breaking news Νέο

Στα πεταχτά... από το Δ.Σ. Βέροιας

Στα πεταχτά... από το Δ.Σ. Βέροιας

Η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση (και αριθμητικά η 13η για το 2019) του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα και – όπως ήταν φυσικό – στις αναφορές των περισσότερων μελών του σώματος κυριάρχησαν οι συγχαρητήριες δηλώσεις για τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους και οι μελλοντικές συνεργασίες, που, θέλοντας και μη, λόγω «Κλεισθένη», θα πρέπει να υπάρξουν μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων.

 

«Για εμάς οι συνεργασίες είναι μονόδρομος και σε αυτή τη λογική θα κινηθούμε. Αυτή την εντολή πήραμε από τους δημότες. Να παραχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την αυριανή μέρα για το Δήμο, με συνεργασίες που θα αποδώσουν για το καλό του Δήμου και όλων», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο δεήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης.

 

Από την άλλη, ο Αντώνης Καγκελίδης, επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ», έβαλε στην αναφορά του τα παράπονα που εξέφρασαν πολλοί υποψήφιοι, οι οποίοι, όπως είπε, «τελικά ανακάλυψαν πως δεν έλαβαν τις ψήφους, όπως τους είχαν υποσχεθεί». Σε σχέση με τον ίδιο, που υπήρξε υποψήφιος όλα αυτά τα χρόνια, είπε ότι δεν αναλώθηκε στην αναζήτηση όσων του υποσχέθηκαν ψήφο και δεν του την πρόσφεραν.

Φυσικά ο Αντώνης Καγκελίδης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην επόμενη μέρα του Δήμου, κάνοντας λόγο στις μελλοντικές συνεργασίες που δημιουργούνται και, μάλιστα, το ότι οι μειοψηφίες δημιουργούν πλειοψηφίες.

 

Ο Νίκος Μπέκης επανήλθε σ' ένα ζήτημα, αυτό των τραπεζοκαθισμάτων και των ψυγείων, που τοποθετούνται από μαγαζιά κατά μήκος της οδού Μητροπόλεως και στον πεζόδρομο. Μια κατάσταση, η οποία προκαλεί τη δυσαρέσκεια των δημοτών και εμποδίζει τη διέλευση των πεζών, ανέφερε. Ο ίδιος ακόμα εξέφρασε παράπονα για το ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει έρθει κάποιο θέμα για την επιβολή προστίμου, παρά μόνο για την αφισορύπανση.

 

Συγχαρητήρια στους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους έδωσαν ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πατρίδας Γιάννης Σιδηρόπουλος, ο πρόεδρος της Φυτειάς Νίκος Αγγέλου και ο πρόεδρος τους Τ.Κ. Τριλόφου Γιάννης Καραγιάννης. Μάλιστα, ο τελευταίος ανέφερε χαρακτηριστικά : «Οι εκλογές τελείωσαν, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Αλλά όλοι να συμπορευτούν με αγάπη, λογική και συνεργασία».

Βέβαια, ο Νίκος Αγγέλου δεν έμενε στα συγχαρητήρια, αλλά εξέφρασε και παράπονα. Παράπονα τα οποία είχαν αποδέκτη τον αντιδήμαρχο Τεχνικών και Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάση Σιδηρόπουλο και είχαν να κάνουν με τα κεράσια που έμειναν στα δένδρα, εξαιτίας του ότι δεν άνοιξαν οι αγροτικοί δρόμοι και οι αγρότες δεν μπορούν να πάνε στα χωράφια. Και επιπλέον, όπως παραπονέθηκε ο ίδιος, ο αντιδήμαρχος του έκλεισε το τηλέφωνο. «Δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι ο Δήμος και θα πρέπει να προσέχει τον πολίτη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγέλου.

 

«Θα απαντήσω στο μόνιμα παραπονούντα κ. Αγγέλου. Λέει τα μισά και αυτά που τον συμφέρουν», ήταν τα πρώτα λόγια, που ήρθαν ως απάντηση στον κ. Αγγέλου από την πλευρά του αντιδημάρχου Θανάση Σιδηρόπουλου. Ο αντιδήμαρχος παραδέχθηκε πως έκλεισε το τηλέφωνο στον κ. Αγγέλου, πλην όμως – όπως είπε - «του εξήγησα επανειλημμένως ότι χρειάζεται προγραμματισμός με έγγραφη και προφορική ενημέρωση από τους προέδρους για τις ανάγκες του χωριού, αλλά εξακολουθούσε να μου λέει τα ίδια πράγματα και να τα δραματοποιεί».

Ο Θανάσης Σιδηρόπουλος απαντώντας λίγο μετά σε ερώτημα του Γιώργου Μελιόπουλου για το τι συντηρήσεις σε σχολεία θα γίνουν, είπε : «Τα σχολεία είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Θα δημιουργηθούν νέες αίθουσες, θα γίνουν συντηρήσεις σε κουφώματα, χρωματισμοί θα γίνουν, οπότε στο τέλος του καλοκαιριού, κ. Μελιόπουλε, θα σας δοθεί μία κατάσταση για το τι ακριβώς έχει γίνει και όχι τι θα γίνει...».

 

Ο Ηλίας Γραμματικόπουλος από την πλευρά του είχε να επισημάνει τη λύπη του που το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα το χαρακτηρίζει η έλλειψη γυναικών, σημειώνοντας πως το γυναικείο φύλλο, παρ' ότι αποκαλείται ασθενές, είναι πιο ισχυρό και δεν θα εκπροσωπηθεί με τη νέα του σύνθεση στο βαθμό που πρέπει.

 

Τέλος, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθούν άλλες 3 συνεδριάσεις του σώματος, μέχρι την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής