breaking news Νέο

Πάμε εκλογές. Και μετά; - Γράφει ο Μιχάλης Κουρόγλου

Πάμε εκλογές. Και μετά; - Γράφει ο Μιχάλης Κουρόγλου

Σε λίγες εβδομάδες  ξαναψηφίζουμε. Αυτή τη φορά για την κεντρική κυβέρνηση, για την εντολή διακυβέρνησης του «σκάφους Ελλάς». Κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε κυβέρνηση-ξανά αυτό το όνομα-Μητσοτάκη. Ή, μπορεί και όχι. Το ερώτημα είναι τι θα αλλάξει στη μία ή στην άλλη περίπτωση, όταν τα προβλήματα της χώρας , εσωτερικά και εξωτερικά, μοιάζουν πελώρια σε μέγεθος και τάξη και άλυτα. Πόσο μπορεί, άρα, να επηρεάσει το γεγονός ότι θα έχουμε, πιθανώς, μερικές ακόμη φασίζουσες φωνές στο εθνικό κοινοβούλιο ή περισσότερες φθηνές, ρηχές, ανόητες και ενοχλητικά άκυρες και όλες προσβλητικές για τη δημοκρατία. Για να μην αναφερθούμε στην αγκυλωτική στάση όλου του πολιτικού φάσματος απέναντι σε μια αιώνια πληγή της ποικιλώδους τακτοποίησης, κάθε φορά, των ημετέρων. Κι ας κρώζουν σήμερα οι φυλλάδες της Δεξιάς, όπως έκραζαν παλαιότερα οι αντίστοιχες της Αριστεράς, ωσάν να «εκόμισαν γλαύκα  εις Αθήνας».

Λοιπόν, τα προβλήματα θα παραμείνουν  με οποιαδήποτε κυβέρνηση, μέχρις ότου βρεθεί κάποιος  χριστιανός, ο οποίος θα χρειαστεί να βάλει το χέρι «επί τον τύπον των ήλων», να παρακάμψει την όποια (απαραίτητη ;)καμαρίλα τείνει να αναπτυχθεί, να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, να δείξει πυγμή και να φωνάξει  «ως εδώ!» Και αμέσως να σκορπίσει στους πέντε ανέμους τις ασκηθείσες επικίνδυνες πολιτικές δεκαετιών, να πει στο λαό την αλήθεια και να επιρρίψει και σ΄ αυτόν τις ευθύνες του, να κόψει επιδοματικές τακτικές, να προκαλέσει-αναδείξει -εδραιώσει μόνιμη εργασιακή απασχόληση, να βοηθήσει την αγορά  αυξάνοντας μισθούς-ημερομίσθια και να περικόψει πολλές άστοχες υπερμισθίες στο δημόσιο-και ταυτόχρονα, με μια δυναμική άσκηση πολιτικής να καταστήσει σαφές ότι το δημόσιο δεν είναι το ευαγές  ίδρυμα που στεγάζει  καιροσκόπους , αργόσχολους, πολιτικούς χαχόλους, τους «τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας», υπηρέτες των –υπερβολικά πολλών βουλευτών, των οποίων κύριο αντικείμενο «εργασίας» είναι η εξυπηρέτηση των ατομικών  συμφερόντων των ψηφοφόρων τους.

 Και αφού όλα αυτά τα αποτελούντα τη μόνιμη κακοφορμισμένη πληγή αυτής της έρμης πατρίδας εκτελεστούν επιτυχώς, τότε θα πρέπει, με αγάπη για την πατρίδα και όχι με υποκριτική καταπληξία, να δούμε πού και πώς πλήξαμε την πατρίδα και να διορθώσουμε τα στραβά. Κυρίως να αντιμετωπίσουμε την ύψιστη απειλή από τα ανατολικά μας. Το λάθος με τα Σκόπια έγινε όπως έγινε. Και χωρίς να αρνούμαστε τα πιθανά καλά στο μέλλον, πονά η ετεροβαρής καθ΄ημών συμφωνία. Όμως, αυτό σε λίγο θα αποτελεί μια απλή ενόχληση μπροστά στην καταιγίδα που έρχεται και λέγεται «Τουρκία». Ας το χωνέψουμε, θα χρειαστεί να την αντιμετωπίσουμε. Και για να συμβεί αυτό οφείλουμε να προετοιμαστούμε και ως άλλοι μέρμηγκες να φτιάξουμε το σπιτικό μας. Δηλαδή, αφού οπλίσουμε την οικονομία της χώρας και την οικονομία των νοικοκυριών, αφού απαλείψουμε κάθε έννοια δυστυχούς διαβίωσης και του τελευταία εργαζόμενου Έλληνα, να ετοιμαστούμε για τη θυσία που προϋποθέτει μια μόνιμη εξοπλιστική σύγχρονη προσπάθεια, που θα είναι μεν αιμορραγία αλλά που αν τηρηθούν οι προαναφερθέντες όροι, θα γίνει αγόγγυστα υποφερτή. Θα έχουμε επαναφέρει την έννοια της φιλοπατρίας, απαλλαγμένοι πλέον από Αδώνιδες, Βορίδηδες, Πολλάκηδες και Χριστοφιλοπούλες, οσονούπω δε και από νοσταλγούς της χούντας Μπογδάνους και τους «βάστα Σόιμπλε» Παπαδημητρίου, πιθανώς. Αλλιώτικα, όλους αυτούς θα τους «λουστούμε» και πάλι και δοξαστικά θα οδεύουμε προς την όλο και αυξανόμενη κατηφορική πορείας μας ως κράτους και ως έθνους δυστυχώς, αλαλάζοντες για την παροδική επιτυχία του ενός ή του άλλου συνδυασμού, σαν τους δαιμονισμένους χοίρους της ευαγγελικής παραβολής που με ταχύτητα όρμησαν προς τον γκρεμό.

Μιχάλης Κουρόγλου


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής