breaking news Νέο

Ανακοίνωση της Κ.Ο. Ημαθίας Μ-Λ ΚΚΕ για το κλείσιμο της γαλακτοβιομηχανίας στο Πλατύ Ημαθίας

Ανακοίνωση της Κ.Ο. Ημαθίας Μ-Λ ΚΚΕ για το κλείσιμο της γαλακτοβιομηχανίας στο Πλατύ Ημαθίας

Ύστερα από 45 χρόνια λειτουργίας μπαίνει λουκέτο στο εργοστάσιο παραγωγής γάλακτος «ΔΕΛΤΑ» στο Πλατύ Ημαθίας. 80 ακόμη  εργαζόμενοι σπρώχνονται στην ανεργία και η ευρύτερη περιοχή πλήττεται για άλλη μια φορά χάνοντας ακόμη μία βιομηχανία τις τελευταίες δεκαετίες και μετατρέπεται σε «έρημο» για τους εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι  βρίσκονται αντιμέτωπες με τον εφιάλτη της φτώχειας, της περιπλάνησης και της ανεργίας, αυτή τη στιγμή οι μεγαλοβιομήχανοι της Vivartia ανακοινώνουν πως συζητούν τη μεταφορά  στο εξωτερικό, όπου προφανώς τα κέρδη θα είναι μεγαλύτερα, ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν τον εξοπλισμό του εργοστασίου για να εκμεταλλευτούν ως το τέλος τα μέσα παραγωγής που κατέχουν.

Για να χρυσώσουν το χάπι στους δεκάδες εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους σε περίοδο τεράστιας ανεργίας στην περιοχή ανακοινώνουν ότι ξεκινούν συζητήσεις για εθελούσια έξοδο, επιχειρώντας να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό και να σταματήσουν οποιαδήποτε σκέψη για αγώνα ώστε το εργοστάσιο, όχι μόνο να μην κλείσει αλλά να λειτουργήσει ουσιαστικά.

Εργαζόμενοι

Η συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε. εξυπηρέτησε κι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, χτυπώντας με τον πιο βάναυσο τρόπο τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, του λαού και του τόπου. Με την καπιταλιστική κρίση, τα απανωτά Μνημόνια να σαρώνουν τη ζωή του λαού μας αυτό που συντελείται δεν είναι άλλο από μία τρομακτική διεύρυνση της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Το χάσμα ανάμεσα στην εργατική τάξη και στην αστική ποτέ δεν ήταν τόσο μεγάλο και αγεφύρωτο όσο σήμερα.

Την ασύστολη προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ περί «ανάπτυξης» και επιστροφής στην «κανονικότητα», τις υποσχέσεις για καλύτερες ημέρες για τους εργαζόμενους που πρόκειται να έρθουν έπειτα από τις εθνικές εκλογές κι αφού αυτοί ψηφίσουν έναν από τους δύο μονομάχους, διαψεύδει καθημερινά η σκληρή πραγματικότητα.

Ευέλικτες μορφές απασχόλησης, μειωμένοι μισθοί και συντάξεις, χιλιάδες άνθρωποι στο όριο της φτώχειας και στην ανεργία, κλείσιμο εργοστασίων και αποβιομηχάνιση, αποτελούν  καθημερινότητα για τα εργατικά και λαϊκά στρώματα. Καθημερινότητα και εφιάλτη αποτελεί η πολιτική που συνθλίβει χιλιάδες, και αυτή  όχι μόνο δεν έχει σταματήσει  αλλά αντίθετα συνεχίζεται και μάλιστα αμείωτη.

Ως Κ.Ο. Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους αυτή την πολιτική η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από τους εργαζόμενους της περιοχής μας. Μοναδικός δρόμος ασφαλώς για να έρθουν πραγματικά καλύτερες ημέρες για την περιοχή και αυτούς, είναι ο δρόμος της οργάνωσης, της συσπείρωσης στο συνεχή αγώνα για την ανατροπή αυτής της εξοντωτικής πολιτικής, η έμπρακτη καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλουν ντόπιοι και ξένοι κυρίαρχοι κι εκμεταλλευτές κι εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις στη χώρα διαδοχικά.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην καταθέσουν τα όπλα αλλά να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για να υπερασπιστούν τις ζωές τους.

Καλούμε τις οργανώσεις και τα σωματεία των εργαζόμενων να οργανώσουν, να στηρίξουν τον αγώνα αυτό.

 

Γραφείο Τύπου της Κ.Ο. Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ

Βέροια 7-6-2019


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής