breaking news Νέο

Δεν συζητήθηκε χθες η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο Μαυροδένδρι Βέροιας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δ. Βέροιας

Δεν συζητήθηκε χθες η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο Μαυροδένδρι Βέροιας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δ. Βέροιας

Η έλλειψη απαρτίας (παρόντες μόνο ο προεδρεύων Θεόφιλος Κορωνάς και τα μέλη Στέργιος Διαμάντης, Γιώργος Σοφιανίδης και Γιώργος Ορφανίδης) οδήγησε στην αναβολή της χθεσινής τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Βέροιας, στην ημερήσια διάταξη της οποίας υπήρχε μόνο ένα θέμα, Που είχε να κάνει με εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) ισχύος 7.983,36 MW και συνοδευτικά έργα υποδομής, της εταιρείας ΕΓΝΑΤΙΑ ΓΚΡΟΥΠ Ι.Κ.Ε, που θα εγκατασταθεί στο αγροτεμάχιο 218, του αγροκτήματος «Μαυροδένδρι», του Δήμου Βέροιας, Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το έργο αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο αγρόκτημα «Μαυροδένδρι», αγροτεμάχιο 218, του Δήμου Βέροιας, Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα εγκατασταθεί εντός αγροτεμαχίου, έκτασης 125.000,000 m². Η ονομαστική ισχύς του πάρκου θα είναι 7,98 MW, και θα υλοποιηθεί με χρήση συνολικά 2.4948 Φ/Β γεννητριών (panels) της εταιρείας Canadian Solar, τύπου CS6U-320 P και ονομαστικής μέγιστης ισχύος 320W πολυκρυσταλλικής τεχνολογίας. Βάσει της διαθεσιμότητας και της μελέτης του πάρκου, επιλέχθηκαν να χρησιμοποιηθούν οι αντιστροφείς (inverters) της εταιρίας Sungrow και συγκεκριμένα θα εγκατασταθούν τρεις αντιστροφείς τύπου 5G2500 (1000V).

Το πάρκο θα απέχει:

• 2,8 km περίπου από τον οικισμό της Βέροιας και

• 1,2 km περίπου από τον οικισμό του Μακροχωρίου

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 14 Ιουνίου και ώρα 10 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, στην ατζέντα της οποίας θα υπάρχει και πάλι μόνο το εν λόγω θέμα.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής