breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Δήμαρχος δεν ψήφισε τον εαυτό του και πήρε 54%!

Μπορεί να είναι ο μοναδικός εκλεγμένος δήμαρχος στην επικράτεια, που δεν… ψήφισε τον εαυτό του, κατάφερε ωστόσο να συγκεντρώσει το 54% των ψήφων και να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή!

Ο λόγος για το Σπύρο Κωνσταντάρα, δήμαρχο Θέρμου, ο οποίος κατά την τελευταία προεκλογική του ομιλία, παρουσίασε ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας.

Καθώς αναγκάστηκε να νοσηλευτεί, δεν μπόρεσε να προσέλθει στο εκλογικό κέντρο κι έτσι δεν είδε τη δική του ψήφο στην κάλπη.

*****

Άνοιξαν το ντουλάπι του αυτοκινήτου και είδαν... έναν άνθρωπο!

Μετανάστες σε απόγνωση προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να εισέλθουν στην Ευρώπη, για να ξεφύγουν από τις εμφύλιες συγκρούσεις ή την ανέχεια στη χώρα τους. Ωστόσο ο δρόμος για ένα καλύτερο μέλλον δεν είναι «στρωμένος με ροδοπέταλα». Χαρακτηριστικό της τραγικής κατάστασης που επικρατεί, αποτελούν οι φωτογραφίες, που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου και δείχνουν ένα νεαρό μετανάστη στριμωγμένο στο χώρο πίσω από το ντουλαπάκι ενός αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι σοκαριστικές αυτές εικόνες τραβήχτηκαν σε πόλη του Μαρόκου, κοντά στα σύνορα με τη Μελίγια, την παράλια πόλη στη βόρεια ακτή της Αφρικής, η οποία αποτελεί ισπανικό έδαφος.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο οι συνοριακές Αρχές, ανακάλυψαν τέσσερις μετανάστες στοιβαγμένους σε τρία αυτοκίνητα. Ο ένας από αυτούς, ένας 20χρονος, ήταν στριμωγμένος στο χώρο πίσω από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, ενώ ένας άλλος είχε κρυφτεί στο χώρο της μηχανής.

Οι Αρχές βρήκαν κρυμμένους ακόμη ένα νεαρό άνδρα και ένα 15χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, δύο από τους μετανάστες χρειάστηκαν ιατρική νοσηλεία, καθώς παρουσίαζαν συμπτώματα αφυδάτωσης και δυσκολία στην αναπνοή, μετά από - πιθανότατα - πολύωρο ταξίδι υπό αυτές τις συνθήκες.

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν για διακίνηση μεταναστών.

*****

Νύφη αναγκάστηκε να γίνει μέλος εφορευτικής επιτροπής…

Σε πολλά σχολεία της Θεσσαλονίκης, τα μέλη που κλήθηκαν να είναι εφορευτική επιτροπή, δεν παρουσιάστηκαν, με αποτέλεσμα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ν’ αναγκαστούν να… κρατήσουν, με τυχαία επιλογή, κάποιους ψηφοφόρους, ως μέλη εφορευτικής επιτροπής.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας μέλλουσας νύφης, που άφησε το bachelor της στη Χαλκιδική, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, με σκοπό όμως μετά να… επιστρέψει στη Χαλκιδική.

Τελικά, τα σχέδια της νύφης άλλαξαν, αφού, μετά από κάποιες ώρες διαπραγματεύσεων, αναγκάστηκε να καθίσει ως μέλος εφορευτικής επιτροπής.

*****

Θαύμα ή φαντασία; Περίεργο φαινόμενο στην Εύβοια

Η κεφαλή του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου αποτυπώθηκε στον τοίχο μιας οικίας και θρησκευτικό δέος πλημμύρισε τους κατοίκους, οι οποίοι αδυνατούν να ερμηνεύσουν το παράδοξο αυτό φαινόμενο.

Η αγία μορφή ενεφανίσθη για πρώτη φορά πριν πέντε περίπου ημέρες στην οικία του Αναστασίου Παπαφράγκα, ετών 54, γεωργού, και η πρώτη που την αντελήφθη, ήταν η θυγατέρα του Στέλλα, η οποία ασχολείτο με το άσπρισμα του δωματίου. «Είδα ένα κεφάλι στον τοίχο», είπε έντρομη, καθώς εξήλθε από την οικία της, «είχε όμως λεπτά χαρακτηριστικά κι ένα χαμόγελο στοργικό».

Έτρεξαν αμέσως ο πατέρας της κι ο αδελφός της, έσπευσαν και οι γείτονες, οι οποίοι ανεγνώρισαν την κεφαλή του Άγιου Ιωάννου του Ρώσσου.

Σταυροκοπήθηκαν οι χωρικοί, συνεταράχθη η κωμόπολη και ειδοποιήθηκαν αμέσως και ο εφημέριος Παπα-Δημήτρης και ο Αστυνομικός Σταθμάρχης, οι οποίοι ανέφεραν τούτο, ο μεν ιερεύς στον Μητροπολίτην Χαλκίδος Γρηγόριο, ο δε Σταθμάρχης στον Διοικητή Χωροφυλακής Αντισυνταγματάρχη Παναγιωτόπουλο.

Μετέβησαν αμέσως στην κωμόπολη ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως και ο Διοικητής της Χωροφυλακής, οι οποίοι, όπως δήλωσαν, είδαν την κεφαλήν του Αγίου Ιωάννου στον τοίχο, χωρίς όμως να εκφέρουν καμμία γνώμη.

Έν τω μεταξύ το δωμάτιον αυτό του χωρικού έχει μεταβληθεί εις τόπον προσκυνήματος, όπου συρρέουν οι κάτοικοι από τα γύρω χωριά. Πολλοί δε αφήνουν και χρήματα τα οποία μερίμνη επιτροπής που εσχηματίσθη υπό την προεδρίαν του ιερέως, κατατίθενται εις την εκκλησίαν του χωρίου.

Εγνώσθη ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. Γρηγόριος θα επισκεφθεί την οικία, για να διαπιστώσει και ο ίδιος το φαινόμενο, δήλωσε δε σχετικώς ότι:

«Τέτοια φαινόμενα υπάρχουν. Τίποτε δεν μπορούμε να διαψεύσουμε. Όλα είναι δυνατά και ο κόσμος πιστεύει. Από δικής μου πλευράς φρόντισα να αποφευχθεί η εκμετάλλευση. Το μόνο που θα επιτρέψω είναι να κτισθή εκεί ένα μικρό εκκλησάκι».

Σε ανάμνηση του θαύματος, στις 4 Σεπτεμβρίου 1966, θεμελιώθηκε σε οικόπεδο, το οποίο ευρίσκεται παραπλεύρως της οικίας, Ιερός Ναός προς τιμήν του Οσίου Ιωάννου, ο οποίος εγκαινιάσθηκε από το Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο Α’, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 1978 και στη συνέχεια έγινε ο ενοριακός Ιερός Ναός της δεύτερης ομώνυμης ενορίας του Βασιλικού Χαλκίδος.


Άνοιξαν το ντουλάπι του αυτοκινήτου και είδαν... έναν άνθρωπο!
Νύφη αναγκάστηκε να γίνει μέλος εφορευτικής επιτροπής…
Θαύμα ή φαντασία; Περίεργο φαινόμενο στην Εύβοια

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής