breaking news Νέο

Νέο τεστ σήμερα του Φιλίππου με τη Γέφυρα

Νέο τεστ σήμερα του Φιλίππου με τη Γέφυρα

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για την έναρξη των επισήμων υποχρεώσεων του έχει μπει ο Φίλιππος, ο οποίος μετά την συμμετοχή του στο τουρνουά του Βόλου το τριήμερο 22-24 Σεπτεμβρίου (όπου θυμίζουμε είχε ως απολογισμό μια νίκη επι του διοργανωτή τοπικού Ολυμπιακού και δυο ήττες από Νίκη Βόλου και Ασπίδα Ξάνθης), σήμερα θα βρεθεί αντίπαλος της Γέφυρας (ομάδα την οποία είχε αντιμετωπίσει και στο περασμένο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής) στην έδρα της τελευταίας.

 

Παρόντες Βάλλιος και Καντάρκος

Μάλιστα, οι “ερυθρόλευκοι” της Βέροιας σ’ αυτό το φιλικό προετοιμασίας θα κατασθεί δυνατό να έχουν την παρουσία και των Βασίλη Βάλλιου και Ρίζου Καντάρκου. Και τούτο γιατί οι δυο παραπάνω παίκτες είχαν επιστρέψει τραυματίες από το τουρνουά του Βόλου (με πρόβλημα στον αριστερό του ώμο ο πρώτος και με πρόβλημα στον αντίχειρα του αριστερού χεριού του ο δεύτερος), κάτι που προς στιγμή είχε δημιουργήσει μια ανησυχία, για το κατά πόσο οι παίκτες αυτοί θα ήταν σε θέση να αγωνισθούν σε φιλικό παιχνίδι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Ομως η εξελιξη της κατάστασης, τόσο του Βάλλιου όσο και του Καντάρκου, εδιωξε κάθε φόβο και ανησυχία στο στρατόπεδα της Βεροιώτικης ομάδας, αφου αμφότεροι οι παίκτες προπονήθηκαν κανονικά την Τρίτη και έδειξαν οτι είναι διαθέσιμοι για την τεχνική ηγεσία.

Σ’ οτι αφορά και πάλι στο σημερινό φιλικό με την Γέφυρα ο Δημήτρης Γκίμας θα... πειραματισθεί εκ νέου πανω σε σχήματα και τακτικές, ενω ασφαλώς θα έχει την δυνατότητα να εξάγει νεα (και σαφώς ακόμα πιο αξιόπιστα) συμπεράσματα για την αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας του, λίγες ημέρες πριν αυτή ριχθεί στη μάχη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και στον α’ όμιλο του βορρά που θα συμμετάσχει.

 

Ικανοποίηση

Πάντως στον Φίλιππο, όσο κι αν αποφεύγουν επιμελώς να το δείχνουν, υπάρχει μια αίσθηση ικανοποίησης από την αγωνιστική παρουσία της ομάδας στα ματς του τουρνουά του Βόλου και τα δείγματα γραφής των παικτών στο παρκέ (με κυρίαρχα στοιχεία την εικόνα συνόλου που επέδειξαν, βγάζοντας συνάμα και έναν επιθετικό πλουραρισμό με 5 παίκτες να σκοράρουν!). Πολύ δε περισσότερο όταν αυτή η εικόνα της παρουσίας (ξέχωρα από τα αποτελέσματα) των παικτών εκθειάζεται με καλά λόγια από τον γνωστό Τρικαλινό προπονητή κ. Τζήμα, που ήταν ανάμεσα στους θεατές του τουρνουά του Βόλου.

 

Σχετικά, τώρα, με τον Στέργιο Μαρκόπουλο, την απόκτηση του οποίου ανακοίνωσε ο Φίλιππος την περασμένη εβδομάδα, αποτελεί - πέρα από τις ανανεώσεις και επιστροφές παικτών - την πέμπτη προσθήκη στο ρόστερ των “ερυθρολεύκων” της Βέροιας, η οποία και πρόκειται να είναι η τελευταία, σύμφωνα με τον κατ’ εξοχήν οικονομικό υποστηρικτή της ομάδας του Φιλίππου, Ηλία Λαζό.

Στο σημειο αυτό να θυμίσουμε οτι ο Στέργιος Μαρκόπουλος έχει ύψος 1.85 και είναι γεννημένος στις 17 Ιουλίου του 1999 με καταγωγή από την Καβάλα. Αγωνίζεται στη θέση του point quard και αναδείχθηκε στην ομάδα του Αστέρα Καβάλας, όντας βασικό στέλεχος της ανδρικής ομάδας στο περυσινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Επιπλέον, αποτέλεσε και πρωταγωνιστής της εφηβικής ομάδας, η οποία επι δυο συνεχόμενες χρονιές βρέθηκε στην τελική φάση των προκριμματικών Βορείου Ελλάδας και μόλις ένα βήμα από την πρόκριση της στα τελικά του Πανελλήνιου πρωταθλήματος. Αξίζει ακόμα να αναφερθεί οτι ο Στέργιος Μαρκόπουλος είναι πρωτοετής φοιτητής του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΑΠΘ.

του ΠΑΥΛΟΥ ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής