breaking news Νέο

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ στην Ημαθία ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ στην Ημαθία ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου

Και επισήμως παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στην Ημαθία, χθες, στις 12 το μεσημέρι, στο εκλογικό κέντρο του κόμματος στη Βέροια, εν όψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών της Κυριακής 7 Ιουλίου.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ. Ημαθίας, Κώστας Ασλάνογλου, ήταν αυτός που ανέλαβε να παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο, το οποίο - όπως επεσήμανε - είναι ανανεωμένο κατά τα 5/6 και στο οποίο μετέχουν οι : Νίκος Μπρουσκέλης, γιατρός, Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, γιατρός, Ειρήνη Σαββίδου, υπάλληλος ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας, Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, αγρότης - συνδικαλιστής, Μπάμπης Γκιόνογλου, μηχανικός - πρώην δήμαρχος Αλεξάνδρειας και Μαρία Τορορή, δικηγόρος.

«Οι υποψηφιότητες για τους άνδρες ήταν εδώ και καιρό γνωστές, εξαιρώ το ΚΚΕ, που τους έχει δεδομένους. Το ψηφοδέλτιο ολοκληρώθηκε με δύο πολύ αξιόλογες επιλογές, της Μαρίας Τορορή, δικηγόρου από τη Νάουσα και υπεύθυνης στρατηγικού σχεδιασμού του νεοκλεγέντος δημάρχου της Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα, η οποία και καλύπτει την περιοχή της Νάουσας και της Ειρήνης Σαββίδου, που, κατά την προσωπική μου αίσθηση, ήταν το κλειδί και η ψυχή του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ», που ξεκίνησε στη Βέροια στα τέλη του 1990. Η Ειρήνη μας τιμάει και την τιμούμε. Για τους άνδρες θα πω ότι ο Νίκος Μπρουσκέλης κουβαλά μια βαριά ιστορία. Ο ίδιος διαγράφει τη δική του διαδρομή. Είναι μεγάλη τιμή που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιό μας. Ίδια τιμή είναι και η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος με την εμπειρία του είναι η «φωνή» μας τα τελευταία χρόνια. Αγροτοσυνδικαλιστής με μεγάλη εμπειρία και γνώση, κοσμεί το ψηφοδέλτιό μας. Για τον Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου λέω ότι διαθέτει την εμπειρία και έχει το καταστάλαγμα της σοφίας. Για δε το Μπάμπη Γκιόνογλου, θα πω ότι η πόλη της Αλεξάνδρειας ξέρει πολύ καλά τι προσέφερε και τιμήθηκε. Είναι το πρόσωπο εκείνο, που βρέθηκε στην 6η θέση του ψηφοδελτίου μας στις εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, συμβολίζοντας την ενότητα του χώρου», σημείωσε ο κ. Ασλάνογλου, παρουσιάζοντας έναν προς έναν τους υποψηφίους βουλευτές του ψηφοδελτίου του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Ημαθία.

 

Πυρά σε Άγγελο Τόλκα και Θανάση Θεοχαρόπουλο

Πέρα από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου, ο κ. Ασλάνογλου στην αναφορά του έφερε και τους Άγγελο Τόλκα και Θανάση Θεοχαρόπουλο, τους οποίους και... «περιποιήθηκε».

«Τους ξεπροβοδίσαμε. Ξαφνικά ανακάλυψαν την αριστερή καταγωγή τους και πήγαν εκεί που πήγαν», είπε και ένιωσε ανακουφισμένος για την αποχώρηση των δύο Ημαθιωτών πολιτικών.

Ο κ. Ασλάνογλου έκανε λόγο και για προκλητικές συμπεριφορές, φωτογραφίζοντας την πρόσληψη της συζύγου του κ. Τόλκα στο Επιμελητήριο, ενώ για το Θανάση Θεοχαρόπουλο στηλίτευσε την παρουσία του στον πολιτικό χώρο, λέγοντας ότι διατηρεί ένα κόμμα (ΔΗΜΑΡ), που έχει μείνει μόνο η σφραγίδα, αλλά και χαρακτηρίζοντάς τον «υπουργό μιας χρήσης».

 

Μήνυμα

Ο ίδιος έστειλε και ένα μήνυμα. «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους πολιτικούς απατεώνες. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε αυτά που είχατε πάρει από αυτόν τον ιστορικό χώρο. Θα πρέπει να σταματήσουν να ενοχλούν τα μέλη μας. Είναι πολιτικά ανέντιμο. Εμείς δεν θα πάμε να βρίζουμε στις συγκεντρώσεις τους. Τις καταστάσεις με μέλη μας δεν δικαιούνται να τις χρησιμοποιούν. Εμείς θα κρατήσουμε τον πολιτικό πολιτισμό. Εμείς θα κρατήσουμε την πολιτική αντιπαράθεση. Να σταματήσουν αυτές οι αθλιότητες. Περιμένουμε την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας σ' αυτή τη σήψη και την παρακμή. Καλό μας κάναν που έφυγαν και θα το δούμε στις εκλογές».

 

Πυρά και σε ΝΔ

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ. Ημαθίας δεν άφησε στο... απυρόβλητο και τη Ν.Δ., υποψήφια βουλευτής της οποίας στην Ημαθία - όπως είπε - κάνει το ίδιο πράγμα. Προχωρώντας ακόμα περισσότερο, μίλησε και για στελέχη της ΝΔ, τα οποία και προειδοποίησε πως «θα μας βρουν μπροστά τους όλοι αυτοί, που τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Ξέρουμε τι κάνει η ΝΔ και τα στελέχη της. Πρέπει να φύγουμε από το δεξιό και αριστερό λαϊκισμό και να πάμε σε ορθολογισμό. Να πάμε βήματα μπροστά».

 

«Θα πάρουμε τη 1 από τις 4 έδρες στην Ημαθία»

Ο κ. Ασλάνογλου εκτίμησε πως «θα έχουμε την 1 από τις 4 έδρες της Ημαθίας. Το δεύτερο κόμμα δεν θα πάρει έδρα από την πρώτη κατανομή. Οπότε έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι με την τελική πανελλαδική κατανομή θα πάρουμε μια έδρα στην Ημαθία».

 

Στη Βέροια στις 26 Ιουνίου η Φώφη Γεννηματά

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Ασλάνογλου ενημέρωσε πως στις 26 Ιουνίου η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά θα βρεθεί στην Ημαθία, αλλά και σ΄ άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, δίνοντας έμφαση σε προβλήματα του κάμπου, ενώ λίγες ημέρες πριν τις εκλογές πιθανόν να βρεθούν σε Αλεξάνδρεια και Νάουσα ο Παύλος Γερουλάνος και η Εύα Καϊλή, ίσως και ο Νίκος Ανδρουλάκης, για να εκφωνήσουν πολιτικές ομιλίες. «Κάνουμε μια προσπάθεια και θέλουμε να την ενισχύσουν αυτά τα πρόσωπα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ασλάνογλου. Αμέσως μετά, απαντώντας σε ερωτήματα των δημοσιογράφων, έκανε λόγο πως «η ανασύνταξη της παράταξής μας ξεκινάει την επομένη ημέρα των εκλογών».

Σε ερώτημα που ετέθη από την «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», για το αν υπήρξαν και άλλες υποψηφιότητες βουλευτών, πέρα των προαναφερομένων, ο κ. Ασλάνογλου είπε «πολλές, σε άνδρες και γυναίκες. Δεν υπήρχε δυστοκία. Απλά υπήρχε ζήτημα για το πως θα κάνουμε την καλύτερη επιλογή. Θέλαμε να συγκροτήσουμε ένα εντελώς καινούργιο ψηφοδέλτιο, εξαίρεση του οποίου είναι ο Μπάμπης Γκιόνογλου. Και αυτό γιατί ήταν ένα μήνυμα που θέλαμε να στείλουμε», επεσήμανε.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής