breaking news Νέο

ΟΑΕΔ : Διακοπές με χρήση voucher για 140.000 ωφελούμενους

ΟΑΕΔ : Διακοπές με χρήση voucher για 140.000 ωφελούμενους

Ένα νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, το οποίο αναμένεται να εξαγγελθεί από τον ΟΑΕΔ το αργότερο έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, είναι αυτό με τους περίπου 140.000 ασφαλισμένους και άνεργους και τα μέλη των οικογενειών τους, οι οποίοι εκτιμάται πως θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν διακοπές με τη χρήση voucher (επιταγή).

Την Παρασκευή 24 Μαΐου, η αρμόδια υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου υπέγραψε την απαραίτητη για την υλοποίηση του φετινού προγράμματος υπουργική απόφαση.

Μέσα, δε, στις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η ανακοίνωση της δημόσιας πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ, στην οποία θα περιγράφονται λεπτομερώς τόσο οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους, όσο και η ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων.

Δικαιούχοι

Σύμφωνα με την απόφαση της κ. Αχτσιόγλου, ως δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2019-2020 ορίζονται οι εξής :

• Ασφαλισμένοι που πραγματοποίησαν με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος τουλάχιστον 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ με εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας.

• Ασφαλισμένες που έλαβαν κατά το προηγούμενο έτος τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

• Ασφαλισμένοι που έλαβαν κατά το προηγούμενο έτος τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα).

• Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμΕΑ του ΟΑΕΔ.

Άλλοι ωφελούμενοι του προγράμματος

Επίσης, ωφελούμενοι του προγράμματος είναι:

α) τα τέκνα των δικαιούχων ηλικίας άνω των 5 και έως 18 ετών (ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 5ου έτους θεωρείται η 1/1/2019), β) τέκνα των δικαιούχων ηλικίας 18 έως 24 ετών έμμεσα ασφαλισμένα, γ) τέκνα των δικαιούχων ηλικίας από 18 ετών και ανεξαρτήτως ορίου με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ισοβίως, έμμεσα ή άμεσα ασφαλισμένα λόγω αναπηρίας, δ) οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη, και ε) οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελούμενων των ως άνω περιπτώσεων ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, στην περίπτωση που υπάρχει αναγκαιότητα συνοδείας.

Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται σε 12 μήνες. Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων ωφελουμένων ορίζεται από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις. Προσαυξάνεται κατά επιπλέον πέντε διανυκτερεύσεις για τους δικαιούχους ωφελούμενους, οι οποίοι επιλέγουν τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου και Κω.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται προς τον ΟΑΕΔ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο (www.oaed.gr). Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν βάσει κριτηρίων μοριοδότησης, όπως για παράδειγμα, είναι το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, ο αριθμός των ανήλικων τέκνων, ο χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας και ο αριθμός ημερών ασφάλισης της τριετίας που προηγείται της έναρξης του προγράμματος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής