breaking news Νέο

Ματιές στην επικαιρότητα : Η Ένωση Μακεδονίας δείχνει το δρόμο

  • Ματιές στην επικαιρότητα : Η Ένωση Μακεδονίας δείχνει το δρόμο
  • Ματιές στην επικαιρότητα : Η Ένωση Μακεδονίας δείχνει το δρόμο

Μπορεί οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της περιοχής μας και όχι μόνο, να βρίσκονται σε καλοκαιρινές διακοπές και οι ομάδες μόλις τώρα να ξυπνάνε από τον θερινό λήθαργο, στον οποίο έπεσαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετείχαν δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τις διοργανώτριες, την Super League, την Super League 2, την Football League, καθως και την ΕΠΟ, με τις Ενώσεις που διοργανώνουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και που κάθε χρόνο τέτοια εποχή αναζητάνε τρόπο να βελτιώσουν το προϊόν - ποδόσφαιρο - που προσφέρουν στους φιλάθλους. Τουλάχιστον όσων έχουν αντιληφθεί σωστά τον ρόλο τους στις διάφορες αθλητικές ομοσπονδίες και τοπικές Ενώσεις και που βέβαια δεν είναι μόνο η διεκπεραίωση μιας διοργάνωσης αλλά και η αναζήτηση του τρόπου με τον οποίο θα βελτιωθεί το προϊον - πρωτάθλημα - που προσφέρουν στους φιλάθλους.

Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που συμβιβάζονται απλά με την διεκπεραίωση δίχως να τους ενδιαφέρει η ποιότητα του πρωταθλήματος που διοργανώνουν. Ή ακόμη κι αν τους ενδιαφέρει την επιδιώκουν με λάθος τρόπο και αυτοί είναι αλήθεια προσφέρουν χειρότερες ακόμη υπηρεσίες στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Μια από τις Ενώσεις που προβληματίζεται ιδιαίτερα και ψάχνει τρόπους να βελτιώσει το επίπεδο των πρωταθλημάτων της είναι αναμφίβολα η ΕΠΣ Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης) και αυτό έχει ευεργετικό αποτέλεσμα στις αντιπροσωπευτικές της ομάδες που συμμετέχουν στο αντίστοιχο πρωτάθλημα των Ενώσεων, αλλά και στην ποιότητα των πρωταθλημάτων που διοργανώνει και που κατά γενική ομολογία είναι υψηλού επιπέδου, σε σχέση με τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της χώρας μας και φυσικά συγκεντρώνουν και περισσότερο κοσμο.

Η ΕΠΣ Μακεδονίας λοιπόν κάθε χρόνο τέτοια εποχή ανακοινώνει αλλαγές στα πρωταθλήματα της που έχουν στόχο να ανεβάσουν το επίπεδό τους. Το ίδιο έκανε και φέτος.

Να δούμε λοιπόν τις αποφάσεις που πήρε στην τελευταία συνεδρίαση της στην οποία συζητήθηκε ο σχεδιασμός των πρωταθλημάτων της, τη νέα περίοδο. Αποφάσεις που θα συμπεριληφθούν στις προκηρύξεις του πρωταθλήματος και του κυπέλλου και που φυσικα θα γίνουν άμεσα γνωστές στα σωματεία της δύναμης της για τον έγκαιρο προγραμματισμό της νέας περιόδου. 

Ένα από τα πρώτα θέματα που συζητήθηκαν ηταν η υποχρεωτική συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών.

Το μέτρο που επανέρχεται θα εφαρμοστεί πιλοτικά φέτος μόνο στις ομάδες της Α1 και Α ερασιτεχνικής κατηγορίας και στη συνέχεια θα ενταχθεί και στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Επίσης αποφασίστηκε να δοθούν bonus στις ομάδες που θα χρησιμοποιήσουν τους περισσότερους νεαρούς παίκτες σε ολόκληρη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Αυτό που κατά τη γνώμη μας έχει μεγαλύτερη σημασία, είναι η επισήμανση προς τα σωματεία της δύναμης της να μην τα αποθαρρύνει η κάθε αλλαγή που προτείνεται εφόσον βέβαια βρίσκεται προς την σωστή κατεύθυνση αφού θα βοηθήσει διαχρονικά στην επιβίωσή τους με την συνεχή συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα και τη μείωση του ετήσιου κόστους λειτουργίας τους, αφού θα δίνουν τη δυνατότητα σε νεαρούς ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν και έτσι να μην εξαφανιστούν από το χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου όταν σε λίγα χρόνια δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο οι ομάδες που θα διαθέτουν τμήματα υποδομής.

Επίσης αποφασίστηκε η υποχρεωτική συμμετοχή δύο νεαρών ποδοσφαιριστών κάτω των 18 ετών δηλαδή γεννηθέντων το έτος 2001 και νεοτερων στην 18αδα στους αγώνες πρωταθλήματος της Α1 και Α κατηγορίας και ενος στην 11αδα επίσης 18 ετών στους αγώνες κυπέλλου.

Ο αριθμός των νεαρών ποδοσφαιριστών θα αυξάνεται κατά έναν ποδοσφαιριστή κάθε αγωνιστική περίοδο προκειμένου να υπάρξει υποχρεωτική συμμετοχή στην 11αδα υστερα από τρεις περιόδους και τη σταδιακή ένταξη και των υπολοίπων κατηγοριών (Β’ και Γ’) στο μέτρο.

Επίσης η ΕΠΣ Μακεδονίας αποφάσισε να συνεχίσει να δέχεται προτάσεις από διάφορους φορείς του ποδοσφαίρου, σωματεία, προπονητές, απλούς ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφους, διάφορους συντελεστές ποδοσφαιρικών αγώνων για την καλύτερη διοργάνωση και την βελτίωση των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών, που διοργανώνει.

Να συνεχιστεί η συνεργασία με τα ΤΕΦΑΑ και το τμήμα αθλητικής για την προληπτική ιατρική εξέταση των ποδοσφαιριστών και την έκδοση κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή καθώς όπως είναι γνωστό από την 1η Αυγούστου 2019 θα είναι υποχρεωτικό να την καταθέτει καθε ποδοσφαιριστής, προκειμένου να του επιτραπεί να αγωνιστεί ή ακόμηκαι να προπονείται.

Να γίνουν δεκτές προτάσεις διαγνωστικών ή ιατρικών κέντρων προκειμένου να εξετάζουν ποδοσφαιριστές με κάποιο μικρό αντίτιμο που θα γίνει γνωστό σ’ όλους τους ενδιαφερόμενους.

Να οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός της τεχνικής επιτροπής για τη νέα αγωνιστική περίοδο, ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων των μικτών ομάδων.

Η ΕΠΣ Μακεδονίας λοιπόν δείχνει τον δρόμο που οδηγεί στην επιτυχία και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τον ακολουθήσει.

 

ΡΑΟΥΛ ΜΠΡΑΒΟ ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

 

Είχε έτοιμη την προκαταβολή

 

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στην Ισπανία σχετικά με τη δράση του κυκλώματος στο οποίο ήταν επικεφαλής ο Ραούλ Μπράβο ενω το τελευταίο διάστημα μπαίνει στη μέση και ενας έλληνας με καταγωγή όπως μας πληροφορούν οι Ισπανοί από τη Βέροια.

Χθες η ισπανική εφημερίδα “El Periodiko” έφερε στο φως περισσότερα στοιχεία σχετικά με τον ρόλο του έλληνα φίλου του ισπανού παλαιμαχου ποδοσφαιριστή που ήταν μαζί την στιγμή που η αστυνομία έκανε ντου στο σπίτι του Ραούλ Μπράβο πρόλαβε όμως να το “σκάσει” για να συληφθεί λίγο αργότερα στο ξενοδοχείο που διέμενε έχοντας μια τσάντα στην οποία βρέθηκαν 54.400 ευρώ.

Σύμφωνα λοιπον με νεότερο δημοσίευμα αυτά τα χρήματα προορίζονταν ως προκαταβολή σε παίκτες προκειμένου να στηθεί ο αγώνας Βαγιαδολιδ - Βαλένθια για την Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στον έλληνα προορίζονταν για να πληρωθεί μια δόση σε ποδοσφαιριστές της Βαγιαδολιδ οι οποιοι συνολικά θα εισέπρατταν 100.000 - 200.000 ευρώ.

Στο ιδιο ρεπορτάζ αποκαλύπτεται ότι ο... τίτλος που είχε δώσει στον εαυτό του ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, της Βέροιας και του Άρη, ηταν ο “Βασιλιάς της λάσπης”, προφανώς λόγω της εμπλοκής του με το κύκλωμα που έστηνε αγώνες.

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ


Ραούλ Μπράβο

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής