breaking news Νέο

ΑΕ Ποντίων, Λουτρός, Σταυρός και Τριπόταμος στην Α’ κατηγορία

ΑΕ Ποντίων, Λουτρός, Σταυρός και Τριπόταμος στην Α’ κατηγορία

Το περασμένο Σάββατο το απόγευμα έπεσε η αυλαία και των πλεϊ οφ στην Β’ κατηγορία και πλεον στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ημαθίας παραμένει μια εκκρεμότητα και αυτή τυπικής σημασίας.

Αναφερόμαστε στον αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων που κατέκτησαν την πρώτη θέση στους ισάριθμους ομίλους για την ανάδειξη του σουπερ πρωταθλητή της Β’ κατηγορίας. Ενα παιχνίδι που όπως ήδη αναφέραμε έχει τυπική σημασία, αφού και οι δυο δηλαδή ο Ολυμπιακός Λουτρού από τον 1ο όμιλο και η ΑΕ Ποντίων από τον 2ο έχουν ηδη εξασφαλίσει την άνοδο τους στην μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας.

Στην τελευταία αγωνιστική που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο τα αποτελέσματα των τεσσάρων αγώνων ήταν αναμενόμενα με τα φαβορί άλλο δύσκολα και άλλο ευκολότερα να φθάνουν στην νίκη.

Στον 1ο όμιλο ο Ολυμπιακός Λουτρού μετά την βαρειά ήττα που γνώρισε από την Θύελλα Σταυρού την προηγούμενη αγωνιστική (προτελευταία) επανήλθε στις νίκες κερδίζοντας με 2-1 στο γήπεδο του και στο ντέρμπι κορυφής τον ΠΑΟ Κουλούρας και τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου του με 47 βαθμούς. Ετσι κέρδισε το πρώτο εισιτήριο του ομίλου του και το δικαίωμα να διεκδικήσει τον τίτλο του σουπερ πρωταθλητή από την ΑΕ Ποντίων που τερμάτισε στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου. Ενας τίτλος που όπως αναφέραμε δεν έχει ουσιαστική σημασία αφού και οι δυο ομάδες την νέα ποδοσφαιρική σεζόν θα αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία της Ενωσης μας.

Το δεύτερο εισιτήριο του 1ου ομίλου πήγε στην Θύελλα Σταυρού που την τελευταία αγωνιστική κέρδισε 4-2 εκτος έδρας τον ΠΑΟ Παλατιτσίων και έφθασε τους 44 βαθμούς, έναντι 42 του ΠΑΟ Κουλούρας που ξεκίνησε σαν φαβορί τα πλεϊ οφ, όμως τελικά κατέλαβε την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και φυσικά έχασε την άνοδο.

Στον 2ο όμιλο η ΑΕ Ποντίων που είχε εξασφαλίσει μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες τρεις ομάδες του ομίλου της έχασε με 4-1 στα Λευκάδια όμως αυτό δεν την στέρησε την πρωτιά την οποία τελικά κατέκτησε δίχως να πιεστεί στην διαδικασία των πλεϊ οφ, όπως βέβαια δεν βοήθησε και τα Λευκάδια να πάρουν το εισιτήριο της ανόδου, αφου στο άλλο παιχνίδι ο Αστέρας Τριποτάμου νίκησε επίσης στο γήπεδο του το Γιαννακοχώρι με 5-1 και κατέκτησε την δεύτερη προνομιούχο θέση λόγω καλύτερης διαφοράς στο σύνολο των τερμάτων που πέτυχαν οι δυο ομάδες ο Τριπόταμος και τα Λευκάδια που ισοβάθμισαν στην δεύτερη θέση του 2ου ομίλου αφου στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια που έδωσαν στα πλεϊ οφ αναδείχθηκαν ισόπαλοι (0-0 και 1-1), ετσι ο νικητής βγήκε από το τρίτο κριτήριο την διαφορά στο σύνολο των τερμάτων που πέτυχαν και δέχθηκαν στην διαδικασία των πλεϊ οφ που θεωρείται ένα διαφορετικό πρωτάθλημα από αυτό της κανονικής διάρκειας.

Συγκεκριμένα ο Αστέρας Τριποτάμου συγκέντρωσε 52 βαθμούς πέτυχε 11 τέρματα και δέχθηκε 6. Εχει δηλαδή 5 τέρματα θετικό πρόσημο.

Τα Λευκάδια που έχουν επίσης 52 βαθμούς πέτυχαν 11 τέρματα και δέχθηκαν 9, συνεπώς έχουν 2 γκολ θετικό πρόσημο.

 

Να δούμε όμως αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και πως έχει διαμορφωθεί μετά από αυτά η σειρά των ομάδων στον βαθμολογικό πίνακα των δύο ομίλων.

 

1ος όμιλος

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Παλατίτσια - Σταυρός          2-4

Λουτρός - Κουλούρα            2-1

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

                          ΤΕΡ.     ΒΑΘ.

1. ΛΟΥΤΡΟΣ   12-7    47

2. ΣΤΑΥΡΟΣ   15-7    44

                       

3. ΚΟΥΛΟΥΡΑ            14-10  42

4. ΠΑΛΑΤΙΤΣΙΑ          9-26    31

 

2ος όμιλος

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τριπόταμος - Γιαννακοχώρι           5-1

Λευκάδια - ΑΕ Ποντίων        4-1

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

                                        ΤΕΡ.     ΒΑΘ.

1. ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ         16-12  64

2. ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΣ        11-6    52

                       

3. ΛΕΥΚΑΔΙΑ  11-9    52

4. ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙ     8-19    42


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής