breaking news Νέο

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ι.Μ. Παναγίας Δοβρά Βεροίας

  • Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ι.Μ. Παναγίας Δοβρά Βεροίας
  • Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ι.Μ. Παναγίας Δοβρά Βεροίας

Το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου πανηγύρισε ο υπό ανέγερση Ιερός Ναός του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπ. Συμφερουπόλεως στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βέροιας. 

Ανήμερα της εορτής, το πρωί τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και  Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Μαρωνείας και Κομοτηνής  κ. Παντελεήμων, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και ο Ποιμενάρχης μας Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων 

Στο τέλος τελέστηκε το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σταυροπηγίου κυρού Αλεξάνδρου, κατα σάρκα αδελφού του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για τη συμμετοχή τους στην ιερά πανήγυρη και τους επέδωσε το χρυσό μετάλλιο του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων, ενώ παράλληλα ευχήθηκε έτη πολλά και ευλογημένα για την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο. 

Η εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού ολοκληρώθηκε με την ακολουθία των εγκωμίων και την ιερά λιτανεία της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής