breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ: Έρχονται και οι ανακοινώσεις

 ΒΕΡΟΙΑ: Έρχονται και οι ανακοινώσεις

Μπορεί η επίσημη ΒΕΡΟΙΑ να μην προχώρησε ακόμη σε επίσημες ανακοινώσεις, οσον αφορά τα θέματα που την απασχολούν και που κατά γενική παραδοχή δεν είναι λίγα, αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν γίνονται και οι απαραίτητες κινήσεις, προς αυτήν την κατεύθυνση. Απλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα προηγουμένως για να μην παρθούν αποφάσεις που αργότερα θα διαπιστωθεί οτι δεν ήταν προς την σωστή κατεύθυνση.

Εξ άλλου δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι καμιά ομάδα από αυτές που ανέβηκαν φέτος στο πρωτάθλημα της Football League, δηλαδή οι 12 από τις 14, βρίσκονται όπως και η ΒΕΡΟΙΑ σε κατάσταση αναμονής. Περιμένουν να πληροφορηθουν με τον ένα μέσα από την προκήρυξη του πρωταθλήματος ή τον άλλο τρόπο, μέσω διαρροών, τι ακριβώς θα ισχυσει την νέα περίοδο στην Football League, το όνομα της οποίας μπορεί να προϋπηρχε όμως ουσιαστικά το πρωτάθλημα όπως και αυτό της Super League 2 είναι καινούργια και στη συνέχεια να βρουν απαντησεις στα θέματα που τις απασχολούν. Την δημιουργία ΠΑΕ και την ενίσχυση ανάλογα με τους στόχους που βάζει η κάθε μια από αυτες του ρόστερ τους.

Επαναλαμβάνουμε βέβαια αυτό που γράψαμε και στο προηγούμενο σχετικό ρεπορτάζ μας. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν ξεκίνησε ήδη η προεργασία δεν έχουν εντοπιστεί οι στόχοι όσον αφορά την ενίσχυση του ρόστερ και δεν έχουν γίνει οι πρώτες επαφές και δεν έχει προετοιμαστεί γενικά το έδαφος έτσι ώστε να υπάρχει γόνιμο έδαφος και να προχωρήσουν με γρήγορο ρυθμό οι διαδικασίες τόσο για την δημιουργία της ΠΑΕ, όσο και την ενίσχυση του ρόστερ όταν ανάψει το πράσινο φως.

Και οι μεταγραφικοί στόχοι οι περισσότεροι τουλάχιστον από αυτούς, έχουν εντοπιστεί και επαφές έχουν γίνει και ποιοί ποδοσφαιριστές από αυτούς που αποτελούσαν την περσινή ομάδα θα συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά, έχει αποφασιστεί. Απλά για να γίνει το ξεσκαρτάρισμα του έμψυχου υλικού θα πρέπει προηγουμένως να έρθουν στην ομάδα οι νέοι. Εξ άλλου όποιο καθεστώς κι αν ισχύσει στις ΠΑΕ που θα δημιουργήσουν οι νεοφώτιστες ομάδες της Football League οι παίκτες θα ανανεώσουν την συνεργασία τους υπογράφοντας νέο δελτίο που φυσικά θα είναι διαφορετικού χρώματος, για να ξεχωρίζει από τα ερασιτεχνικά.

Οσον αφορά την δημιουργία της ΠΑΕ και την σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου, οπως ήδη γράψαμε και σε προηγούμενο σχετικό ρεπορτάζ μας, η ΒΕΡΟΙΑ δεν αντιμετωπιζει κανέα απολύτως πρόβλημα, αφού όπως ανακοινώθηκε όχι απλά υπάρχει διάθεση να καλυφθεί αλλά θα είναι και πολλαπλάσιο των 30.000 ευρω που μπαίνει από το νόμο ως το ελάχιστο ποσό για να δημιουργηθεί ΠΑΕ που θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στο τρίτο τη τάξει εθνικό πρωτάθλημα της χώρας μας, δηλαδή την Football League.

Εκτός από το καθεστώς που θα ισχύσει στο πρωτάθλημα της Football League και αναφερόμαστε στην δημιουργία των νέων ΠΑΕ που αποτελούν και την συντριπτική πλειοψηφια (12 ίσως και 13, αν δεν αγωνιστεί ο Ηρακλής, από τις 14) με ενδιαφέρον αναμένεται να ανακοινωθεί και ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, αφού οι 14 ομάδες δίνουν μόλις 26 αγωνιστικές. Θα υπάρξουν πλεϊ οφ και πλεϊ αουτ, όπως στην Super League, θα ισχύσει κάποιος άλλος τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, ώστε να αυξηθούν οι αγωνιστικές, δεδομένου ότι υπάρχει εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο για τις ομάδες (ύψους 130 χιλιάδων ευρώ για την κάθε μία ένα ποσόν βέβαια που δεν τις ικανοποιεί και ζητάνε να ανέβει στις 300 χιλιάδες), ή θα αρκεστούν στις 26;

Οσον αφορά τις ομάδες που θα προβιβαστούν την επόμενη περίοδο και αυτές που θα υποβιβαστούν, ο αριθμός τους εξαρτάται από πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από την Super League 2 και πόσες θα προβιβαστούν από την Γ’ Εθνική, αφού αυτά είναι αλληλένδεια. Εκτός κι αν σκοπεύουν να αυξήσουν τον αριθμό των ομάδων της Super League 2 την επόμενη περίοδο. Ομως σ’ αυτήν την περίπτωση γιατί να μην το κάνουν φέτος;

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε να ανέβουν πολλές ομάδες από την Football League αφού είναι σχεδόν αδύνατο να δεχθούν στην Super League 2 να υποβιβαστούν περισσότερες από μία ή δύο ομάδες τους, για να προβιβαστούν ανάλογος αριθμός από το πρωτάθλημα της Football League.

Ομως κοντός ψαλμός αλληλούϊα!!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής