breaking news Νέο

Πανελλαδικές εξετάσεις 2019 - Του Στάθη Σαρηγιαννίδη

Πανελλαδικές εξετάσεις 2019 - Του Στάθη Σαρηγιαννίδη

Ώρα μηδέν για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, για χιλιάδες γονείς που με κόπο και έξοδα προσπαθούν επί σειρά ετών να προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν στα παιδιά τους, σε ένα περιβάλλον εχθρικό και τοξικό από κάθε άποψη τόσο για τον γονέα όσο και για τον/την μαθητή/τρια και αυριανό φοιτητή. Οι ευχές πολλές, ευχές για υγεία και δικαίωση των κόπων και των προσπαθειών, υποψηφίων και γονέων. Εύχομαι η αγωνία και το άγχος να δώσουν την θέση τους στην δικαίωση, στη χαρά και στην πραγματοποίηση κάθε στόχου.

Πέρα από ώρα μηδέν όμως για γονείς και μαθητές, η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων είναι και ώρα αναλογισμού και ευθύνης για όλους τους εμπλεκόμενους έμμεσα ή άμεσα στην πολιτική ζωή της χώρας σε οποιοδήποτε επίπεδο. Είναι μία από τις στιγμές, αν θέλετε, που θα πρέπει να κοιτάξουμε με καθαρό βλέμμα και ειλικρίνεια, την κατάσταση των Πανεπιστημίων της χώρας, στα οποία με τόσο κόπο και τόσα έξοδα προσπαθούν να εισέλθουν τα παιδιά μας. Να κοιτάξουμε την κοινωνία που δημιουργήσαμε και την κοινωνία που καλούνται να πορευθούν αύριο ως πτυχιούχοι οι μαθητές του σήμερα. Να κοιτάξουμε στα μάτια τους γονείς και τους μαθητές και να αναλογιστούμε αν η αγωνία τους να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία των επιστημόνων της Ελλάδος του αύριο ή αν απλά θα προστεθούν στους επιστήμονες της πατρίδος μας που “κλέβουν” οι χώρες του εξωτερικού.

Με αυτές τις σκέψεις και ξεκινώντας με ένα συγγνώμη για όλα τα παραπάνω, στον βαθμό που μου  αναλογεί ως εμπλεκόμενος έμμεσα ή άμεσα στην δημιουργία της κοινωνίας του σήμερα, με σαφή προσανατολισμό για την δημιουργία Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων πραγματικά αυτόνομων, αυτοδιοικούμενων, ανταγωνιστικών, σύγχρονων, αξιολογούμενων σε κοινό βηματισμό με την αγορά εργασίας,  εύχομαι υγεία και καλή επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και σε κάθε στόχο ζωής, σε όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους γονείς.  

 

Με τιμή

ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ           


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής