεκτική και ασφαλή μεταφορά των ζώων στο κυνοκομείο, τη  σταθεροποίηση και σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων μέσω της καταγραφής, σήμανσης, στείρωσης, αποπαρασίτωσης και εμβολιασμού τους.

Η πλατεία – σύμβολο της Βέροιας, η πλατεία Ωρολογίου, θα αναδειχθεί και πάλι σε φωτεινό σημείο αναφοράς για την πρωτεύουσα της Ημαθίας, θα γίνει και πάλι ελκυστική και ανθρώπινη, φιλική προς τους πολίτες.

Η Μπαρμπούτα αλλάζει πρόσωπο, ώστε να λειτουργήσει ως όαση στην καθημερινότητα των Βεροιέων και πόλος προσέλκυσης τουριστών. Αξιοποιούμε το φυσικό πλούτο της και τη σημαίνουσα ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της.

Δημιουργούμε έναν νέο, ασφαλή ποδηλατόδρομο και αξιοποιούμε το φράγμα του Αλιάκμονα, με ένα πρότυπο οικολογικό – περιβαλλοντικό πάρκο. Ολοκληρώνουμε τη γέφυρα Κούσιου. Ιδρύουμε την Ακαδημία ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού. Καταρτίζουμε ένα 4ετές πλάνο ξεχωριστά για κάθε συνοικία, για έργα υποδομών και δικτύων. Δρόμοι, πλατείες, πράσινο, καθαριότητα, εμπορική δραστηριότητα, χώροι άθλησης για τους νέους μας, χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Με καθαρά χέρια, με διαφάνεια, με εντιμότητα, με αλλαγή νοοτροπίας, με ήθος, με ευημερία, με αλληλεγγύη, με εθνική αξιοπρέπεια.

Έχουμε δικαίωμα για μια νέα Βέροια και θα το διεκδικήσουμε. Ψηφίζουμε Γιάννη Παπαγιάννη,  το δήμαρχο της καρδιάς μας! Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε καλύτερα!

Ιωάννης Μ. Παπαγιάννης

Υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας

«Δικαίωμα για νέα Βέροια»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής