breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Πού βρίσκεται σήμερα το «Μεταλλικό Δόντι» ;

Ο Nikolai Dzhumagaliev κέρδισε το ψευδώνυμο «Μεταλλικό Δόντι» λόγω της ασυνήθιστης λευκής μεταλλικής οδοντοστοιχίας του. Ακρωτηρίαζε, σκότωνε και βίαζε ακόμα και νεκρά τα θύματά του. Mαγείρευε τα μέλη των θυμάτων του και τα σέρβιρε ακόμα και σε φίλους του.

Μεταξύ του 1979 και του 1981 και στη συνέχεια από το 1989 έως το 1991, ο Dzhumagaliev τρομοκρατούσε τα μικρά χωριά γύρω από το Καζακστάν, δολοφονώντας και κανιβαλίζοντας αθώες γυναίκες.

Μέχρι το 1979, δεν είχε δείξει κανένα σημάδι ότι πρόκειται να μετατραπεί σε αυτό το «τέρας», καθώς μεγάλωσε μέσα σε μια κανονική οικογένεια. Όταν αποφοίτησε από το σχολείο, εντάχθηκε στο Σοβιετικό Στρατό. Όταν η θητεία του ολοκληρώθηκε, άρχισε να ταξιδεύει αρκετά και πειραματίστηκε σε αρκετές δουλειές.

Στη συνέχεια, το 1977 όλα άλλαξαν…

Μετά την επιστροφή του στο Καζακστάν και αφού είχε κολλήσει σύφιλη και τριχομονάδες από τις γυναίκες με τις οποίες είχε συνευρεθεί ερωτικά κατά τη διάρκεια των περιπλανήσεών του, άρχισε να αναζωπυρώνεται το μίσος του για τις γυναίκες, θεωρώντας ότι όλες τους είναι πόρνες.

Μετά από δύο χρόνια και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 1979, ο Dzhumagaliev αποφάσισε να απαλλάξει τον κόσμο από τις πόρνες και άρχισε να τις δολοφονεί. Είναι γνωστό ότι σκότωσε επτά γυναίκες, αλλά σε μια συνέντευξή του είπε ότι σκότωσε περίπου 50 με 100 γυναίκες.

Ο Dzhumagaliev παρέσυρε τις γυναίκες σε σκοτεινό τοπικό πάρκο, όπου τις βίαζε και τις σκότωνε με ένα τσεκούρι. Ήταν επίσης νεκρόφιλος, καθώς βίαζε τα θύματά του πριν, αλλά και αφού τα είχε δολοφονήσει. Ήταν μια διαδικασία που απολάμβανε, καθώς αποτελούσε μέρος της ιεροτελεστίας του. Ωστόσο, η διείσδυση στις ανοιχτές πληγές των γυναικών δεν ήταν η πιο φρικιαστική πράξη των δολοφονιών του…

Μαγείρευε ορισμένα μέλη των θυμάτων του, κάνοντας παραδοσιακά φαγητά με αυτά, ενώ στη συνέχεια αποθήκευε ό,τι είχε περισσέψει στο ψυγείο του, για να τα φάει την επομένη.

Συχνά καλούσε φίλους στο σπίτι του, σερβίροντάς τους ανθρώπινο κρέας, κάνοντας και τους ίδιους κανίβαλους εν αγνοία τους. Το Δεκέμβριο του 1981, έκανε ένα πάρτι στο σπίτι του, προσκαλώντας αρκετούς ανθρώπους, ένας από τους οποίους δεν επρόκειτο να έφευγε ζωντανός. Λίγο μετά την άφιξη των επισκεπτών του, ο Dzhumagaliev παραμέρισε έναν εξ’ αυτών, σκοτώνοντάς τον. Το έγκλημά του αποκαλύφθηκε, όταν κάποιοι καλεσμένοι του πήγαν στην κουζίνα και εντόπισαν ένα διαμελισμένο κεφάλι από το τελευταίο θύμα του Nikolai. Σοκαρισμένοι, ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία και παρότι ο κανίβαλος κατάφερε να ξεφύγει, τον συνέλαβαν την επόμενη μέρα.

Ο Dzhumagaliev αποδείχτηκε παράφρων και κλείστηκε σε ψυχιατρικό ίδρυμα στην Τασκένδη. Το 1989, οι γιατροί αποφάσισαν να τον μεταφέρουν σε ένα άλλο ίδρυμα. Ο Nikolai εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι συνοδευόταν μόνο από μια νοσοκόμα και κατάφερε να δραπετεύσει. To 1991 συλλαμβάνεται ξανά στο Ουζμπεκιστάν, χωρίς να έχει γίνει γνωστό, αν σε αυτή τη περίοδο έχει διαπράξει και άλλες δολοφονίες. Επέστρεψε σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα, από το οποίο πηγές αναφέρουν ότι δραπέτευσε ξανά το Δεκέμβριο του 2015. Ωστόσο οι ρωσικές αρχές αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν το γεγονός.

Παρά τις πολλαπλές προσπάθειες των ειδησεογραφικών πρακτορείων να επιβεβαιώσουν το που βρίσκεται, η ακριβής τοποθεσία του Nikolai Dzhumagaliev παραμένει ένα μυστήριο.

*****

Ποιά αποχή; Ψήφισαν και τα… πρόβατα!

Ένας διαφορετικός ψηφοφόρος, «εισέβαλε» σε εκλογικό τμήμα στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και άρχισε να «κόβει» βόλτες, όπου μετά από λίγη ώρα οι εκλογικοί αντιπρόσωποι κατάφεραν να τον απομακρύνουν...

*****

Βρέθηκε το…«φίδι», που έφαγε εκατομμύρια χαρτονομίσματα!

Ένα... φίδι έφαγε χαρτονομίσματα αξίας περίπου 100.000 ευρώ, ισχυριζόταν μία δημόσια υπάλληλος στη Νιγηρία σε μία υπόθεση κατάχρησης δημόσιων πόρων. Ωστόσο, η δημόσια υπάλληλος δεν κατάφερε να πείσει τις δικαστικές αρχές της χώρας, που της άσκησαν δίωξη για τα χαμένα χαρτονομίσματα.

Η Φιλομίνα Τσίσε, ταμίας στο τοπικό υπουργείο Παιδείας της Πολιτείας Μπένιου, στην κεντρική Νιγηρία, οδηγήθηκε μαζί με πέντε άλλους στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αμπούτζα, όπως έγινε γνωστό από την Επιτροπή Οικονομικών Εγκλημάτων (EFCC).

Οι υπάλληλοι αυτοί συνελήφθησαν το 2018, μετά από έρευνα για την κλοπή 35 εκατομμυρίων νάιρα (97.500 δολάρια), που προορίζονταν για τα τοπικά πανεπιστήμια.

Μια υπόθεση που δεν έχει τίποτα το ξεχωριστό στη Νιγηρία, χώρα που μαστίζεται από τη διαφθορά και τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Η υπόθεση της Τσίσε όμως έκανε πάταγο, όταν η κατηγορουμένη ισχυριζόταν ότι ένα… μυστηριώδες φίδι έφαγε τα χρήματα, προσπαθώντας με αυτήν την απίστευτη δικαιολογία να εξηγήσει την εξαφάνισή τους από τα ταμεία.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου διέταξε την προσωρινή κράτηση των κατηγορουμένων, μέχρι την επόμενη ακροαματική διαδικασία, όπου μπορεί να αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας, Μουχμαντού Μπουχάρι, έχει δεσμευτεί ότι θα εξαλείψει τη διαφθορά, αυτό το «καρκίνωμα» της χώρας.

*****

Βρέθηκε το γονίδιο, που κάνει… νόστιμη τη ντομάτα!

Άνοστες και άγλυκες, αντί για γευστικές και αρωματικές: Τις περισσότερες φορές οι ντομάτες που αγοράζουμε, δυστυχώς δεν θυμίζουν... ντομάτα.

Ευτυχώς, οι επιστήμονες υπόσχονται ότι αυτό θα αλλάξει μετά την ανακάλυψη μιας νέας γονιδιακής παραλλαγής, που μπορεί να βοηθήσει τους ντοματοκαλλιεργητές να κάνουν και πάλι νόστιμη κάθε ντομάτα. Συνήθως, οι ντομάτες που αγοράζουμε στο εμπόριο, φαίνονται υπέροχες εξωτερικά, αλλά από γεύση δεν λένε τίποτα.

«Αλλά αυτό αλλάζει», γράφει η γερμανική Die Zeit, «δεν θα χρειάζεται πλέον να αναζητάτε παλιές, παραδοσιακές ποικιλίες για να βρείτε μια νόστιμη ντομάτα».

Οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο «Boyce Thompson» στη Νέα Υόρκη ανακάλυψαν τώρα τι επηρεάζει τη γεύση μιας ντομάτας και πώς οι αγρότες θα μπορούσαν να τη βελτιώσουν περαιτέρω, σύμφωνα με μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό «Nature Genetics».

Οι επιστήμονες εξέτασαν το γενετικό υλικό των φυτών και δημιούργησαν το γονιδίωμα της ντομάτας, δηλαδή έναν κατάλογο των γονιδίων και των λειτουργιών τους, για συνολικά 725 καλλιεργούμενες και άγριες ποικιλίες ντομάτας. Εντόπισαν μια ιδιαίτερα σπάνια παραλλαγή ενός τμήματος του DNA, που ρυθμίζει τη λειτουργία του γονιδίου.

Η παραλλαγή που έχει ανακαλυφθεί τώρα, επηρεάζει το σχηματισμό γευστικών ουσιών από τα καροτενοειδή, δηλαδή τις χρωστικές ουσίες και τη συσσώρευση πτητικών αρωμάτων από τα λίπη. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τη γεύση κυρίως μέσω της μύτης, τέτοια πτητικά αρώματα είναι ζωτικής σημασίας για το πόσο νόστιμη είναι μια τροφή.

Το 91% των άγριων ποικιλιών από ντομάτα έχει αυτήν την παραλλαγή των γονιδίων, ενώ στις νέες ποικιλίες μόνο το 7% έχει αυτή τη γονιδιακή παραλλαγή, λέει ο Τζέιμι Τζιοβανόνι, ένας από τους συντάκτες της μελέτης.

Οι επιστήμονες δεν προσπαθούν να βελτιώσουν μόνον τη γεύση της σύγχρονης ντομάτας. Θέλουν να την κάνουν επίσης πιο ανθεκτική. «Κατά τη διαδικασία της αναπαραγωγής και της βελτίωσης της ντομάτας, εστιάζουμε ως επί το πλείστον περισσότερο την προσοχή μας στην αύξηση της παραγωγής, βελτιώνοντας έτσι το μέγεθος των καρπών και τη διάρκεια ζωής τους», εξηγεί ο Τσανγκιούν Φέι, που μετείχε επίσης στην εκπόνηση της μελέτης. «Έτσι στη διαδικασία αυτή χάνονται κάποια γονίδια, που είναι υπεύθυνα για την ποιότητα των ντοματών και την ανθεκτικότητα των φυτών».

Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, η ντομάτα δεν ανήκει στο ψυγείο.

Ωστόσο, θα περάσει λίγος καιρός πριν φτάσουν τα ευρήματα των επιστημόνων στα σούπερ μάρκετ. Μόλις αναπτυχθεί μια νέα ποικιλία ντομάτας, πρέπει να αποδείξει την αξία της: να αναπτυχθεί δυναμικά κάτω από διάφορες καιρικές συνθήκες, τα φυτά να έχουν επαρκή απόδοση και οι ντομάτες αυτές να γίνουν αποδεκτές από τους εμπόρους. Οι ειδικοί λένε ότι απαιτούνται έξι με δέκα χρόνια, για να έρθει μια νέα ποικιλία στην αγορά.


Ποιά αποχή; Ψήφισαν και τα… πρόβατα!
Βρέθηκε το…«φίδι», που έφαγε εκατομμύρια χαρτονομίσματα!
Βρέθηκε το γονίδιο, που κάνει… νόστιμη τη ντομάτα!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής