breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Εφαρμογή «ζωντανεύει» τις εικόνες και τις κάνει τρισδιάστατες!

Εφαρμογή «ζωντανεύει» τις φωτογραφίες και τους πίνακες ζωγραφικής, επιτρέποντας στα πρόσωπα να τρέξουν τρισδιάστατα έξω από το κάδρο! Πρόκειται για τη νέα εφαρμογή Photo Wake – Up από ερευνητές στις ΗΠΑ, η οποία επιτρέπει ακριβώς αυτό : Παίρνει ένα δισδιάστατο άνθρωπο σε μια φωτογραφία ή ένα έργο τέχνης και τον κάνει να «βγει» από την εικόνα, να τρέξει μακριά ή να πηδήξει από αυτήν – κάτι αδιανόητο μέχρι πρόσφατα.

Μάλιστα ο αλγόριθμος της εφαρμογής επιτρέπει επίσης στους χρήστες να δουν την κινούμενη εικόνα σε τρεις διαστάσεις, χάρη στη χρήση εργαλείων επαυξημένης πραγματικότητας. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον θα παρουσιάσουν το νέο «έξυπνο» σύστημα σε συνέδριο για την υπολογιστική όραση στην Καλιφόρνια αυτή την εβδομάδα.

Οι δυνητικές εφαρμογές του Photo Wake – Up είναι πολλές, σύμφωνα με τους ερευνητές, όπως η αξιοποίησή της στα βιντεοπαιχνίδια, η αλληλεπίδραση των επισκεπτών με τα έργα τέχνης στις πινακοθήκες και τα μουσεία (ποιός θα έλεγε όχι στο «ζωντάνεμα» της Μόνα Λίζα;), η χρήση στην εκπαίδευση ιδίως των μικρών παιδιών (θα βλέπουν να ζωντανεύουν οι ζωγραφιές τους) κ.α.

Προς το παρόν, ο αλγόριθμος του Photo Wake – Up έχει καλύτερα αποτελέσματα, όταν το πρόσωπο στη φωτογραφία ή στον πίνακα ζωγραφικής κοιτάζει κατά πρόσωπο, ενώ δεν μπορεί ακόμη να ζωντανέψει ανθρώπους, που κρύβουν ένα μέρος του σώματός τους, π.χ. έχουν σταυρωμένα τα πόδια τους.

*****

Λουτρό για σκύλους και όχι μόνο!

Λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ιδιοκτήτες ζώων, κυρίως σκύλων, με το θέμα του μπάνιου, δίνει το πρώτο «λουτρό» σκύλων που άνοιξε στη Βουλγαρία. Το «λουτρό» σκύλων δημιουργήθηκε από την αλυσίδα καταστημάτων pet shops και κλινικών «Dr. Stefanov» και βρίσκεται στη συνοικία Σβέτα Τρόιτσα στη Βουλγαρία. Πρόκειται για μια δομή, που παρέχει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες σκύλων να μπορέσουν να κάνουν μπάνιο τα κατοικίδιά τους με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, δίχως να κάνουν το σπίτι τους να μοιάζει με… βομβαρδισμένο τοπίο.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας, το λουτρό είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για μεγαλύτερα σκυλιά, καθώς το μπάνιο στο σπίτι συνήθως καταλήγει σε μεγάλη περιπέτεια.

Εκτός από τα σκυλιά, στη συγκεκριμένη δομή μπορούν να πάρουν το… μπάνιο τους και άλλα ζώα. Το λουτρό παρέχει σαμπουάν, στεγνωτήρα μαλλιών και πετσέτες, ενώ η όχι και τόσο «προσφιλής» για τα κατοικία, διαδικασία του μπάνιου, δεν διαρκεί περισσότερο από πέντε ή έξι λεπτά.

*****

Γιατρίνα υποχρεώνεται να αλλάξει επάγγελμα, επειδή ανάρτησε «καυτές» φωτογραφίες της!

Μια γιατρός και μανεκέν από τη Μιανμάρ έχασε την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Ο λόγος; Είχε αναρτήσει στο Facebook αποκαλυπτικές φωτογραφίες της, φορώντας μόνο τα εσώρουχά της!

Η 29χρονος Νανγκ Μουέ Σαν δηλώνει ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου της Μιανμάρ, που της απαγόρευσε να ασκεί το επάγγελμά της.

Η Νανγκ εργαζόταν επί πέντε χρόνια ως γενική παθολόγος, μέχρι που αποφάσισε να κάνει καριέρα και ως μανεκέν, το 2017. Συχνά αναρτά φωτογραφίες της με μαγιό ή με εσώρουχα, μιμούμενη το στιλ της Κένταλ Τζένερ. Φωτογραφίες της έχουν επίσης δημοσιευτεί σε καταλόγους με ρούχα και σε ημερολόγια.

Με επιστολή του στις 3 Ιουνίου, ο Ιατρικός Σύλλογος της γνωστοποίησε ότι της αφαιρεί την άδεια, επειδή «το ενδυματολογικό στιλ της είναι αντίθετο με την κουλτούρα και τις παραδόσεις» της Μιανμάρ.

Αν και η νεολαία της χώρας έχει υιοθετήσει τη δυτική ενδυμασία και την ποπ κουλτούρα, η κοινωνία παραμένει συντηρητική στη χώρα.

«Αν και αυτή τη στιγμή δεν ασκώ το ιατρικό επάγγελμα, ελπίζω να ξαναγίνω γιατρός στο μέλλον», είπε η Νανγκ. «Δεν ντύνομαι έτσι, όταν περιθάλπω τους ασθενείς μου», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου. «Δεν νομίζω ότι έπρεπε να παρέμβουν στην προσωπική ελευθερία μου, δεν είναι δικιά τους δουλειά», τόνισε.

*****

Υπουργός με… ροζ αυτάκια και μουστάκια γάτας!

Με ροζ αυτάκια και μουστάκια γάτας εμφανίστηκε υπουργός του Πακιστάν στο Facebook, διότι οι συνεργάτες του... ξέχασαν να απενεργοποιήσουν ένα φίλτρο.

Ένας υπουργός της επαρχίας Χιμπέρ Παχτούνκουα, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, εμφανίστηκε με εικονικά ροζ αυτάκια γάτας και τα ανάλογα μουστάκια σε συνέντευξη Τύπου, που μεταδιδόταν μέσω του Facebook, προκαλώντας θυμηδία στους χρήστες.

«Ο υπουργός μεταμορφώθηκε σε γάτα», επισήμανε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος σχολίασε… συγκρατημένα: «Νιάου, νιάου, νιάου».

Η συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών Σαουκάτ Γιουσαφζάι δινόταν στην πόλη Πεσάβαρ, την πρωτεύουσα της Χιμπέρ Παχτούνκουα. Από λάθος των συνεργάτων του, ο Γιουσαφζάι εμφανίστηκε στις οθόνες των υπολογιστών με ροζ αυτιά και μαύρα, μακριά μουστάκια, πάνω από το δικό του.

Το «φίλτρο γάτα» στο Facebook «ενεργοποιήθηκε κατά λάθος, δεν έγινε σκόπιμα», εξήγησε ο ίδιος, που δεν φάνηκε να ενοχλείται, επειδή τον μεταμφίεσαν σε… γάτο, αλλά αντιμετώπισε με χιούμορ την κατάσταση. «Και δεν ήμουν ο μόνος. Δύο άλλοι αξιωματούχοι δίπλα μου μπήκαν επίσης στο στόχαστρο του φίλτρου γάτα», συνέχισε ο υπουργός, ζητώντας από τον κόσμο «να μην τα παίρνει όλα στα σοβαρά».

Το βίντεο διαγράφηκε λίγα λεπτά μετά τη συνέντευξη Τύπου από τη σελίδα του κόμματος PTI (το κόμμα του πρωθυπουργού Ιμράν Χαν), που κυβερνά τη Χιμπέρ Παχτούνκουα. Όμως πολλοί πρόλαβαν να τραβήξουν snapshots και οι φωτογραφίες κυκλοφορούν ακόμη σε διάφορους ιστοτόπους.

Το παράξενο είναι ότι μολονότι οι χρήστες είδαν αμέσως το λάθος και το επισήμαναν στα σχόλιά τους, το φίλτρο παρέμεινε ενεργοποιημένο καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης.

Στην ανακοίνωσή της, η ομάδα του PTI, που είναι αρμόδια για τη διαχείριση των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, παραδέχτηκε ότι επρόκειτο για «ανθρώπινο λάθος» και δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθεί…


Λουτρό για σκύλους και όχι μόνο!
Γιατρίνα υποχρεώνεται να αλλάξει επάγγελμα, επειδή ανάρτησε «καυτές» φωτογραφίες της!
Υπουργός με… ροζ αυτάκια και μουστάκια γάτας!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής