breaking news Νέο

Έκπληξη ή όχι η «Ελληνική Λύση»;

Έκπληξη ή όχι η «Ελληνική Λύση»;

Η έκπληξη των εκλογών ήταν για πολλούς η είσοδος της «Ελληνικής Λύσης» του Κυριάκου Βελόπουλου στην Ευρωβουλή, με ποσοστό 4,2%. Όμως το αποτέλεσμα αυτό θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί έκπληξη ή ένα αποτέλεσμα τρόπο τινά αναμενόμενο; Αναμενόμενο κατ' εμάς. Κάτι που τεκμηριώνεται από το ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος, λειτουργώντας μεθοδικά τους τελευταίους μήνες, κυρίως στις περιοχές της Μακεδονίας, με έντονη τηλεοπτική παρουσία, έμπειρος μπροστά σε κάμερες και με αρκετά απλή, ευκολονόητη και ξεκάθαρη πολιτική ατζέντα, με έμφαση στα εθνικά και τα πατριωτικά ζητήματα, κατάφερε και έπεισε το κοινό των ψηφοφόρων και πέτυχε εκεί, όπου πολλοί άλλοι δεν τα κατάφεραν.

Ενδιαφέρον, ωστόσο, προκύπτει από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των 185.538 ψήφων, που έλαβε ο πρώην βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, καθώς τα υψηλότερα ποσοστά τα πήρε στους νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένα, το υψηλότερο ποσοστό η «Ελληνική Λύση» το έλαβε στις Σέρρες, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση με ποσοστό 7,78%. Ακολουθεί η Δράμα με ποσοστό 7,74%, ενώ υψηλά είναι τα ποσοστά σε Έβρο (6,52%), Ημαθία (6,43% - εδώ να θυμίσουμε την αυξημένη παρουσία υποστηρικτών του Κυριάκου Βελόπουλου σε εκδήλωση στη Βέροια πριν από λίγες μήνες), Καβάλα (6,25%), Κιλκίς (6,48%), Πέλλα (6,94%) και Πιερία (6,57%).

Πολλοί, βέβαια, επιτίθενται στον Κυριάκο Βελόπουλο λόγω του παρελθόντος του στα κοινοβουλευτικά έδρανα, επειδή στήριξε το μνημόνιο ή της παρουσίας του σε τηλεπωλήσεις, όταν προωθούσε προϊόντα σχετικά με την ορθοδοξία μας.

Ο ίδιος από την πλευρά του προβάλει ως ανερχόμενη δύναμη στον πατριωτικό και συντηρητικό χώρο, απαντώντας ανάλογα σε σχετική ερώτηση για το ποιά θα είναι η επόμενη μέρα : «Ήρθαμε για να μείνουμε, η μητέρα των μαχών είναι οι εθνικές εκλογές και θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε κι εκεί, γι' αυτό πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια αμέσως. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πανηγυρισμούς, αλλά για σοβαρότητα. Είμαστε με τον Έλληνα και με την Ελλάδα, αυτό ας το καταλάβουν όλοι».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής