breaking news Νέο

«Τα Μεροκάματα ενός Έρωτα», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Τα Μεροκάματα ενός Έρωτα», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Το ερωτικό πάθος ενός εργάτη για μία συναδέλφισσά του είναι το θέμα της πέμπτης συλλογής του Βεροιώτη Ποιητή Δημήτρη Γ. Παπαστεργίου «Τα Μεροκάματα ενός Έρωτα» (Εκδ. «Εντευκτήριο», Θεσσαλονίκη 2019).

Ποίηση που ξεχωρίζει με το θέμα της και αποδίδεται έξοχα από έναν πραγματικό Ποιητή, «Τα Μεροκάματα ενός Έρωτα», αφορούν τους πάντες, αφού στην ουσία μιλούν για τον καθένα, και γράφτηκαν για λογαριασμό όλων.

Ο Δημήτρης Γ. Παπαστεργίου στήνει το ποιητικό σκηνικό του σε έναν εργασιακό χώρο, όπου ο ήρωάς του, ένας Ερωτευμένος Εργάτης, βιώνει τον βασανιστικό έρωτα. Ο αναγνώστης της συλλογής αυτής θα νιώσει την επιδραστικότητα της Ποίησης του Δ. Γ. Παπαστεργίου, αφού είναι βέβαιο ότι θα αναγνωρίσει στην συναισθηματική φόρτιση του ήρωα, πτυχές του δικού του συναισθηματισμού. Ο Ποιητής, ως τέλειος σκηνοθέτης, ζωντανεύει εικόνες που αποκαλύπτουν το επίμονο ερωτικό πάθος και τα αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα του ήρωα. Η συλλογή αν και δείχνει να πραγματεύεται μία «ανδρική υπόθεση», στην ουσία αναδεικνύει την ανθρώπινη κατάσταση, γι’ αυτό κι ο Ποιητής ευφυώς τοποθετεί τον Ερωτευμένο Εργάτη του, μέσα σε ένα εργοστάσιο που παράγει… πόθο.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής