breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Σαρώνει το #KuToo!

Με κάθε... επισημότητα διαμαρτύρονται οι γυναίκες στην Ιαπωνία ενάντια στην υποχρέωση να φορούν τακούνια στο χώρο εργασίας τους, καθώς κατέθεσαν τη Δευτέρα, 03.06.2019, αίτηση προς την κυβέρνηση, για να διαμαρτυρηθούν κατά της υποχρέωσης να φορούν παπούτσια με ψηλά τακούνια στη δουλειά.

Η εκστρατεία #KuToo, ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις kutsu (παπούτσι) και kutsuu (πόνος), ξεκίνησε στο Διαδίκτυο από την ηθοποιό Γιούμι Ισικάουα και γρήγορα κέρδισε τη στήριξη 19.000 ανθρώπων.

Οι ακτιβίστριες υπογραμμίζουν ότι είναι σχεδόν αδύνατο να γλιτώσουν από τα ψηλά τακούνια, όταν αναζητούν εργασία και μόλις προσληφθούν σε ένα γραφείο.

«Σήμερα καταθέσαμε αίτηση, για να ζητήσουμε την υιοθέτηση νομοθεσίας, που θα απαγορεύει στους εργοδότες να αναγκάζουν τις γυναίκες να φορούν παπούτσια με ψηλά τακούνια, κάτι που αποτελεί διάκριση και παρενόχληση». Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά η Ισικάουα, η οποία μίλησε στους δημοσιογράφους. Μια κουβέντα, η οποία έγινε, αφού πρώτα η ίδια είχε συναντηθεί με αξιωματούχους του υπουργείου Εργασίας στην Ιαπωνία.

Μεταξύ των αξιωματούχων «ήταν μία γυναίκα, η οποία αντιμετώπισε θετικά το αίτημά μας (…) Μας είπε ότι είναι η πρώτη φορά, που ένα τέτοιο αίτημα φτάνει στο υπουργείο», πρόσθεσε η ηθοποιός, εκτιμώντας ότι «είναι ένα πρώτο βήμα».

Η ανάρτηση στο Twitter που είχε κάνει η Ισικάουα, στην οποία διαμαρτυρόταν, επειδή αναγκάστηκε να φορά παπούτσια με ψηλά τακούνια, για να βρει δουλειά σε ένα ξενοδοχείο, έγινε viral, κάτι που την ώθησε να ξεκινήσει την εκστρατεία αυτή.

«Συνειδητοποίησα ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν το ίδιο πρόβλημα και αποφάσισα να ξεκινήσω αυτή την εκστρατεία», εξήγησε χαρακτηριστικά, αιτιολογώντας την απόφαση για το κίνημα στην Ιαπωνία.

Το 2017, η επαρχία Μπρίτις Κολούμπια στον Καναδά είχε απαγορεύσει στις εταιρείες να αναγκάζουν τις εργαζόμενες να φορούν ψηλά τακούνια, εκτιμώντας ότι πρόκειται για μια επικίνδυνη πρακτική, που ευνοεί τις διακρίσεις.

*****

Κλείνουν για μια μέρα όλα τα καταστήματα Sephora!

Η αλυσίδα καταστημάτων με προϊόντα ομορφιάς Sephora ανακοίνωσε ότι θα κλείσει όλα τα καταστήματά της, τα κέντρα διανομής και τα διοικητικά της γραφεία στις ΗΠΑ, για ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης των υπαλλήλων της για την πολυπολιτισμικότητα, έπειτα από ένα ρατσιστικό περιστατικό, που αφορά μια μαύρη τραγουδίστρια, η οποία έχει προταθεί για Grammy.

Η μαύρη τραγουδίστρια της R&B SZA αποκάλυψε τον Απρίλιο ότι έπεσε θύμα διακρίσεων σε ένα κατάστημα Sephora στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

«Ενημερωθήκαμε για ένα περιστατικό στο κατάστημά μας στο Καλαμπάσας και πέραν της άμεσης επικοινωνίας με τη SZA, συλλέγουμε περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό, ώστε να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα», δήλωσε μέσω email στο Reuters η Έμιλι Σαπίρο, μια εκπρόσωπος του Sephora. «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας περιστατικά σαν αυτό. Η φυλετική διάκριση προσώπων δεν είναι ανεκτή από τα Sephora».

Σύμφωνα με τη SZA, μια υπάλληλος, την οποία κατονόμασε ως «Σάντι», κάλεσε το τμήμα ασφάλειας, για να σιγουρευτεί ότι η τραγουδίστρια δεν κλέβει από το κατάστημα. «Συζητήσαμε πολύ. Να έχεις μια ευλογημένη ημέρα Σάντι», έγραψε η SZA σε ανάρτησή της στο Twitter.

Κατά τη Σαπίρο, το κλείσιμο για μια ημέρα των καταστημάτων Sephora δεν είναι η «απάντηση σε κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό» και ο σχεδιασμός για τα «σεμινάρια κατά του αποκλεισμού» βρισκόταν σε εξέλιξη για πολλούς μήνες, ενώ μια ευρύτερη εκστρατεία με τίτλο «Ανήκουμε σε κάτι όμορφο» επίσης προετοιμαζόταν για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Σε περυσινή συνέντευξή της στο αμερικανικό διαδικτυακό μέσο Refinery29, η SZA είχε δηλώσει ότι στο παρελθόν είχε εργαστεί σε ένα κατάστημα Sephora στο τμήμα δερματολογικών προϊόντων.

«Είσαι μέλος της οικογένειας του Sephora και έχουμε αναλάβει δέσμευση, να εξασφαλίσουμε ότι όλα τα μέλη της κοινότητάς μας αισθάνονται ευπρόσδεκτα στα καταστήματά μας», ήταν η απάντηση του Sephora στην ανάρτηση της τραγουδίστριας.

Η SZA είχε προταθεί για Grammy και έχει συνεργαστεί με το ράπερ Κέντρικ Λαμάρ για το τραγούδι «All the Stars», που ακούγεται στη blockbuster ταινία «Μαύρος Πάνθηρας».

Τα σεμινάρια του Sephora πραγματοποιούνται σχεδόν ένα χρόνο μετά το κλείσιμο από τα Starbucks 8.000 καταστημάτων στις ΗΠΑ για εκπαιδευτικά σεμινάρια κατά του ρατσισμού, έπειτα από ένα περιστατικό με το μάνατζερ ενός καφέ στη Φιλαδέλφεια, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία, με αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο μαύρων πελατών, που περίμεναν ένα φίλο τους.

*****

Hernandez : «θαύμα που περπατάει», γιατί ακόμη δεν έχει δολοφονηθεί!

Η Anabel Hernandez ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στο Παγκόσμιο Δημοσιογραφικό Φόρουμ της Deutsche Welle, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στην έδρα του μιντιακού οργανισμού, στη Βόννη.

Η Μεξικανή δημοσιογράφος έχει διακριθεί για τα ρεπορτάζ και τα βιβλία της, που έχουν αποκαλύψει σε βάθος πτυχές της εγκληματικότητας, της διακίνησης ναρκωτικών και της κρατικής διαφθοράς, που συνδέονται με τη δράση του καρτέλ της Σιναλόα. Φαινόμενα, εξαιτίας των οποίων το Μεξικό καταγράφεται τα τελευταία χρόνια από την UNESCO ως η πιο επικίνδυνη μη εμπόλεμη χώρα (και η τρίτη πιο επικίνδυνη μεταξύ όλων) του πλανήτη, για να είναι κανείς δημοσιογράφος. Η Αναμπέλ Χερνάντεζ, ωστόσο, δεν ζει πια στη χώρα της. Έχει διαφύγει και ζει εξόριστη, αρχικά στις ΗΠΑ και πλέον στην Ευρώπη.

Η ίδια αποφάσισε να ασχοληθεί με την ερευνητική δημοσιογραφία μετά την απαγωγή και δολοφονία του πατέρα της, ενός μηχανικού, το 2000. Για την εξιχνίαση της υπόθεσης η οικογένειά της αρνήθηκε να πληρώσει τα λεφτά που ζήτησαν οι αστυνομικοί. Η ίδια έκτοτε ρίχτηκε βαθιά στη διερεύνηση της διαφθοράς.

Στα χρόνια της επαγγελματικής δημοσιογραφίας της, γνώρισε διάφορα στάδια απόπειρας φίμωσής της. Σύντομα μετά από την πρώτη μεγάλη αποκάλυψη για τα υπέρογκα έξοδα του πρώην Προέδρου της χώρας, Β.Φοξ, το 2001, η εφημερίδα της («Milenio») πάγωσε τις δημοσιεύσεις της, προκειμένου να αυτοπροστατευτεί, ενώ η ίδια άρχισε να δέχεται απειλές. Συνέχισε γράφοντας βιβλία, για τα οποία επίσης διακρίθηκε και βραβεύτηκε, κυρίως εκτός Μεξικoύ. Το 2003 η UNICEF της απένειμε αναγνώριση για τις έρευνές της σχετικά με τα κορίτσια από το Μεξικό, που διακινούνται ως σεξουαλικές σκλάβες στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια (ΗΠΑ).

Οι απειλές πολλαπλασιάστηκαν μετά το 2010, όταν δημοσιεύτηκε το βιβλίο της «Los Senores del Narco» («Narcoland» στα αγγλικά), που αποτυπώνει το «ναρκο-σύστημα» που διαπνέει τον κοινωνικό ιστό του Μεξικό: τις πολύπλοκες διασυνδέσεις μεταξύ πολιτικής, στρατού και επιχειρηματιών με το εμπόριο ναρκωτικών. Εκείνο το διάστημα αποκεφαλισμένα ζώα αφήνονταν στην είσοδο του σπιτιού της. Κάποια νύχτα του 2014 γλίτωσε, χάρη στην απουσία της, από μια νυχτερινή έφοδο μια ένοπλης ομάδας στο σπίτι της, που κράτησε μισή ώρα, υπό την παγερή αδιαφορία της αστυνομίας. Το χειρότερο, όπως λέει η ίδια, είναι ότι οι απειλές προέρχονταν όχι από το καρτέλ, αλλά «από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, από τον πιο ισχυρό αρχηγό αστυνομίας του Μεξικό».


SEPHORA
Anabel Hernandez

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής