breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ: Έχει γερές βάσεις

ΒΕΡΟΙΑ: Έχει γερές βάσεις

Η ΒΕΡΟΙΑ δείχνει να μην βιάζεται να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα που έχει, εν όψει της νέας περιόδου, που θα την βρει στην Football League, αυτό όμως ουδόλως φαίνεται να ανησυχεί τους οπαδούς της και φυσικά ούτε την διοίκηση.

Όλοι είναι σίγουροι, ότι τα θέματα που απασχολούν την ομάδα και παραμένουν σε εκκρεμότητα, όσο βρίσκεται στο τιμόνι της η διοίκηση Αποστολίδη με τους αδελφούς Μπίκα οικονομικούς και όχι μόνο, συμπαραστάτες, θα αντιμετωπιστούν έγκαιρα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εξάλλου μπορεί να μην έχουν γίνει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις, αλλά είναι σίγουρο ότι ο Σάκης Θεοδοσιάδης και το επιτελείο του, καθημερινά ασχολούνται με το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας, έχουν ήδη εντοπίσει τους περισσότερους μεταγραφικούς στόχους, με κάποιους από αυτούς μάλιστα έχουν γίνει και οι πρώτες συζητήσεις, έχουν αξιολογήσει το περσινό έμψυχο υλικό και όπου νάναι έρχονται και οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις.

Ύστερα έχουμε μπροστά μας δύο ολόκληρες εβδομάδες ακόμη για την επίσημη έναρξη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, ενώ τα συμβόλαια  των παικτών που μένουν ελεύθεροι όπως είναι γνωστό ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου.

Από την άλλη η διοίκηση ετοιμάζεται για την μετατροπή της ομάδας σε ΠΑΕ και εδώ επίσης δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα, αφού όπως έγινε γνωστό θα υπερκαλυφθεί το μετοχικό κεφάλαιο που ορίζει ο νόμος.

Μπορεί να παραμένουν ανοιχτά τα περισσότερα μέτωπα, εν όψει της συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα της Football League, όμως η ΒΕΡΟΙΑ έχει δύο δυνατά χαρτιά στα χέρια της: Την στιβαρή διοίκηση της και έναν δοκιμασμένο και πετυχημένο προπονητή, τον Σάκη Θεοδοσιάδη και είναι βέβαιο ότι η πρώτη συγκέντρωση για τη νέα περίοδο θα τη βρει απόλυτα έτοιμη σε όλους τους τομείς.

 

«Νεκροταφείο» η Γ' Εθνική

 

Η Γ' Εθνική είναι μία κατηγορία με τεράστια έξοδα, σε σχέση με τις οικονομικές δυνατότητες των ομάδων της και πολύ λίγα έσοδα.

Μια κατηγορία «παγίδα» πολλές φορές για τις ομάδες, που δεν διαθέτουν ισχυρό οικονομικό παράγοντα και παρόλα αυτά αποφασίζουν να κάνουν το βήμα προς τα πάνω, δημιουργώντας μπάτζετ πολλαπλάσιο των οικονομικών δυνατοτήτων τους.

Σ' αυτές τις περιπτώσεις το πιο πιθανό είναι να εγκαταλείψουν την προσπάθεια στα μέσα του δρόμου, να πέσουν κατηγορία, κουβαλώντας όμως και τις πληγές που δημιούργησε η οικονομική τους ασυνέπεια την προηγούμενη σεζόν και που για να επουλωθούν θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια απαξίωσης σε μικρές κατηγορίες.

Με λίγα λόγια, η Γ' Εθνική και παλαιότερα η Δ', είναι δύο κατηγορίες που μπορεί να αποδειχθούν νεκροταφείο για τις ομάδες που θα επιχειρήσουν να ξεπεράσουν τις οικονομικές τους δυνατότητες. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που πολλές ομάδες, ενώ έχουν κερδίσει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους το εισιτήριο συμμετοχής στην Γ' Εθνική, γνωρίζοντας τους  κινδύνους που κρύβει η κατηγορία, αρνούνται την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.

Ήδη ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Λέσβου Όλυμπος Αγιάσου, είναι η πρώτη για φέτος ομάδα που αποποιήθηκε το εισιτήριο που κέρδισε στους αγωνιστικους χώρους να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Έτσι η ΕΠΣ Λέσβου όπως προβλέπεται από την προκήρυξη του πρωταθλήματος, απευθύνθηκε στην δευτεραθλήτρια της Ένωσης Λέσβου την Ηφαιστία Κοντοπουλίου να πάρει την θέση του Ολύμπου. Βέβαια υπάρχει και μια τρίτη λύση, την οποία όλο και περισσότερες ομάδες τα τελευταία χρόναι ακολουθούν: να αγωνιστείς με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Σ' αυτήν την περίπτωση ναι μεν η ομάδα, αλλά και οι νεαροί ποδοσφαιριστές, κερδίζουν εμπειρίες από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής όμως ο υποβιβασμός θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος, ενώ στα έξοδα θα πρέπει να υπολογίσεις το εξοδολόγιο των διαιτητών, ένα ποσό που κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο μπορεί να θεωρείται, αφού κυμαίνεται από 700 έως 1000 ευρώ για κάθε εντός έδρας παιχνίδι, ανάλογα από την Ένωση από την οποία θα προέρχονται οι διαιτητές. Τρεις λοιπόν είναι οι λύσεις που προτείνονται στις ομάδες που κερδίζουν την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και δεν διαθέτουν από πίσω τους οικονομικό παράγοντα:

1η Νεαροί και ανέξοδοι ποδοσφαιριστές και όπου βγει

2η Αποποίηση του εισιτηριου της ανόδου στην Γ' Εθνική για να μείνει μόνο με τον τίτλο του πρωταθλητή

3η Επενδύεις σε έμπειρους ποδοσφαιριστές, με την Ελπίδα ότι θα κερδίσεις το λαχείο και έτσι θα καταφέρεις να φανείς συνεπής στις υποχρεώσεις σου. Διαφορετικά υπολόγισε μερικά χρόνια απαξίωσης της ομάδας σου στις μικρές κατηγορίες.

 

Θεοδοσιάδης: Αυτά είναι τα μυστικά της επιτυχίας της Βέροιας!

 

Τι είπε στην εφημερίδα «ΦΩΣ» ο Σάκης Θεοδοσιάδης για την άνοδο της ιστορικής ομάδας της Ημαθίας στη Football League

 

Στην άκρη του πάγκου της Βέροιας την εφετινή σεζόν κάθισε ο Σάκης Θεοδοσιάδης. Ο έμπειρος κόουτς, που έχει τη δική του ξεχωριστή διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ανέλαβε τα ηνία της ομάδας από την 6η αγωνιστική και μετά και κατάφερε να περάσει τη φιλοσοφία του στους ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα αυτοί στο τέλος να τον δικαιώσουν. Ένα μεγάλο μερίδιο της φετινής επιτυχίας πιστώνεται και στον ίδιο, καθώς με τον ερχομό του στους Ημαθιώτες άλλαξε την αγωνιστική εικόνα του συλλόγου, τον ανέβασε επίπεδο και στο τέλος τον οδήγησε μέχρι το νταμπλ.

Ο 44χρονος προπονητής, που κατά το παρελθόν έχει δουλέψει σε Σπάρτη, Απόλλωνα Λάρισας και Αναγέννηση Καρδίτσας και πρόσφατα ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Βέροια, ως επιβράβευση από τη διοίκηση για την εξαιρετική δουλειά στην ομάδα, μίλησε στο «ΦΩΣ». Έδωσε το στίγμα του για τη φετινή πορεία της «βασίλισσας», ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως κύριο μέλημα όλων είναι να δημιουργηθεί μία ανταγωνιστική Βέροια, που θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της Football League.

Κόουτς, ένα σχόλιο για τη φετινή πορεία της Βέροιας…

Η φετινή επιτυχία της ομάδας μας ήταν πολύ σημαντική, γιατί η ομάδα δημιουργήθηκε από την αρχή. Η ομάδα ήταν σε έναν από τους πιο δύσκολους ομίλους της κατηγορίας και με την αναδιάρθρωση που έγινε, αν τελικά δεν έβγαινε στην παραπάνω κατηγορία, θα παρέμενε σε ερασιτεχνικά επίπεδα.

Ποια θεωρείς ότι ήταν η «συνταγή» της επιτυχίας;

Το εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια, ο επαγγελματισμός, η συνέπεια, η πειθαρχία και η εργατικότητα των ποδοσφαιριστών μου, η σκληρή δουλειά απ’ όλους όσοι συμμετείχαν στο αγωνιστικό κομμάτι, όπως επίσης η διοίκησή μας που ήταν αρωγός στην προσπάθεια αυτή, χάρη στην οικονομική συνέπεια και το άψογο εργασιακό περιβάλλον.

Υπήρξαν δυσκολίες μέσα στη σεζόν και, αν ναι, ποιες ήταν αυτές;

Η μόνη δυσκολία που είχα να αντιμετωπίσω, επειδή ανέλαβα στην 6η αγωνιστική την ομάδα, ήταν το πώς οι παίκτες θα μπορούσαν να αφομοιώσουν άμεσα τη φιλοσοφία μου.

Ποιο θα είναι το πλάνο της Βέροιας ενόψει και της συμμετοχής της στη Football League;

Το βασικό πλάνο της ομάδας είναι να δημιουργήσουμε ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο, που θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της κατηγορίας.

Τι θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος από τη Βέροια στο νέο πρωτάθλημα;

Μία ομάδα με χαρακτήρα και προσωπικότητα, που θα γνωρίζει τι ζητά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με κυρίαρχο στοιχείο το πνεύμα του νικητή.

Θα παραμείνει ο βασικός κορμός των ποδοσφαιριστών και πώς θα κινηθεί η Βέροια στα μεταγραφικά;

Κύριο μέλημά μας είναι η διατήρηση του περσινού βασικού κορμού της ομάδας και οι παίκτες που θα αποκτηθούν, θα έρθουν για να συντελέσουν και αυτοί στην προσπάθεια που θα κάνουμε για την επίτευξη των στόχων μας.

Ένα σχόλιο για τη διοίκηση και τον κόσμο του συλλόγου.

Έχουμε μία εξαιρετική διοίκηση, που είναι πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα και η οποία παρέχει οτιδήποτε απαιτείται για την ομαλή λειτουργία της ομάδας μας. Ο κόσμος δειλά δειλά, βλέποντας τα βήματα προόδου και την υγεία που έβγαζε η ομάδα, άρχισε να έρχεται στα παιχνίδια και να ενισχύει με κάθε τρόπο την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό!

Ποια είναι η άποψή σου για την περίφημη αναδιάρθρωση;

Αν και είναι άδικη και για τους 8 πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής, θέλω να πιστεύω πως θα βοηθήσει τις ομάδες και το ελληνικό ποδόσφαιρο στην αναβάθμισή του.

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής