breaking news Νέο

Αλλάζει προφίλ η ΒΕΡΟΙΑ

Αλλάζει προφίλ η ΒΕΡΟΙΑ

Η συνάντηση της διοίκησης με τον Σάκη Θεοδοσιάδη, την περασμένη Δευτέρα που οριστικοποίησε την παραμονή του προπονητή στον πάγκο της ΒΕΡΟΙΑΣ και για την νέα περίοδο κατι βέβαια που ήταν αναμενόμενο αποτέλεσε ουσιαστικά και το ξεκίνημα του σχεδιασμού της ομάδας για την νέα περίοδο.

Οπως γράψαμε και στο προηγούμενο σχετικό ρεπορτάζ μας στην συνάντηση της διοίκησης με τον προπονητή, δεν συζητήθηκε μόνο η ανανέωση της συνεργασίας των δυο πλευρών και για την επόμενη περιοδο. Αυτό λίγο - πολύ ηταν αναμενόμενο, αφου και οι δύο πλευρές δεν έχαναν την ευκαιρία να το βροντοφωνάξουν, όλο αυτό το διάστημα.

Εκτός από την ανανέωση της συνεργασίας τους, που όπως διαρρέει ήταν ζήτημα πέντε λεπτών συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την τρέχουσα περίοδο. Οριοθετήθηκαν οι στόχοι της ομάδας για την νέα περίοδο και εδώ υπήρξε επίσης πλήρη ταύτιση απόψεων. Συμφώνησαν οτι η ΒΕΡΟΙΑ με το όνομα και την ιστορία που κουβαλάει δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένη απο την συμμετοχή της “στο τρίτο τη τάξει” εθνικό πρωτάθλημα της χώρας, όπως είναι σήμερα η Football League στην οποία τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται, αφού όπως είναι γνωστό προηγούνται η Super League και η Super League 2 και συνεπώς πρέπει να κάνει και το επομενο βήμα.

Απο κει και πέρα τέθηκε θεμα καλοκαιρινής προετοιμασίας και συμφωνήθηκε πως αφού η ομάδα στηρίζεται στην περιοχή θα πρέπει και από τη δική της πλευρά να υπάρξει ανταπόκριση. Ετσι σε μια πρώτη εκτίμηση αποφασίστηκε το αρχικό στάδιο της προετοιμασίας να πραγματοποιηθεί στο Σέλι.

Μια περιοχή, που πριν μερικά χρόνια αποτελούσε σημείο αναφοράς των μεγάλων ελληνικών και όχι μόνο ομάδων, την καλοκαιρινή περίοδο της προετοιμασίας, σκέφθηκαν, δεν μπορεί να είναι για “πέταμα” οσο αναξιοποίητη κι αν έχει μείνει. Η ΒΕΡΟΙΑ λοιπόν το πρώτο και ίσως σπουδαιότερο στάδιο της προετοιμασίας της, αποφασίστηκε να το πραγματοποιήσει στο Σέλι.

Τρίτο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε στην συνάντηση της διοίκησης και του προπονητή την περασμένη Δευτέρα ηταν η ενίσχυση του περσινού ρόστερ της ομάδας.

Από την στιγμή που συμφωνήθηκε οτι η ομάδα πρεπει να περάσει τρένο από την Football League, θα πρεπει να δημιουργήσει και το ανάλογο ρόστερ.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν έχει στις τάξεις της αξιόλογους παίκτες. Ομως ο πρωταθλητισμός στην Football League έχει απαιτήσεις και χρειάζεται τους αναλογους ποδοσφαιριστές. Η Β’ Εθνική είναι ένα πρωτάθλημα, στο οποίο επικρατεί κυρίως η δύναμη και στις απαιτήσεις του οποίου πολλές φορές δεν μπορούν να ανταποκριθούν ακόμη και ποδοσφαιριστές που πέρασαν με επιτυχία από την Super League. Είναι ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα που διαθέτει την δική του ομορφιά και τις δικές του δυσκολίες. Γι’ αυτό και πολλές φορές ομάδες πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που κτίστηκαν την καλοκαιρινή περίοδο με σκοπό να πρωταγωνιστήσουν στην Β’ Εθνική, αποτυγχάνουν παταγωδώς. Χρειάζονται παίκτες με πείρα από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και με τα ανάλογα χαρακτηριστικά.

Το ευτύχημα με βάση πάντα οσα κατά καιρούς έχει δηλώσει ο Σάκης Θεοδοσιάδης, είναι οτι η ΒΕΡΟΙΑ διαθέτει ήδη στις τάξεις της ποδοσφαιριστές που είτε έχουν προϋπηρεσία στο πρωτάθλημα της Football League, είτε έχουν στοιχεία με τα οποία μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία και τη νέα περιοδο στις υποχρεώσεις της ομάδας. Αυτοί θα μείνουν για να αποτελέσουν τον κορμό, πάνω στον οποιο θα “μβολιαστούν” οι νέοι που θα έρθουν.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που θα αποδεσμευθούν, δίχως απαραίτητα να σημαίνει οτι είναι κακοί ποδοσφαιριστές. Απλά την συγκεκριμένη στιγμή δεν εξυπηρετούν “τα θέλω” του προπονητή και της ομάδας με βάση τον στόχο που έχει μπει.

Στην ΒΕΡΟΙΑ λοιπόν της νέας περιόδου, που πραγματοποίησε μια άκρως εντυπωσιακή πορεία στην β’ γύρο αναμένεται να αλλάξουν πολλά κυρίως στο ρόστερ της.

Θα έρθουν αρκετά νέα πρόσωπα και με δεδομένο οτι αποτελεί έναν αξιόπιστο πελάτη, λόγω της οικονομικής συνέπειας που έδειξε την περίοδο που πέρασε, βλέπετε αυτό δεν μένει κρυφό στον χώρο των Μανατζαρέων του ποδοσφαίρου, αναμένεται να κάνουν “ουρά” στα γραφεία της, οι διάφοροι μεσάζοντες των παικτών και τα ονόματα, για τα οποία θα ενδιαφέρεται δήθεν η ΒΕΡΟΙΑ σε λίγο καιρό θα παρελαύνουν και ήδη άρχισε να γίνεται, καθημερινά στον τύπο όχι απαραίτητα στον τοπικό.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει οτι θα ανταποκρίνονται και στην πραγματικότητα. Απλά αυτός είναι ένας τρόπος για να διαφημίσουν οι Μανατζαρέοι την πραμάτια τους.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής