breaking news Νέο

Έκθεση ζωγραφικής & εκδήλωση με θέμα «κάτω από τον ίδιο ουρανό» από το 3ο Δ.Σ. Βέροιας στο Χώρο Τεχνών

  • Έκθεση ζωγραφικής & εκδήλωση με θέμα «κάτω από τον ίδιο ουρανό» από το 3ο Δ.Σ. Βέροιας στο Χώρο Τεχνών
  • Έκθεση ζωγραφικής & εκδήλωση με θέμα «κάτω από τον ίδιο ουρανό» από το 3ο Δ.Σ. Βέροιας στο Χώρο Τεχνών
  • Έκθεση ζωγραφικής & εκδήλωση με θέμα «κάτω από τον ίδιο ουρανό» από το 3ο Δ.Σ. Βέροιας στο Χώρο Τεχνών

Τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019, στις 11:00, στο 2ο όροφο, στο Χώρο Τεχνών πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης της έκθεσης ζωγραφικής των μαθητών/τριών του 3ου Δ.Σ. Βέροιας, με τίτλο «Κάτω από τον ίδιο ουρανό». Την έκθεση επιμελήθηκε η εικαστικός του σχολείου μας, κ. Ευαγγελία Αθανασιάδου.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά, τα πρωινά και τα απογεύματα, έως τις 13 Ιουνίου 2019.

Στην τελετή έναρξης συμμετείχε όλο το σχολείο. Οι  γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας  απόλαυσαν ένα γεμάτο πρόγραμμα  με δραματοποιήσεις κειμένων και τραγουδιών, αυτοσχεδιασμούς, απαγγελίες ποιημάτων, ένα αφιέρωμα στη Στ΄ τάξη και τη χορωδία του σχολείου μας σε παιδικά παραδοσιακά τραγούδια. Τη χορωδία επιμελήθηκε ο δάσκαλος & μουσικός  π. Λεωνίδας Αφεντούλης.

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί: Κουρκούλη Ειρήνη, μουσικός, Μιχαηλίδου Ευγενία, δασκάλα-δ/ντρια, Πιπερίδου Ελισάβετ, δασκάλα Αγγλικών, Τουλιόπουλος Β., δάσκαλος, με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δ.Σ.

Με αφορμή τον τίτλο της έκθεσης ζωγραφικής, «Κάτω από τον ίδιο ουρανό», τα παιδιά  αποτύπωσαν τον κόσμο γύρω τους, μέσα από τη δική τους προσωπική ματιά. Κάποια παιδιά έδωσαν προσοχή στα όμορφα, κάποια άλλα στις ανισότητες, τις αντιπαραθέσεις, την καταστροφή του περιβάλλοντος αλλά και σε διάφορες καταστάσεις που καθημερινά συμβαίνουν αλλά αγνοούμε ή έχουμε συνηθίσει. Η ευαίσθητη προσέγγιση των παιδιών δίνει τροφή για σκέψη σε όλους μας για την κοινωνική και συλλογική μας ευθύνη, που δεν περιορίζεται στην ιδιωτική σφαίρα. Στο ίδιο πλαίσιο ακολούθησαν  χειροτεχνίες/κατασκευές συνοικιών, συγγραφή κειμένων-τραγουδιών και ένα διασχολικό project με τους ''ήρωες''.

Η Δ/νση, ο Σύλλογος Διδ/ντων & οι μαθητές/τριες του σχολείου μας ευχαριστούμε από καρδιάς τους υπεύθυνους του Χώρου Τεχνών και την κ. Ν. Καραγιαννίδου για τη φιλοξενία.

Ευχαριστούμε  επίσης τους μουσικούς : Μπλέτσο  Αλέξανδρο στο βιολί, Σοφιανίδη Μανώλη στο λαούτο & Μπέλλα Γιάννη, στο τουμπερλέκι και όλους όσους έδωσαν τη ψυχή τους για να πραγματοποιηθεί η έκθεση και η εκδήλωση του σχολείου μας.   


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής