breaking news Νέο

Περί τις 10.000 οι αιτήσεις που έχουν υποβάλει γονείς για τα μη χρησιμοποιούμενα Vouchers

Περί τις 10.000 οι αιτήσεις που έχουν υποβάλει γονείς για τα μη χρησιμοποιούμενα Vouchers

Με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκε χθες η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης των γονέων για συμμετοχή στην αναδιανομή των μη χρησιμοποιούμενων Vouchers, από γονείς που, ενώ είχαν όλα τα δικαιολογητικά, δεν έλαβαν Voucher τον Ιούνιο, επειδή εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός.

Σ' ό,τι αφορά δε στον αριθμό των αιτήσεων που έχουν υποβάλει έως τώρα γονείς για τα μη χρησιμοποιούμενα Vouchers και την εξασφάλιση μιας θέσης σε βρεφονηπιακό και παιδικό σταθμό της χώρας, αυτός υπολογίζεται στις 10.000 περίπου, σύμφωνα με δήλωση του κ. Θεοδώρου Γκοτσόπουλου, διευθύνοντα συμβούλου της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Ίσως και 15.000 Vouchers

«Με βάση την περυσινή εμπειρία, πιστεύω ότι θα δώσουμε ίσως και 15.000 Vouchers», ανέφερε ο κ. Γκοτσόπουλος, συμπληρώνοντας πως «θα μείνει ένας αριθμός παιδιών εκτός δομών. Και αυτό, όχι επειδή δεν υπάρχουν τα χρήματα, αλλά επειδή δεν υπάρχουν οι θέσεις. Υπάρχει τεράστια ανισοκατανομή θέσεων. Υπάρχουν κάποιοι δήμοι στην Ελλάδα, που έχουν κενές θέσεις, ενώ άλλοι δεν έχουν τις δομές, για να τα φιλοξενήσουν. Είναι βασική προϋπόθεση να έχουν βρει οι γονείς κενή θέση σε κάποιον ιδιωτικό ή δημόσιο παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό».

Σύμφωνα με τον κ. Γκοτσόπουλο, τα σοβαρότερα προβλήματα σε δομές φύλαξης και φιλοξενίας παιδιών παρατηρούνται σε περιοχές εκτός Αττικής και εκτός Θεσσαλονίκης, αλλά και σε μεγάλες αστικές πόλεις, όπως η Πάτρα και το Ηράκλειο. Πρόσθεσε δε πως «είναι ελλείμματα σε δομές δεκαετιών, δεν είναι της τελευταίας διετίας».

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής