breaking news Νέο

«Μίκης ο Ευξείνιος» στο Χώρο Τεχνών την Τρίτη 25 Ιουνίου

«Μίκης ο Ευξείνιος» στο Χώρο Τεχνών την Τρίτη 25 Ιουνίου

«Μίκης ο Ευξείνιος», η μουσική παράσταση που κατάφερε να αγγίξει το κοινό και να γνωρίσει μεγάλη επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έρχεται τώρα να παρουσιαστεί και στη Βέροια.

Ματθαίος και Κώστας Τσαχουρίδης, οι άνθρωποι που εμπνεύστηκαν την ιδέα αυτής της παράστασης, πρόκειται να την παρουσιάσουν στις 25 Ιουνίου στον τόπο μας, εντασσόμενη στο πρόγραμμα των φετινών «ΚΕ' Παυλείων».

Με αφορμή την πραγματοποίηση της σπουδαίας καλλιτεχνικής δημιουργίας των Ματθαίου και Κώστα Τσαχουρίδη, τα δύο αδέλφια πέρασαν χθες το πρωί το ...κατώφλι  του Επισκοπείου και με το Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα μίλησαν για την παράσταση, ενώπιον των εκπροσώπων των τοπικών Μ.Μ.Ε.

Ο κ. Παντελεήμων επεσήμανε πως η μουσική παράσταση «Μίκης ο Ευξείνιος» είναι μία επιλογή που υπήρξε για το πρόγραμμα των «Παυλείων 2019», για την οποία η Ιερά Μητρόπολη εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς τους δημιουργούς και συνάμα αποτελεί φόρο τιμής για τα «100 χρόνια» της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ματθαίος και Κώστας Τσαχουρίδης από τη μεριά τους, σημείωσαν πως στη μουσική αυτή παράσταση παίρνει μέρος 14μελής ορχήστρα και η χορωδία Βόλου, την οποία αποτελούν 80 μέλη.

Μάλιστα, οι δυο τους έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι η παρουσία της χορωδίας του Βόλου έχει να κάνει με το ότι το έργο θα παρουσιαστεί στη Βέροια, όπως αυτό παρουσιάσθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αμφότεροι περνώντας στο δημιουργικό κομμάτι της μουσικής παράστασης, κατέστησαν σαφές πως ο Μίκης Θεοδωράκης ανταποκρίθηκε με χαρά στην ιδέα – πρόταση της παρουσίασης έργων του με το ηχόχρωμα της ποντιακής λύρας, ενώ μάλιστα, όπως είπαν, ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης προχώρησε ακόμα παραπέρα, προβαίνοντας σε δημιουργικές παρατηρήσεις και προτάσεις πάνω στον καλλιτεχνικό τρόπο εκτέλεσης και παρουσίασης συγκεκριμένων κομματιών του.

Τέλος, να αναφερθεί ότι η μουσική παράσταση «Μίκης ο Ευξείνιος» θα έχει ημερομηνία παρουσίασης την Τρίτη 25 Ιουνίου, στο Χώρο Τεχνών και με ώρα έναρξης στις 8 μ.μ. Η είσοδος για το κοινό θα γίνεται με προσκλήσεις, τις οποίες θα μπορεί να αναζητήσει από τη Δευτέρα, από το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής