breaking news Νέο

Ματιές στην επικαιρότητα

 Ματιές στην επικαιρότητα

Στην καθημερινότητα μας και πάλι η ΒΕΡΟΙΑ

 

Οι εκλογές που τις τελευταίες τέσσερις τουλάχιστον εβδομάδες άλλον λιγότερο και άλλον περισσότερο μας απασχόλησαν, ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή και η ζωή παίρνει πάλι τους κανονικους της ρυθμούς έως ότου μπούμε σε νέα εκλογική περίοδο, αυτή την φορά για την ανάδειξη των εθνικών μας αντιπροσώπων, τους 300 του Κοινοβουλίου, που και αυτή δεν αργεί. Εως τότε βέβαια δεν θα μας λείψει η επικαιρότητα καθώς υπάρχουν θέματα που θα μας απασχολήσουν και μάλιστα ίσως σοβαρότερα από την πολιτική, τουλάχιστον για τους φιλάθλους και αναφερόμαστε στο ποδόσφαιρο και το στήσιμο των ομάδων ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Στην ΒΕΡΟΙΑ μεταξύ των φιλάθλων κυρίαρχο θέματα στις συζητήσεις δεν μπορεί να είναι άλλο από το σχεδιασμό της Βασίλισσας, που όπως όλα δείχνουν επέστρεψε δριμύτερη στο προσκήνιο και από προχθές Δευτέρα 3 Ιουνίου, ξεκίνησε και το στήσιμο της ομάδας για την νέα χρονιά που όπως είναι γνωστό θα την βρει στην Football League, την παλιά Β’ Εθνική.

Και ξεκίνησε όπως θα έπρεπε για μια ομαδα που έχει ξεκάθαρους στόχους, ορθόδοξα. Με το κλείσιμο του προπονητή. Οχι βέβαια οτι αμφέβαλλε κανείς οτι ΒΕΡΟΙΑ και Θεοδοσιάδης θα συνέχιζαν μαζί και την νέα περίοδο. Ηταν τόσο πετυχημένη, τόσο αρμονική η συνεργασία τους το διάστημα που προηγήθηκε, που θα αποτελούσε έκπληξη πρώτου μεγέθους και μονο αν έμπαιναν διλήμματα από την μιά ή την άλλη πλευρά.

Η συνεργασία ΒΕΡΟΙΑΣ - Θεοδοσιάδη και για την επόμενη περίοδο για τον απλό φίλαθλο και όχι μόνο λοιπόν ήταν δεδομένη και το αισθητήριο του κόσμου σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν λαθεύει.

Η συνάντηση των δύο πλευρών, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 3 Ιουνίου και σ’ αυτήν εκτός από την ανανέωση της συνεργασίας τους και για την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούσαν την λειτουργία και τους στόχους της ομάδας για την νέα περίοδο. Και εδώ υπήρχε πλήρης ταύτιση απόψεων. Τοσο η πλευρά της ΒΕΡΟΙΑΣ, όσο και του προπονητή συμφώνησαν οτι ο στόχος της ομάδας, ανεξάρτητα με τους αντιπάλους που θα έχει, δεν μπορεί να είναι άλλος από τον πρωταθλητισμό και την άνοδο της στην Super League 2.

Αυτό βέβαια εκτός από την σωστή λειτουργία της ομάδας και την οικονομική συνέπεια της διοίκησης, απαιτεί και ανάλογη ενίσχυση του ρόστερ.

Και το φετινό εγχείρημα για πρωταθλητισμό και άνοδο, της ΒΕΡΟΙΑΣ οφείλουμε να ομολογήσουμε οτι έχει μεγαλύτερο βαθμό επικινδυνότητας από το περσινό. Οχι μόνο επειδή η κατηγορία που θα αγωνίζεται είναι μεγαλύτερη και συνεπώς οι αντίπαλοι που θα βρει μπροστά της πιο οργανωμένοι, σε όλα τα επίπεδα και πιο δυνατοί, αλλά και για έναν επιπλέον λόγο. Θα βρει έναν τουλάχιστον αντίπαλο ίσως και δυο, ανάλογα με το τι θα κάνει και σε ποιά κατηγορία θα αγωνιστεί ο Ηρακλής, που δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, που από την περσινη περίοδο έχει κτίσει την ομάδα του για πρωταθλητισμό, άλλο αν τελικά απέτυχε. Εχει όμως και σίγουρα θα τον κρατήσει, έναν κορμο ποδοσφαιριστών που γνωρίζουν άριστα την κατηγορία και απέδειξαν οτι μπορούν να σταθούν με αξιώσεις σ’ αυτήν.

Αναφερόμαστε στην ομάδα των Τρικάλων που περσι τέτοια εποχή κτίστηκε για να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Football League και τελικα ύστερα από πολλές μεταπτώσεις στην απόδοση της, κατέληξε στην 12η θέση που απλά την κράτησε στην ίδια κατηγορία.

Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να χτίσει πάνω στον περσινό της κορμο και να έχει φιλοδοξίες.

Εκτός βέβαια κι αν προσπαθήσει να κτίσει από την αρχή την ομάδα της, κάτι που κατά την αποψη μας θα αποτελεί αυτοχειρία και “θείο δώρο” για την ΒΕΡΟΙΑ και όποιες άλλες ομάδες της Football League επιχειρήσουν να κάνουν πρωταθλητισμό την νέα περίοδο.

Η ΒΕΡΟΙΑ λοιπόν σαν νεοφώτιστη στην κατηγορία, σίγουρα χρειάζεται περισσότερη δουλειά και μεγαλύτερη ενίσχυση από τις δύο ομάδες που και την περσινή περίοδο αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, τον Ηρακλή, αν τελικά αποφασίσει να αγωνιστεί στην Football League και τα Τρίκαλα που μπορεί μεν τα τερμάτισαν χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα (11η και 12η θέση) όμως δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονος ότι και οι δύο για μεγάλο διάστημα διεκδικούσαν μια από τις δύο πρώτες θέσεις που μπορούσαν να τις οδηγήσουν με τον ένα, ή τον άλλο τρόπο, στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία της χώρας μας και τελικά έχασαν την συμμετοχή τους και στην Super League 2 με την ομάδα της Θεσσαλονίκης όπως το συνηθίζει σ’ αυτές τις περιπτώσεις με άδοξο τρόπο (της αφαιρέθηκαν βαθμοί).

Φυσικά και η ΒΕΡΟΙΑ δεν έρχεται γυμνή όσον αφορά το ρόστερ της, από την Γ’ Εθνική. Έχει και αυτή τον δικό της κορμό που σίγουρα θα κρατήσει και που αποτελείται από μερικούς πολύ αξιόλογος και με λαμπρή καριέρα, στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαιριστές τον οποίο ασφαλώς θα κρατήσει.

Ομως σίγουρα υστερεί σε σχέση με το ρόστερ του Ηρακλή και των Τρικάλων κι αν θέλει να τους συναγωνιστεί ασφαλώς θα χρειαστεί συγκριτικά με τους δυο μεγαλύτερη και ποιοτικότερη ενίσχυση.

 

 

Μπαίνει στα δύσκολα η Εθνική

 

Η Εθνική της χώρας μας μπαίνει στα δύσκολα καθώς μέσα σε μια εβδομάδα από σήμερα, δίνει δύο από τα πιο δύσκολα και κρίσιμα παιχνίδια της, στα πλαίσια της προκριματικής φάσης του Euro 2020.

Συγκεκριμένα το ερχόμενο Σάββατο στο ΟΑΚΑ αντιμετωπίζει το μεγάλο φαβορί του ομίλου της την αντίστοιχη ομάδα της Ιταλίας και την Τρίτη 11 Ιουνίου την Αρμενία.

Το ευχάριστο για τον ομοσπονδιακό προπονητή της χώρας μας τον Άγγελο Αναστασιάδη, είναι ότι ενσωματώθηκαν στην αποστολή της Εθνικής και θα βρίσκονται στην διάθεση της ομάδας οι δυο σέντερ μπακ, που κατά γενική ομολογία κάνουν και την διαφορά στην σημερινή Εθνική: ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κώστας Μανωλάς, ενω τις υποχρεώσεις του με την ομάδα του ολοκλήρωσε και ο Δώνης που και αυτός θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του. Ετσι το Εθνικό μας συγκρότημα στον αγώνα με την Ιταλία που επαναλαμβάνουμε θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο ΟΑΚΑ θα παρουσιαστεί ενισχυμένο. Οσον αφορά τώρα την Εθνική Ιταλίας που χρονικά είναι και ο πρώτος αντίπαλος ο Ρομπέρτο Μαντσίνι κάλεσε 33 ποδοσφαιριστές για τα δύο επόμενα παιχνίδια, με την Ελλάδα και την  Βοσνία ενω σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Ιταλία προσανατολίζεται το Σάββατο με αντίπαλο την Εθνική της χώρας μας να χρησιμοποιήσει κάτω από τα δοκάρια τον Σιρίγκου, στα δύο άκρα της άμυνας τον Φλορέντσι δεξιά και τον Εμερσον αριστερά. Στον άξονα της άμυνας τον Μποσούνι και τον Κιελίνιο.

Στην μεσαία γραμμή τον Μπαρέλα, τον Ζορζίνιο και τον Βεράτι, προωθημένους τον Ινσίνιε (που είχε έναν μικροτραυματισμό στην προπόνηση της περασμένης Δευτέρας στην κνήμη) και τον Κιέζνα και κρυφό κυνηγό τον Μπερναρντσέσκι.

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής