breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ : Θολό το τοπίο της Football League

ΒΕΡΟΙΑ : Θολό το τοπίο της Football League

Ένα και πλεον μήνα μετά την ολοκλήρωση της επίσημης ποδοσφαιρικής περιόδου και το απόλυτο σκοτάδι κυριαρχεί όσον αφορά τη νέα περίοδο και τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Football League στο οποίο όπως είναι γνωστό, η Ημαθία θα εκπροσωπηθεί φέτος από την ΒΕΡΟΙΑ.

Πέρα από τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν δεκατέσσερις και αυτός υπό αίρεση αφού κάποιες απο τις ομάδες που δεν κατάφεραν να συμπεριληφθούν, ζητούν να αυξηθούν στις δεκαέξι, το τηλεοπτικό συμβόλαιο που όπως ανακοινώθηκε είναι εξασφαλισμένο και ανέρχεται στις 130.000 ευρώ ετησίως για κάθε ομάδα (και εδώ επίσης υπάρχει ένσταση από τις ομάδες καθώς ζητούν να αυξηθεί στις 300.000 ευρώ) και το μετοχικό κεφάλαιο των υπό ίδρυση ΠΑΕ, που δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 30.000, όλα τα υπόλοιπα που αφορούν την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Football League παραμένουν κλειδωμένα στα συρτάρια αυτών που το σχεδίασαν.

Και όμως οι περισσότερες από τις ομάδες ξεκίνησαν τον σχεδιασμό της νέας περιόδου.

Προσλαμβάνουν προπονητή ξεσκαρτάρουν το περσινό έμψυχο υλικό τους, συζητούν και κλείνουν ποδοσφαιριστές που τις εδιαφέρουν χωρίς να γνωρίζουν, επαναλαμβάνουμε, τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Θα γίνει πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών, ή μήπως θα έχουμε πλεϊ οφ και πλεϊ αουτ;

Και πόσες ομάδες θα συμμετάσχουν στην διαδικασία των πλεϊ οφ αν φυσικά αποφασιστεί για να μπορούν να υπολογίσουν και τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και τον αριθμό των ποδοσφαιριστών που θα χρειαστούν;

Πόσες ομάδες θα προβιβαστούν στην Super League 2 και πόσες θα υποβιβαστούν στην Γ’ Εθνική;

Πότε αρχίζει το πρωτάθλημα για να ανακοινώσουν και οι προπονητές στους παίκτες τους την ημέρα έναρξης της προετοιμασίας;

Τι καθεστώς θα ισχύει στις ΠΑΕ της Football League; Θα είναι το ίδιο με αυτό των ομάδων της Super League και της Super League 2; Αμφιβάλλουμε γιατί με 30.000 μετοχικό κεφάλαιο που τους δίνει δικαίωμα να δημιουργήσουν ΠΑΕ δεν μπορεί να έχουν τις ίδες υποχρεώσεις!

Ολα αυτά και κάποιες λεπτομέρειες ακόμη που δεν αναφέραμε βέβαια θα διευκρινιστούν με την προκήρυξη του πρωταθλήματος όποτε βέβαια κυκλοφορήσει αυτή.

Αυτήν την στιγμή οι 14 ομάδες της Football League καλούνται να σχεδιάσουν την ομάδα της νέας περιόδου βαδίζοντας στα τυφλά, αφου η διοργανώτρια αρχή, όποια κι αν είναι αυτή, αφού και εδώ το τοπίο είναι θολό φροντίζει να μην διαρρέει απολύτως τίποτα. Εκτός βέβαια αν και οι ίδιοι δεν έχουν αποφασίσει τον τρόπο που θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα που όπως και αυτό της Super League 2 είναι κάτι καινούργιο στην ζωή των ελλήνων φιλάθλων.

 

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΒΕΡΟΙΑ

Κόντρα σε όλη αυτή την ασάφεια η διοικηση της ΒΕΡΟΙΑΣ ετοιμάζεται να στησει την ομάδα, με στόχο, όπως επανειλημμένα έχει επισημανθεί να περάσει τρένο και από την Football League.

Ανανέωσε την συνεργασία της με τον Σάκη Θεοδοσιάδη και τους συνεργάτες του που με τη σειρά τους ανέλαβαν το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας: το ξεσκαρτάρισμα του περσινού ρόστερ και φυσικά τον εντοπισμό παικτών που θα αποκτηθούν στη μεταγραφική περίοδο προκειμένου να ενισχυθεί η ομάδα αφου όπως τονίζεται με έμφαση από την διοίκηση στόχος και τη νέα περίοδο θα είναι η άνοδος.

Οσον αφορά την δημιουργία της ΠΑΕ φυσικά θα προηγηθεί η Γενική Συνέλευση των μελών, προκειμένου να αποφασιστεί η μετατροπή της σε ΠΑΕ το μετοχικό κεφαλαιο της οποίας όπως διαρρέει από την διοίκηση και τους αδελφούς Μπίκα που είναι οι κύριοι χρηματοδότες της, θα είναι πολλαπλάσια από το μινιμουμ που προβλέπεται.

Οπως είναι φυσικό δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η ημερομηνία κατά την οποία η ομάδα θα πραγματοποιήσει την πρώτη συγκέντρωση για τη νέα περίοδο και δεν μπορεί, δεν είναι σωστό, να προγραμματιστεί κάτι τέτοιο αν προηγουμένως δεν γίνει γνωστό πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής